fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BL: Felix Banobre udråbt som ny træner

Nøjagtigt som Fullcourt erfarede få uger tilbage i marts måned har Team FOG Næstved været i tæt kontakt med en ny træner, der skal overtage roret efter Geof Kotila. Og i dag blev det officielt.

Geof Kotila, der startede hos Team FOG Næstved for 5 år siden, den 1. juli 2008, meldte ud at han stoppede som cheftræner i Team FOG Næstved, lige efter nederlaget til Horsens IC i kvartfinalen. I dag er klubben klar til at præsentere deres nye cheftræner, der kommer direkte fra Spanien, med basketball indgraveret i sin hud. Den nye træner meldte allerede tirsdag ud på sin twitter-profil at han var på vej til København, hvilket var den første indikation om at de tidligere informationer talte sandt.

Navnet på den spanske træner er Felix Banobre og han skriver under på en to-årig kontrakt. Hans CV fortæller at han hovedsageligt har erfaring med ungdomshold, samt som assistenttræner. Mest erfaring har den spanske træner med aldersgruppen fra 16 til 22 år og har flere spanske mesterskaber for ungdomshold på hans CV.

Det forlyder at Felix Banobre angiveligt gerne ser bort fra amerikanerne i denne sæson, og det ser derfor ud til at man vil prøve noget nyt i Team FOG Næstved, nemlig europæere. Højest sandsynligt ser det ud til at den spanske træner selvfølgelig vil tage nogle spaniere med til Danmark. Det bliver derfor spændende at se hvad han kan udrette i Næstved.

Felix Banobre udtaler i pressemeddelelsen fra Team FOG Næstved at han ser frem til den kommende udfordring:

Annonce. Scroll for at læse videre.

“Jeg har altid haft en drøm om at blive head coach i et fremmed land. Jeg ser frem til den store udfordring med at træne Team FOG Næstved og til at skabe nogle gode resultater til klubben sammen med den kommende spillertrup. Det er vigtigt, at vi får udviklet spillernes kompetencer og det skal først og fremmest ske gennem personlig udvikling og effektiv træning.”

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen, udtrykker desuden i pressemeddelelse også glæde for at head coach positionen er blevet afklaret.

“Det er meget positivt for os, at vi allerede på dette tidspunkt kan annoncere hvem der skal i spidsen for vores mandskab. Vi har først og fremmest valgt Felix på baggrund af hans store erfaring indenfor basketball, hans viden om udvikling og hertil har den dialog vi har haft naturligvis også haft en positiv betydning.”

Truppen til den nye sæson er desuden allerede under opbygning. Den canadiske guard Alex Murphy har allerede skrevet under på en ny aftale med klubben for den nye sæson, og ligeledes har brødrende Høirup. Mads Bloch meldes desuden også klar til at tørne ud for sydsjællænderne i den kommende sæson. Caleb Walker, Quinton Dogget, Julian McFarlane og Joe Benjamin derimod kommer ikke til at optræde for Team FOG Næstved som det ser ud lige nu.

“Jeg kommer fra en anden kultur og en stor basketballtradition, men ser frem til at arbejde sammen med en masse gode mennesker i organisationen. Jeg har behov for at få mere indsigt i dansk basketball og ikke mindst den danske kultur og mentalitet. Jeg vil derfor søge al den viden jeg kan så vi kommer godt fra start.”

“Jeg er klar til at bidrage med de ting som jeg ved og jeg glæder mig til at arbejde sammen med en masse mennesker der brænder for basketball” udtaler Felix Banobre.”

Afslutter den spanske træner med at udtale i pressemeddelelsen. Det bliver nu spændende at se hvordan projektet i Næstved udfolder sig til næste sæson.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Team FOG Næstved viste topklasse mod bundholdet Holbæk-Stenhus torsdag aften. Næstvederne vandt overlegent, og dermed ligger de nu alene på førstepladsen, idet Horsens IC...