fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

DBBF’s Bestyrelse beslutter at Cotonou spillere fremover ikke vil tælle som udlændinge!

Sagaen har fået sin ende, DBBF’s Bestyrelse har i dag besluttet at Cotonou spillere fremover ikke vil tælle som udlændinge, dermed må Quincy Okolie gerne spille for Team FOG Næstved i den kommende sæson.

Pressemeddelelse: Som nævnt i en tidligere nyhed har bestyrelsen i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund lavet en nærmere undersøgelse af retsstillingen for Cotonou borgere. Efter en meget grundig undersøgelse har bestyrelsen nødtvungent måtte konkludere at forbundets nuværende praksis er i strid med landets gældende love, og er derfor tvunget til at ændre den med øjeblikkelig virkning.

Læs også: DBBF og Team FOG Næstved uenige om reglerne – hvem får ret?

Bestyrelsen beklager meget overfor de klubber der allerede har ageret i forhold til den hidtidige praksis, men vurderer samtidigt at den reelle forskel på at hyre en EU eller Cotonou spiller ikke er stor.

Det juridiske grundlag og den detaljerede begrundelse for afgørelsen kan læses her.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Onsdag var der to kampe på programmet i Svendborg. Først landskampen mellem Danmark og Australien. Og bagefter var der basketball på programmet igen. Værterne...

Basketligaen

Tirsdag kunne ligaens førerhold, Team FOG Næstved, præsentere et underskud på driften i 2021/2022 sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse på deres Facebookside.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.

Basketligaen

En suveræn fjerde periode af Bears Academy betød, at BC Copenhagen måtte forlade Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus uden sejr. Academy vandt med...

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....