Ugens Spotlight: Sergej Rudovic

Ugens spotlight er en ugentlig artikelserie, der sætter fokus på danske basketballspillere som befinder sig i sin karrieres forår. I denne uge er fokus på 17-årige Sergej Rudovic, der har gang i sin debutsæson i Basketligaen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

5 hurtige om Sergej Rudovic

Infoboks
Navn: 
Sergej Rudovic
Alder: 17 år
Position: Combo guard
Klub: Team FOG Næstved
Højde: 192cm

Hvorfor startede du til basketball?

Da jeg var yngre, havde jeg nogle kammerater som spillede basketball. Jeg har altid været god med en bold, så efter min første basket-træning blev jeg forelsket i sporten og har elsket basketball lige siden.

5 styrker og 5 svagheder i dit spil:
5 styrker:
1) Få den gode frem på bane
2) God til at støtte mine holdkammerater
3) Jeg vil sige, jeg er rimelig solid til at skyde og score
4) Hver dag bliver jeg bedre til at være playmaker og til at tage bedre beslutninger
5) Jeg er tålmodig. Jeg venter på mine chancer og prøver at gribe hver en, jeg får.

4 svagheder:
1) Nogle gange vil jeg sige, at spillet for mig op at køre, så jeg somme tider glemmer, at jeg spiller mod og mod voksne mænd
2) Jeg hader at tabe (både en styrke og svaghed)
3) Jeg skal arbejde mere på mine beslutninger
4) Jeg skal lære at læse de hurtige guards, mens jeg er i forsvaret

Hvad er din drøm med basketball?

Hvis alt går som planlagt, sigter jeg mod Euroleague. Jeg vil arbejde så hårdt som muligt hver dag og være tålmodig samt ydmyg.

Hvor ser du dig selv om 5 år? 

På nuværende tidspunkt tænker jeg ikke så langt frem. Jeg tager en dag ad gangen, så jeg ikke bliver skuffet eller for glad. Det gør det muligt for mig at være tålmodig og ikke blive distraheret. Jeg har selvfølgelig nogle mål, jeg vil opnå, men det vil tiden vise.

3 interessante facts om dig selv:
1) Jeg har muligheden for at stille op for tre landshold. De tre landshold er Sverige, Serbien og Montenegro.
2) Jeg var 16 år, da jeg underskrev min første basketball-aftale.
3) Jeg kan godt lide at svømme.

Begrænset med minutter

Sergej Rudovic er et af de nyeste skud på stammen af talenter, der har fået debut i Basketligaen. Den svenskfødte guard skiftede forud for indeværende sæson til Team FOG Næstved efter en sæson på Södertälje Kings ungdomshold, og talentet har nu gang i sin første sæson i den bedste danske række.

Det er imidlertid ikke blevet til mange minutter på banen for den blot 17-årige Team FOG Næstved-spiller. Rudovic har hidtil fået otte optrædener i Basketligaen for det sydsjællandske mandskab med et snit på to minutter per kamp, men det har derfor gjort det muligt for Rudovic at lære, at man også kan bidrage med noget til holdet fra bænken af.

“Minutmæssigt har jeg ikke forventet meget mere, men selvfølgelig så brænder man hver evig eneste dag for at få flere minutter. Jeg prøver at bidrage på den bedste måde, jeg kan, for at hjælpe alle på holdet. Det behøver ikke altid betyde at gå ind på banen og lave 15 point og ti assist. Måden man kan hjælpe på, er at give energi fra bænken. Det, som er meget undervurderet i sporten, er at smile, da et smil og en joke kan gøre ikke kun ens holdkammerats dag bedre, men hvem som helst man møder,” indleder Sergej Rudovic med at fortælle til Fullcourt.dk.

Her ses Sergej Rudovic i kamp for Södertälje BBK : Foto: Arkivfoto

“Jeg prøver at studere spillet på den måde også istedet for, at mine tanker kun skal gå imod minutterne. Jeg føler, at når jeg så kommer ind, så giver mine holdkammerater mig chancen at gøre min ting og prøve ting af på banen med viden om, at jeg skal være solid og spille forsvar,” siger han

“For alle unge som kommer og får en rolle som yngste rookie, så skal man vide at det bliver stenhårdt, og at man skal være klar over, hvad der venter på en. Man skal ikke komme med for mange og for høje forventninger, for så kan man blive meget skuffet. Jeg ser frem til nogle minutter i de resterende kampe, vi har i marts-måned inden slutspillet starter, men for mig er det vigtigst at vinde,” lyder det videre.

Frederik Hougaard Nielsen som mentor

Sergej Rudovic er med sine 17 år yngste mand på Team FOG Næstved-mandskabet. Rudovic´karriere er endnu ikke rigtig skudt igang, men fremtiden er lys for Næstved-talentet, der har taget ved lære af flere af sine holdkammerater.

“Man lærer lidt af hele holdet, og alle giver en råd. Jeg har lært meget af Jahmal Jones og Philip Hertz, som har været hårde ved mig og mine beslutninger på banen. Men alt de siger, tager jeg til mig, og jeg prøver at gøre det bedre hver gang,”siger Rudovic, der dog udpeger en specifik holdkammerat, som har taget ham under sine vinger og har været en slags mentor for ham.

“Samtidig så har jeg været meget glad for tilknytningen af Frederik H.N, som har taget mig under hans vinger og hele tiden giver mig råd, som ikke kun vedrører basket, men også skole. Et eksempel på dette, er når vi er på udebanetur, hvor vi sidder i bussen. Jeg skal ofte fortælle om, hvad jeg har lært i dagens lektion og lave lektier i bussen istedet for at sidde og fjolle rundt og høre musik,” siger Rudovic.

“På den måde har jeg ligesom haft ham som en mentor eller næsten en slags storebror, som prøver at hjælpe mig til at kunne opfylde mine mål. Han fortæller mig, at jeg også har et stort potentiale og kan nå langt, men han understreger vigtigheden af at arbejde for det og være ydmyg,” afslutter Sergej Rudovic med at fortælle til Fullcourt.dk.

Se andre spændende artikler