fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Team FOG Næstved stak en kæp i hjulet på Bakken Bears og tog førstepladsen

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus. Næstved nedlagde Bjørnene med 95-97.

Foto: Kongsgaard Foto

Der var drama til det sidste sekund, da Bakken Bears tirsdag aften tog imod Team FOG Næstved i Sparekassen Danmark Basketball Center.

I forbindelse med opgøret afholdte Bakken Bears deres årlige Teddy Bear Toss-event i samarbejde med Børnenes Kontor, hvor formålet er at indsamle bamser, der vil blive givet ud som julegaver. Ideen er, at de fremmødte tilskuere medbringer bamser og kaster disse ind på banen ved Bakkens første ramte treer.

Bamseregnen blev udløst af en Darko Jukic-trepointsscoring efter omkring to minutter.

Team FOG Næstved havde forud for opgøret ikke besejret Bakken Bears i Bjørnenes hule siden 2018, så favoritværdigheden lå hos det slagkraftige Bakken Bears-mandskab.

Men tirsdag blev den stime af nederlag i Aarhus mod de forsvarende danske mestre brudt.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Team FOG Næstved gjorde det onde ved Bakken Bears, der blev besejret med 95-97.

Intens start

Team FOG Næstved startede opgøret som lyn og torden og havde efter ti minutters spil bragt sig foran med 22-36. Gæsterne var kommet særdeles godt ud af starthullerne, mens hjemmeholdet knapt var stemplet ind i kampen.

Det sjællandske tophold havde en masse momentum – og et komfortabelt forspring på 14 point –  på vej ind til anden periode, men i pausen var Næstveds forspring status quo. Anden periode sluttede helt lige 20-20, så forspringet var uændret efter yderligere ti minutter.

Stillingen var 42-56. Skuffende Bakken Bears var i problemer og havde brug for at snakke tingene igennem.

Efter en pause, hvor Bears-spillerne måske fik en skideballe af dimensioner af cheftræner Anders Sommer – eller som et minimum en stor opsang – kom der andre boller på suppen i tredje periode, som Bakken Bears gik hen og vandt med 28-18.

Den flotte tredje periode af aarhusianerne gav nyt liv i kampen. Inden fjerde periode var Næstveds føring nede på blot fire point, og så var der igen et stort pres på udeholdet.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Bakken Bears et mulehår fra at fuldende comeback

Team FOG Næstved kom fornuftigt ud til fjerde periode og fik i løbet af det første minut forøget sin føring i kampen med fem point.

Hjemmeholdet havde det svært mod Næstved, og med lige under tre minutter tilbage af kampen var Næstved kommet foran med 11 point, 83-94, men Bears gav comebacket et sidste forsøg.

De regerende danske mestre gik derefter på et ni points run, og så var der spænding for alle pengene.

Efter nogle skarpe defensive aktioner af værterne havde Bakken Bears med omtrent 15 sekunder tilbage muligheden for enten at udligne til 97-97 eller tage føringen. Bakken Bears-fansene måtte dog forlade hallen i det nordlige Aarhus slukøret. Næstved leverede en hidsig forsvarssekvens, som pressede Darko Jukic til en meget presset treer, der røg ved siden af.

Team FOG Næstved slog Bakken Bears med 95-97.

Kampens topscorer var de sydsjællandske gæsters Mike McGuirl med 28 point. For hjemmeholdets vedkommende var det Elijah Childs med 22 point.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I løbet af de første ni spillerunder af Basketligaen er det blevet tydeligt, at Team FOG Næstved skulle anses som førsteudfordrer til de dominerende Bakken Bears, og tirsdagens sejr er på mange måder et statement til de øvrige hold om, at Næstved skal tages seriøst.

Sejren til Næstved betyder, at ligaens førsteplads tilhører Mike McGuirl og kompagni. Bakken Bears ligger på andenpladsen med fire point op til Næstved.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Team FOG Næstved viste topklasse mod bundholdet Holbæk-Stenhus torsdag aften. Næstvederne vandt overlegent, og dermed ligger de nu alene på førstepladsen, idet Horsens IC...

Basketligaen

Nathan Scott forlader BC Copenhagen efter fem kampe. Det har klubben meldt ud.