fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Truppen klar i Randers: Ny amerikaner på plads

Man kan godt se forskel på topklubberne og de mindre klubber i ligaen. Løbende har man nemlig kunnet følge med i indkøbende for de fire topklubber i Basketligaen. Mens det for fire nederste har være småt med nyheder omkring næste sæsons trup.

I sidste uge lagde SISU ud med præsentationer, som siden da er kommet med en daglig tilgang til holdet. I dag er det så Randers Cimbrias tur, men udover Chris Nielsen, Anton Lønstrup, Jacob Meller (fra Bakken Bears) og Yasin Vernaza (fra Aalborg Vikings), som er blevet præsenteret tidligere, så har truppen være ét stort spørgsmålstegn.

Dagens afsløring fortæller at man har forlænget aftalerne med Bonell Colas og Charlie Burgees, som har været holdet profiler de sidste par sæsoner. Derudover tæller holdet stadig Nicky Nielsen og Casper Stage. Tilbage har man også fået Patrick Nielsen, som efter to DM medaljer i Horsens, igen er klar til at hjælpe sine brødre i det kronjyske.

Derudover har man fået tilgang af to nye spillere. Den første er Andy James, som i sidste sæson spillede for Stevnsgade. Han søger formentlig nye udfordringer og mere spilletid, da han kun fik lidt over 12 minutter i snit pr. kamp for københavnerne.

Andy James skifter Stevnsgade ud med Randers Cimbria i den kommende sæson.

Andy James skifter Stevnsgade ud med Randers Cimbria i den kommende sæson.

Et mere spændende navn på holdkortet er den 26 årige canadier, Eric Kibi, som har flere års erfaring fra europæisk basketball. Efter college røg han til den tyske Regional Liga, hvor han imponerede med knap 20 point og 10 rebounds pr. kamp i sin første sæson.

Herefter tog han hjem til den canadiske NBL, som dog ikke blev nogen væsentlig succes. Så sæsonen efter tog han igen til Tyskland. Det gav pote, og han formåede at styrke sit reboundspil væsentligt. Han scorede også her 20 point pr. kamp, men formåede nu at hente 15 rebounds i snit.

I sidste sæson fik han oplevet nogle forskellige ting. Først fik han kontrakt med Loewen i den tyske ProB, som er den tredje bedste række i Tyskland. Det blev dog heller ingen succes for Kibi, som efter blot tre kampe forlod klubben. Her forsøgte han sig i Montenegro, men heller ikke her fik han succes. Efter blot fire kampe var dette eventyr også forbi. Resten af sæsonen spillede han igen i den hjemlige liga i Canada, med blandet succes.

Han beskrives som en meget atletisk og eksplosiv forward, som har et stærkt skud, og som også kan bevæge i posten. Eric Kibi måler 198 cm, og vil formentlig blive benyttet som power forward for Randers.

Udover de nævnte, så tæller truppen også Mathias Skov, Anton Hansen, Meho Mesic og Alperen Gültekin.

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Randers Cimbria har meddelt, at de har forlænget kontrakten med den alsidige forward Bakary Camara.

Basketligaen

Anton Hansen har underskrevet en kontraktforlængelse med Randers Cimbria.

Basketligaen

Randers Cimbria har offentliggjort ansættelsen af 34-årige Jeffrey Fawme, der overtaget trænersædet i klubben.

Bakken Bears

Basketballmediet Eurobasket.com har uddelt en række sæsonpriser for Basketligaen. Se dem alle lige her.

Basketligaen

I mandagens første opgør i Basketligaens Playoff-A gruppe tog Randers Cimbria i mod Team FOG Næstved. Det skulle vise sig at blive svært for...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...