fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Trods stort Værløse-comeback: BC Copenhagen hentede vigtig sejr i kamp om sjettepladsen

BC Copenhagen spillede sig tættere på Playoff A, da de søndag slog Værløse Blue Hawks med 87-86.

Arkivfoto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Duellen om sjettepladsen i Basketligaen fandt sted søndag eftermiddag i Valbyhallen, hvor BC Copenhagen tog imod rivalerne fra Værløse Blue Hawks.

De to mandskaber har i de sidste to sæsoner stået overfor hinanden i Playoff B-finalen, hvor de har vundet én hver, men i år ser det ud til, at det ene af de to hold skal spille Playoff A fremfor B.

Og lige nu peger pilen på BC Copenhagen som det sjette hold i i Playoff A.

Nørrebroholdet spillede sig i hvert fald et skridt tættere på det fornemme selskab, da de besejrede Værløse Blue Hawks med 85-84 efter en underholdende kamp.

Fra kampens start var det helt tæt mellem to tændte mandskaber, der begge så veloplagte ud. Efter første periode var hjemmeholdet foran med to point.

Værløse, der havde fulgt godt med Copenhagen i første periode, fortsatte de lovende takter fra starten af anden periode med et par gode aktioner fra Silas Bøje Ilkjær, Adam Heede-Andersen og William Højby, men den sidste halvdel af anden periode var ikke nogen synderlig køn affære set med Værløse-briller.

De sidste fem minutter blev vundet af BC med 12-6, og de kunne derfor gå til pause foran med 52-39. Værterne var på rette kurs, mens Værløse havde brug for en god pausesnak. Noget skulle der ske.

Begivenhedsrig anden halvleg

Og det gjorde der i den grad også i anden halvleg. I starten gik det dog fra slemt til værre for Værløse, der med lidt under tre minutter tilbage af tredje periode var bagud med hele 2o point, 69-49.

BC Copenhagen skulle ´bare´ køre den hjem det sidste stykke, men det er naturligvis lettere sagt end gjort.

Værløse havde et mindre bjerg at bestige, og med kampens forløb taget i betragtning lå et 20-points comeback ikke umiddelbart i kortene.

Men først fire point af nyligt hjemvendte Simon Schwartz og dernæst fire point fra Mikkel Hauge hjalp på Værløses situation, hvorfor udeholdet kunne gå ind til fjerde periode nede med 69-57 – og så var der pres på hjemmeholdet.

Værløse havde momentum, og lidt efter lidt hentede de ind på Copenhagen´s føring i starten af fjerde periode.

Mikkel Hauge, Hannibal Offenberg, Adam Heede-Andersen og Silas Bøje Ilkjær satte alle point på tavlen i starten af perioden, og med seks minutter tilbage af kampen var føringen neutraliseret, da en storspillende Mikkel Hauge ramte tre point.

Kampen stod helt lige, 70-70, Værløse var tilbage i kampen, og der var lagt op til en dramatisk afslutning.

En afslutning, der gik hjemmeholdets vej.

Værløse var med halvandet minut tilbage foran med to point efter et layup af den førnævnte brandvarme Mikkel Hauge, men et and-one spil af Andy Ramirez og to point af Durell Vinson betød, at Copenhagen tog sejren, og de ligger nu lunt i svinget i kampen om sjettepladsen.

Kampens spiller var Værløses Mikkel Hauge med 32 point. Topscorer for BC var Mathias Bak med 19 point. Durell Vinson sluttede i vanlig vis med en double-double med 12 point og 11 rebounds.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

Bakken Bears

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.