fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Værløse håber på en ny multihal i byen

Værløse BBK drømmer om en ny hal i byen. Et projekt som hal-udvalget i klubben kæmper for at realisere.

Værløse BBK - Falcon - Søndersøhallen - Robert Dines Rasch

Mandag i denne uge kunne Team FOG Næstved melde ud at de officielt får en ny hjemmebane at spille på når sæsonen 2015/2016 skydes igang – En moderne Arena, der skal kunne huse op til 3.500 tilskuere til diverse sportsarrangementer. I Værløse drømmer man også om en ny hal, dog i en lidt mindre skala.

Værløse BBK fortsætter i den bedste danske basketball række, Basketligaen, og nu kæmper man om at få et nyt projekt stablet på benene, der kan sikre klubben og ikke mindst byen nye muligheder samt sportsfaciliteter i fremtiden, og måske en ny hjemmebane for Basketliga holdet Værløse.

Lige nu spiller Værløse sine kampe i Søndersøhallen imens Tv-kampene og de større kampe i Farum Arena, der ligger lidt uden for Værløse. Søndersøhallen har ikke ligefrem de bedste faciliteter, og heller ej de bedste forhold til hverken tilskuere eller sponsorer. En ny hal kunne derfor give langt større muligheder. Ikke kun for klubben, men også for sporten i Værløse.

Hal-udvalget i klubben har derfor sat sig til måls i at få støtte til at få bygget en multihal, og måske en ny hjemmebane for ligaholdet. Derfor er der nu iværksat en underskriftsindsamling der kan hjælpe med at lægge yderligere pres på kommunen til at sige ja til projektet om at bygge en multihal, som til at starte var planen, men som efterfølgende blev ændret.

Underskriftsindsamlingen lyder som følge:

Kære underskriver. I den seneste tid er der opstået tvivl om, hvilke behov den kommende idrætsfacilitet i Søndersøområdet skal dække. Med denne underskrift støtter du op omkring en fleksibel løsning, der både kan opfylde nuværende og fremtidige behov. Altså en multihal og IKKE et bevægelseshus, der kun er for få idrætsgrene. 

Hjælp os med at give nuværende og kommende borgere i hele Furesø Kommune en fremtidssikret idrætsløsning, der forener det bedste idrætsrum for alle.

Jesper Hauge om initiativet og ideen

Den tidligere professionelle basketball spiller, Jesper Hauge, der er aktiv bag i kulissen i Værløse er også en del af hal-udvalget i Værløse, og han håber meget på at projektet vil lykkedes.

– Det startede med, at der blev sat penge af på det kommunale budget til en ny idrætsfacilitet i Furesø kommune – bl.a. på baggrund af en brugerundersøgelse.

– Næste fase var, hvor denne facilitet skulle placeres. Der var en ret vild kamp i Værløse. Men vi “vandt” til sidst, bl.a. pga at området omkring Søndersøhallen er et nybyggerområde, hvor der blandt andet kommer mange nye boliger på det tidligere flyvestationsområde, fortæller Jesper Hauge til Fullcourt

Kommunen afsatte i 2013 angiveligt 17,5 millioner kroner til den nye multihal, men efterfølgende gik det altså galt.

Efter kommunalvalget blev det bestemt at det ikke skulle være en multihal, men derimod bevægelseslokaler der skulle opføres ved den gamle Søndersøhal fortæller den tidligere basketball spiller. Derfor råber udvalget nu op imod denne ændring, som de ikke ser som den optimale løsning.

– Dernæst er der desværre gået politik i sagen – bl.a. pga. et kommunalvalg, der rykkede rundt på udvalgsposter og lignende. I den proces er det kommet på tale, at det ikke skal være en multihal, men bevægelseslokaler i stedet – og det er derfor, at vi nu råber op.

– Vi kæmper altså for, at det bliver en hal, der kan supplere det nuværende halkompleks og de nuværende brugere. Derfor er det opsøgende sponsorarbejde lidt på stand by ind til dette afklares.

Hvad kommer det til at betyde for klubben?

Hvis Værløse kunne få en ny hal vil det have en enorm betydning for basketball Danmark, men også for byen og ikke mindst for klubben, der ikke har de bedste vilkår i øjeblikket, hvor især ungdomsholdende er påvirkede af de skæve træningstider.

– Hvis det bliver en hal – også til basket, så kan det få stor betydning for klubben. I øjeblikket har vi morgentræning i Søndersøhallen tre gange om ugen med ungdomshold – bla. fordi vi ikke har haltider nok til at dække vores egne behov. Morgentræning er fra 6-7.30.

En ny hal kunne styrke klubben på mange fronter, samt give en hel masse nye muligheder både for tilskuere, sponsorer, men også for spillerne i forhold til de nuværende i Søndersøhallen. Først og fremmest gælder det dog om at sørge for at der rent faktisk kommer en multihal i Værløse.

– Vi kæmper for, at der godt kan afvikles kampe i hallen. I første omgang handler det om, at der i det hele taget kan spilles bold i den, afslutter Jesper Hauge med at fortælle til Fullcourt.

Har du endnu ikke sat dit navn på listen så skynd dig at klikke ind og hjælpe byen og ikke mindst klubben. Klik her for at gå til underskriftsindsamlingen.

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...