fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

To kendte guards tilbage i Aalborg

De to rutinerede point guards Rune Lauridsen og Bjarne Mortensen er tilbage i truppen for Aalborg Vikings i denne sæson. De to er begge en vigtig del af truppen, selv om de ikke spiller lige mange minutter på banen skriver klubben i en pressemeddelelse.

Den 24-årige Rune Lauridsen fik i sin 6. sæson i ligaen endeligt sit gennembrud i 2011-12, da han var startende guard for Vikings, og spillede 25 minutter pr. kamp. Det var et trænerskifte i Aalborgklubben, der gav Lauridsen chancen, idet amerikanske John Staudt kun benyttede Rune i to af sæsonens første syv kampe i samlet 15 minutter.

Da Staudt blev afskediget og danske Mads Olesen tog chefstolen fik Lauridsen straks en kæmperolle, idet han fordoblede sin spilletid for sæsonen i den allerførste kamp under Olesen.

Rune var en vigtig brik i det spil, der gav os en slutspilsplads. Jeg forventer, at han på samme måde bidrager til holdet i den nye sæson. Rune udviklede sig meget, da han fik ansvar, og jeg er sikker på han også komme til at sætte sit præg på den nye sæson.

Lauridsen selv er også godt klar over, at hans og holdets udvikling ikke er slut endnu:

Jeg ser tilbage på sidste sæson som en lærerig proces, hvor vi i perioder fik tingene til at gå op i en højere enhed, ligeså vel som vi i andre perioder spillede langt under niveau. Sidste sæsons lidt sløsede opstart kostede dyrt i sidste ende og det bør derfor være vores fokus at være samspillet og klar fra sæsonens spæde start.

Bjarne Mortensen har ikke været meget at finde på banen i Vikingstrøjen, idet han kun spillede en enkelt kamp for ligaholdet sidste sæson, men alligevel har coach Olesen kun gode ting at sige om ham:

Bjarne er et stjerneeksempel på, at en spiller kan have mere betydning end det, tilskuerne ser. Det er tydeligt, at Bjarne gør alle andre på holdet bedre bare ved at være til træning hver dag, hvor han spiller utroligt hårdt og udfordrer alle. Med hensyn til fremtiden synes jeg faktisk Bjarne passer bedre til den spillestil, jeg gerne vil spille i år, så måske han får en større rolle.

På trods af at Mortensen ikke så ret meget til banen i ligakampene er han stadig tilfreds med tingenes tilstand:

Jeg synes, vi kunne gå ud af forrige sæson med løftet pande. Selv om vi røg ud af slutspillet til Bakken Bears, synes jeg vi efterlod et positivt indtryk. Vi havde skarphed og held til at vinde de vigtige kampe, da det virkelig gjaldt i slutningen af sæsonen, og pointmæssigt havde vi den bedste sæson i min tid. Især vil jeg huske forrige sæson for flere virkeligt seværdige og stemningsfyldte tv-kampe, og jeg glæder mig til at få besøg af DK4 teamet, da det bringer det bedste frem i os.

I den nye sæson hæves ambitionerne for vikingerne og Lauridsen og Mortensen er spændte og forventningsfulde for, fremtiden:

Jeg forventer at vi placerer os solidt i midten, kommer sultne i slutspillet og går videre fra første runde. Næste sæson skal i mine øjne bygge videre på de gode takter vi viste i slutningen af sidste sæson med upsets og en god hjemmebane.

Imens tilføjer holdkammerat Mortensen følgende omkring ambitionerne:

Jeg forventer, at vi kan fortsætte den gode udvikling, som vi har haft gennem de sidste par sæsoner. Mine forventninger er, at vi kan bide os fast i midterfeltet og spille for en god position i slutspillet og ikke blot spille for overlevelse.

Historie

Rune Lauridsen har spillet for Svendborg Rabbits i 3 sæsoner, hvor han derefter blev hentet til Åbyhøj. Efter en sæson hos århusianerne skiftede Rune til Aalborg Vikings og det er nu hans tredje sæson for vikingerne.

Bjarne Mortensen startede karrieren i Aarhusområdet, hvor hans storebror Allan var stjerne for Åbyhøj. Allerede efter gymnasiet flyttede Bjarne dog til Aalborg for at studere, og her har han over de sidste 10 år taget hele den lange vej fra 4. holdet til ligatruppen.

Statistik

Rune Lauridsen spillede i gennemsnit 25 min. per kamp og snittede 5,3 point per kamp. Derudover leverede hans 1,9 assists per kamp og 2.0 rebounds per kamp i rollen som startende guard

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Jan Hricko er fortid som assistenttræner for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears

Basketballmediet Eurobasket.com har uddelt en række sæsonpriser for Basketligaen. Se dem alle lige her.

Bakken Bears

Næste sæson kommer igen til at byde på ENBL-deltagelse for Bakken Bears, der dermed vil forsøge at forsvare den europæiske titel fra den netop...

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.