fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Aalborg-forløsning efter sejr i Værløse

En længe ventet sejr kom som forventet søndag aften da Vikingerne gæstede Værløse. En sejr til Vikingerne der sender dem op på en 8. plads med 3 sejre og 7 nederlag, imens Værløse ryger i bunden af tabellen på en 10. plads med 2 sejre og 8 nederlag.

Aalborg Vikings - Mikkel Thomasen

Pressemeddelelse: Søndag vandt Vikings i Værløse, 79-83, og med sejren tager Vikings et vigtigt skridt væk fra bunden af ligaen. Kampens afslutning blev en af de mest nervepirrende i dette års Basketliga, da Værløse indenfor de sidste 14 sekunder tre gange havde skud for at kunne vinde eller udligne og sende kampen i overtid.

De sidste fem minutter var så tætte, som de kan være. Holdene skiftedes til at tage førringen, og ingen af dem var foran med mere end to point. Med 40 sekunder igen kom en sekvens, der viste sig at være Vikings’ første matchbold, idet man bragte sig foran 78-80 efter tre angrebsrebounds i streg. Det startede med et misset skud fra Vikings’ Benjamin Sørensen, som Joe Burton tog rebounden på. Burton skød med det samme, men missede. Nu var det Joey Haywood, der fik rebounden, og igen gav den til Burton – som igen missede. Mads Kofod fik rebounden, og med det fjerde skud i samme angreb bragte han så Vikings på vinderkurs.

Læs også: Mikkel Plannthin fortæller om sine udfordringer i Slovakiet

Værløse tog timeout, og fandt Peter Møller, der fik skudt en 3’er afsted, der kunne bringe Værløse foran, men han missede. Nu var det Værløses tur til at rebounde, og Pape Ba fik den, og blev straks fejlet af Joe Burton. Ba var dog ikke helt kølig nok, og ramte kun et af de to skud, og Vikings var stadig foran 79-80.

Nu tog Vikings timeout, men efter den fik holdet ikke bolden på banen indenfor grænsen på fem sekunder, og Værløse fik bolden igen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Værløse valgte igen Peter Møller til at skyde, men han missede igen og Vikings’ Mads Kofod fik rebounden og blev straks fejlet med 9 sekunder igen. Kofod ramte en af to skud, og bagud 79-81 tog Værløse timeout, så de kunne flytte bolden op i deres angrebsende. Det var Pape Ba, der endte med skudet, der kunne bringe kampen i overtid, men i stedet endte bolden igen hos Mads Kofod, der efter en fejl igen kunne gå til straffelinjen for Vikings.

Kofod ramte sit første skud til 79-82, men missede nummer to. Værløse havde dog været for tidligt ude efter rebounden, og vikingen fik derfor endnu et skud, som han satte sikkert, til 79-83. Værløse forsøgte med et sidste skud, men kampen var afgjort, og Vikings kunne tage hjem til Aalborg med et forspring til Værløse i tabellen.

Læs også: Bakken Bears brugte Næstved som opvarmningshold inden mødet med Cholet Basket

Resten af kampen var næsten lige så tæt som afslutningen. Holdene fulgtes helt ad indtil anden periode, hvor Værløse efter fem minutter har et 10 points forspring, 29-19. Vikings indhentede dog forspringet igen inden pausen, og resten af vejen var ingen af holdene foran med mere end fem point.

Reglen i basketball er at indbyrdes kampe kommer før målscore, og da Vikings allerede har vundet to af sæsonens tre kampe mod Værløse, betyder det, at hvis de to hold stå lige ved turneringens afslutning, slutte Aalborg over Værløse. Med sejren forbliver Vikings på 8. pladsen, á point med Horsens IC, og kun to point efter Næstved og SISU på femte og sjette pladserne.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.

Basketligaen

En suveræn fjerde periode af Bears Academy betød, at BC Copenhagen måtte forlade Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus uden sejr. Academy vandt med...

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.