fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Værløse Blue Hawks igen i drillehumør – tildeler Svendborg Rabbits nyt skuffende nederlag

Værløse Blue Hawks kravler op mod toppen af tabellen med ny overraskende sejr. Denne gang sejrede Blue Hawks mod et uinspirerende Svendborg Rabbits-mandskab.

Foto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Tingene kører ikke på skinner for Svendborg Rabbits.

Fredag aften måtte holdet fra Sydfyn igen se sig besejret i Basketligaen – og igen til en modstander, som man på papiret inden tipoff betragtede som underdogs.

Hjemme i Søndersøhallen slog Værløse Blue Hawks Kaninerne på dramatisk vis med cifrene 78-76 efter en vanvittig afslutning, hvor hjemmeholdets Adam Heede-Andersen tog holdet på sine skuldre og var clutch.

Dermed har Værløse nu besejret både de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, og pokalmestre, Svendborg Rabbits, så det ville være dumt at undervurdere Værløse. Værløse har overrasket og imponeret, og med det niveau, de lægger for dagen, bliver det interessant at se, hvad der bliver holdets loft i denne sæson.

Værløse Blue Hawks har fået en fremragende start på sæsonen, der indtil videre har budt på tre sejre og to nederlag. Nederlagene kom mod Team FOG Næstved og Randers Cimbria.

Svendborg haltede efter

Værløse Blue Hawks havde i store dele af kampen mod Svendborg et mindre overtag, men det var først i tredje periode, hvor de nærmede sig et komfortabelt forspring. Første halvleg var en tæt affære, hvor det dog var med Værløse i førersædet. Værterne vandt både første og anden periode, hvorfor pausestillingen var 41-36.

I pausen fik Svendborg Rabbits´ cheftræner John Lattimore muligheden for at snakke tingene igennem med sit hold, og fra anden halvlegs start så det da også ud til, at pausen og peptalken fra Lattimore havde givet pote. Efter to minutter var sydfynboerne blot nede med et enkelt point, 43-42.

Tendensen fortsatte i de næste minutter, hvor Svendborg fortsat kørte på – men Værløse fulgte med. Med seks minutter tilbage af tredje periode stod det helt lige. Men det ændrede Mikkel Hauge, Asbjørn Nerlov og Peter Bachmann Mens på. På lidt over et minut havde de bragt sig foran med syv point, 55-48.

Inden fjerde og sidste periode var Værløse Blue Hawks foran med 62-51.

Iskold Adam Heede-Andersen

Hjemmeholdet havde et særdeles godt udgangspunkt inden kampens sidste periode. Svendborg havde endnu ikke fået spillet til at flyde, og det var helt bestemt Værløses fortjeneste.

Kampbilledet var dog som forandret i fjerde periode, hvor Svendborg langt om længe kom op i omdrejninger. Svendborg pressede på, men Værløse Blue Hawks hang i.

Fire minutter før tid bragte Svendborg sig i front for første gang siden starten på anden periode.

De næste minutter var de to hold skiftevis i front. Med bare seks sekunder tilbage af det underholdende og intense opgør sænkede Tyrell Kirk et flot skud, der sendte Svendborg foran med et point, 75-76. Værløses cheftræner Mathias Madsen tog ikke overraskende straks en timeout.

Efter timeouten kunne man høre de medrejsende Svendborg-fans råbe “Defense!”, alt imens Blue Hawks-fansene sad på kanten af deres sæder, men på få sekunder skiftede det fra nervøsitet til eufori for hjemmepublikummet. Adam Heede-Andersen viste klassen og ramte en game winner fra trepointsland, der sikrede Værløse endnu en flot sejr.

Værløse Blue Hawks slog Svendborg Rabbits med 78-76.

Kampens topscorer var Karl Boje Formann med 27 point. Formann skød otte(!) for 11 fra treeren.

Mikkel Hauge noterede sig for 19 point, seks rebounds, tre assists og tre steals.

Rabbits´ topscorer var Kentwan Smith med 19 point.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...

Basketligaen

Svendborg Rabbits fyrer John Lattimore efter ni nederlag i sytten kampe. Mads Andersen overtager posten som cheftrænerposten.

Basketligaen

Horsens IC snuppede endnu en sejr i denne sæson. Denne gang besejrede de Værløse, som nu kan vende tilbage til sjælland uden point. Kampen...

Basketligaen

BMS Herlev udnyttede hjemmebanefordelen og vandt dagens kamp mod BC Copenhagen

Bakken Bears

Bakken Bears viste, hvor skabet skulle stå i dagens opgør mod Svendborg Rabbits. De sendte kaninerne retur til Svendborg med et nederlag på 112-83.

Basketligaen

Bears Academy løb med sejren i lørdagens første opgør i Basketligaen

Basketligaen

I starten af januar-måned hentede Holbæk-Stenhus deres første sejr i Basketligaen, siden oprykningen fra 1. division, og sejren betyder mere end blot to point...