fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Hvem er Sjællands bedste? Copenhagen Wolfpack vs. Team FOG Næstved

Sammenslutningen af BMS, Falcon og Glostrup har klaret det over alt forventning i deres første sæson i Basketligaen som Copenhagen Wolfpack.

Mange flotte resultater, en 4. plads og dermed hjemmebanefordel i kvartfinaleserien mod Team FOG Næstved er det blevet til, og dermed ligger man lunt i svinget til at kunne tage plads i semifinalerne – noget der ligger langt væk fra den 9. plads Falcon fik sidste år, da de lå i ligaen.

Stik modsat og skuffende må man sige modstanderholdet, Team FOG Næstveds sæson har været. En 5. plads for andet år i træk og dermed en svær start på slutspillet. Spillet har ikke været flydende, og flere skuffende resultater har bragt det sydsjællandske hold i knæ. Der har dog været stor udskiftning, og meldingerne har lydt på at holdet arbejder sig i rigtig retning.

Sådan er sæsonen gået

Københavnerne er ligaens næstmest scorende hold. Mest scorende er Bakken Bears med 93 point i snit pr. kamp, og Wolfpack ligger lige efter med 89,3 point i snit. Her formår Næstved kun at være det tredje dårligste hold til at score. Således har man kun scoret 79 point i snit. Til gengæld lukker Næstved bedre af, hvor modstanderne scorer 78,1 point i snit mod holdet, mens Wolfpack lukker 82,3 point ind imod sig.

Københavnerne sluttede grundspillet med 16 sejre og 11 nederlag, mens Næstved endte med 13 sejre og 14 nederlag. Også indbyrdes har københavnerne været bedre. Allerede i fjerde runde mødtes de to hold i Næstved Hallen, og her kunne Wolfpack trække sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 87-93 efter overtid. Ryan White havde i kampen gjort opmærksom på sig selv, og satte en dyb 3’er med få sekunder igen efter at Philip Hertz havde brændt et ud af to skud.

I midten af december var det så Næstved, der kunne tage en sejr på udebane. En 10-points sejr på 71-81 fik Næstved, hvor Alexander Bak lavede 24 point.

I starten af april skulle de to hold så mødes for sidste gang i grundspillet, og efter at have ydmyget gæsterne fra Næstved i 1. periode, kunne Wolfpack køre sejren på 95-84 sikkert hjem. Casper Hesseldal var 31 point kampens helt store spiller.

Ryan White har været god for Wolfpack i ligaen. Han er ligaens tredjemest scorende med 21,37 point i snit i alle grundspillets 27 kampe. Iffe Lundberg har markeret sig som næstmest scorende dansker med 17,04 point, og dermed har Wolfpack to giftige guards på listen før man finder en Næstved-spiller. Milan Stanojevic snitter 16.08 point hvilket matcher meget godt med at Næstved generelt er et mindre scorende hold. Samtidig har ankomsten af Corin Henry minimeret tiden med bolden og antallet af afgørende skud for ham.

Wolfpack har også den mest reboundende spiller af de to hold. Jyels Smith tager således 9.5 rebound i snit, hvor Næstveds Chris Gabriel kun snitter 6.6 rebound pr. kamp. Jyels Smith er dog blevet brugt væsentligt mere end Næstveds centerspillere. Chris Gabriel og Andrew Osenham har skiftes til at spille, mens Waldemar Piekarski ikke har kunne stjæle meget tid fra Jyels Smith.

Faktorer

Guards: Ryan White har været en vigtig brik i Wolfpacks succes. Han er god til at føre bolden frem, og kan både tage bolden til kurven og skyde udefra. Derudover har man Iffe Lundberg som også kan føre bolden sikkert frem, og som har et fremragende skud. Det kniber dog med bredden på guard-pladserne. Hverken Jonas Bro eller Niki Tamjidi har været brugt meget, så Iffe og Ryan skal spille mange minutter og samtidig spille op til deres bedste.

Næstved har valget mellem Corin Henry og Milan Stanojevic til point guard pladsen. De to spillere minder meget om hinanden og på gode dage har de begge høj kvalitet. Begge spillere kan føre bolden frem og skyde udefra, det er dog mest serbiske Stanojevic, der tager chancen bag 3-point linjen. Man har også Alexander Bak, som har et solidt 3-points skud. Det virker ofte til, at Alexander selv bestemmer om han vil afgøre kampene eller ej. Det kræver at træner Bogdan giver ham en fri rolle.
Der har desuden været et stort antal af turnovers. Det antal skal minimeres, hvis man vil have en chance.

Forward/center: Det kan være under kurven, at kampen skal vindes for Næstved. Med Chris Gabriel og Andrew Osenham på 210 og 208, så får Jyels Smith det svært. Waldemar Piekarski spiller sjældent over 10 minutter, og derfor må Wolfpack-amerikaneren nok klare sig selv. Chris Gabriel klarer sig bedst mod hold uden alt for store center spillere eller atletiske spillere, hvilket Jyels Smith i den grad er, men Chris Gabriel har et godt skud og fysikken med sig til at kunne skubbe Jyels Smith væk. Så er det op til Andrew Osenham at give den gas, når han så spiller, så man kan udnytte, når Jyels Smith har brug for en pause. Jyels Smith var ikke med i Wolfpacks sidste kamp mod Horsens pga. en skade, men mon ikke han er klar, når slutspillet starter.

På forward-pladserne har Wolfpack set stærkest ud. Christian Thomsen har spillet solidt, Casper Hesseldal er blevet en af københavnernes klare profiler, og unge Meilby har takket for tilliden og bevist sit værd. Hos Næstved har Philip Hertz været dominerende i reboundspillet, men til gengæld har det knebet med pointene. Eric McAlister har været en del skadet, og unge Mathias Bak har ikke fået i nærheden af den spilletid, man kunne forvente. Når han endelig har fået det, har han vist gejst, mens spillet ikke har været godt nok.

Første kvartfinale spilles mandag d. 23/3 kl. 19.00 i Ballerup Superarena, hvor Jokeren kommer og optræder. Læs mere om eventet her.

Husk at deltage i vores konkurrence, hvor du kan vinde en cap til en værdi af 299 kr. fra Capstore eller bruge tilbudskoden fullcourtdk og få 20% rabat – Læs meget mere ved at klikke her.

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den kronjyske klub har valgt at stoppe samarbejdet med deres træner, Martin Knezevic, der kom til klubben i sommers.

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...