fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Hvem rykker ned – BMS-Falcon og Værløse i duel om en plads i Basketligaen

BMS-Falcon og Værløse BBK kommer i denne sæson til at kæmpe om hvilken af de to hold der bliver i Basketligaen.

Jonas Bro - Falcon - Robert Dines Rash

Hvem rykker ud af Basketligaen og hvem bliver tilbage. Det er det store spørgsmål når BMS-Falcon og Værløse mødes i nedrykningsspillet der starter i næste uge tirsdag den 18. marts.

BMS-Falcon endte på en 9. plads i grundspillet imens Værløse BBK måtte nøjes med bundplaceringen som nummer 10. Dette betyder først og fremmest hjemmebane fordel for BMS-Falcon, der får 3 kampe på hjemmebane, imens Værløse kun får 2. Noget som københavnerne kan drage nytte af idet de rent faktisk har vundet alle 3 kampe over Værløse i grundspillet, 4 kampe hvis man tæller prea-season med.

Indbyrdes kampe i denne sæson:

88 – 75 BMS-Falcon – Værløse BBK
68 – 91 Værløse BBK – BMS-Falcon
95 – 90 BMS-Falcon – Værløse BBK

BMS-Falcon havde en dårlig sæsonstart med udskiftninger i truppen, og det blev nok ikke til den halvsæson man havde ønsket sig at stå med, da man startede sidste sommer – Det blev rent faktisk kun til 4 sejre i 2013. Efter nytår kom de gule tilbage med fornyet energi. Det blev til 5 sejre med blandt andet en overraskende sejr over Randers Cimbria, men til forskel for første halvdel formåede de at presse mange af de store hold i ligaen, og spillede rigtig mange tætte kampe.

Værløse har heller ikke haft en god sæson, og det er kun blevet til 5 sejre og hele 19 nederlag. På trods af de også har spillet rigtig mange tætte kampe, har de ikke rigtigt formået at lukke dem, og især ikke holde niveauet i alle 40 minutter. De blå har vist at de godt kan spille flot basketball, men de skal sørge for at ramme niveauet i samtlige kampe for at have en chance for at blive i ligaen.

Kigger vi trupmæssigt så har BMS-Falcon en god fordeling af spillere i Christian Thomsen, Alexander Bak, Jonas Bro, Iffe Lundberg samt deres to amerikanere (hvis Thurmann er med), der kan træde til hvis der er brug for det. Værløse derimod kan kun læne sig af på deres to amerikanere, og ikke mindst Peter Møller, der i øvrigt endnu en gang har formået at hæve sit spil i år. Begge hold har dog unge spillere i baggrunden der sagtens kunne gå hen og være den afgørende faktor, blandt andet den 19 årige David Nørby fra Værløse kunne komme ind og gøre forskellen.

Det er svært at forudsige men hvis man skal pege på en nedrykker i dette opgør ville pilen pege mod Værløse BBK. BMS-Falcon har de seneste par måneder vist flot spil og senest i nederlaget til Horsens IC. De kan helt sikkert drille BMS-Falcon, og de kan også meget vel blive i ligaen hvis niveauet kan opretholdes, men fire sejre i fire kampe i denne sæson giver altså BMS-Falcon favoritrollen.

Troen er der i begge lejre

På trods af de svære odds vi giver Værløse tror Peter Møller på at holdet kan blive i ligaen, men at det bliver en hård fight.

– Den største udfordring for os må blive, at vi skal formå at lukke kampene. Vi har i de seneste 5 kampe ført med 10-20 point ved halleg, og modstanderen er kommet igen hvergang. Vi tror fuldt ud på, at vi bliver i ligaen. Det bliver en hård fight, men hvis vi spiller op til vores potentiale, så er det os, som ender med at blive oppe, afslutter den unge guard med at fortælle.

I den anden lejr er man også optimistiske og tror på en billet til endnu en sæson i ligaen, men at man samtidigt bliver nød til at holde fokus på trods af at det faktum at det er lykkedes at slå Værløse i samtlige kampe i denne sæson.

– Man plejer at sige det er svært at slå et hold 3 gange i løbet af en sæson. Med pre-season har vi slået Værløse 4 gange. Vores indstilling og attitude bliver meget afgørende. De har bevist i sæsonen at de kan spille noget flot basket når de rammer dagen. Vores mentale indgang til kampene bliver alpha omega, fortæller Jonas Bro til Fullcourt og fortsætter.

– Vi føler at vi er et play-off hold! I en serie af 5 kampe er det ofte det bedste hold der vinder. Det er mange år siden af BMS-Falcon har spillet back-to-back sæsoner i den bedste liga, overlevelse var umiddelbart vores overordnede mål for sæsonen, nu er det op til os selv, afslutter guarden fra BMS-Falcon med at fortælle.

Den første kamp i nedrykningsspillet finder sted i den kommende uge, tirsdag den 18. marts med start kl. 19.00 i Büllowsvej Hallen.

Hvem tror i rykker ud af Basketligaen – skriv jeres mening i kommentarfeltet

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...