fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Team FOG Næstved indleder det nye år med imponerende sejr over Horsens

Team FOG Næstved hentede vigtige point, da de torsdag aften besejrede konkurrenterne fra Horsens IC med 98-90.

Foto: Bent Adolfsen

Horsens IC havde muligheden for at mindske hullet til ligaens førerhold, da de torsdag aften tog turen til Sydsjælland for at møde Team FOG Næstved i Arena Næstved.

Efter 40 minutters basketball skulle det dog vise sig, at Horsens ICs hul op til Næstved blot var blevet to point større. Team FOG Næstved besejrede Horsens IC med 98-90, og det var især anden halvleg, der blev udslagsgivende i torsdagens topbrag i Basketligaen.

Derfor formåede Næstved at tage revanche mod Horsens, der tilbage i oktober løb med en 83-75-sejr over Næstved på hjemmebane.

Østjysk pauseføring

Fra første minut var Næstved bedst, og i løbet af små fem minutter havde værterne bragt sig foran med 12-4. De Gule viste svaghedstegn og var ingenlunde kommet fra land. Med tre minutter tilbage af første periode stod der 18-8, men i de næste minutter kom der gang i gæsterne.

Faktisk kom der så godt gang i Horsens IC, at den gode start af Team FOG Næstved ikke kunne ses på scoringstavlen efter første periode, hvor der stod 22-24 til Horsens IC.

Horsens IC var kommet op i omdrejninger offensivt, og det fortsatte i anden periode, hvor udeholdet var bedre end deres modstander – også i defensiven.

Stillingen i pausen var 38-43, hvilket Team FOG Næstved ikke kunne være tilfredse med. Da SPORT LIVE, der viste kampen, i pausen fangede Næstveds anfører Mathias Bak Christensen, fortalte han ikke overraskende, at første halvleg var skuffende, og at de ikke var tilfredse.

Næstved cementerer førstepladsen i Basketligaen

Efter en kort pause, hvor hjemmeholdet fik evalueret første halvleg, kom der andre boller på suppen i anden halvleg. Team FOG Næstved tog teten, og det kan de især takke amerikanske Rodney Chatman for. Chatman var her, der og alle vegne og var i tredje periode stærkt medvirkede til at give Næstved en 71-68-føring inden kampens sidste periode.

Men trods momentum hos Næstved var udeholdet fra Østjylland lige i hælene på ligaens førsteplads.

Horsens IC måtte dog sande, at Rodney Chatman var en for stor mundfuld. Chatman fortsatte med at stråle og havde en stor andel i, at Team FOG Næstved kunne indlede det nye kalenderår med en 98-90-sejr.

Rodney Chatman sluttede som kampens topscorer med hele 38 point. Topscorer for Horsens var Chris Lykes med 30 point. Ian Dubose og Mike McGuirl scorede 18 point hver især for Næstved. Vedran Borovcanin leverede 23 point og ti rebounds for HIC.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...

Basketligaen

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med...

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...