fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits hentede vigtige point til top 6-striden

Svendborg Rabbits er et skridt tættere på at sikre sin plads i Playoff A i Basketligaen. Onsdag slog de Bears Academy med 93-83.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Svendborg Rabbits hentede onsdag aften en uhyre vigtig sejr, da hjemme på Sydfyn besejrede deres direkte konkurrent om den sidste plads i Playoff A-mellemspillet, Bears Academy.

Kaninerne besejrede gæsterne fra Aarhus med 93-83 og øger dermed deres forspring til Academy i tabellen til fire point. Efter onsdagens resultater ligger Svendborg Rabbits på sjettepladsen med 16 point, mens Bears Academy er syver med 12 point.

Bjørnebanden har tre kampe til gode i årets grundspil, mens Svendborg har fire kampe tilbage, så det er selvsagt Svendborg, der har de bedste kort på hånden, hvorimod Academy har brug for lidt af et mirakel.

Sæsonen har på mange måder været meget turbulent for sidste sæsons pokalmestre og sølvvindere, men sydfynboerne håber på at slutte grundspillet godt af, så de for alvor kan mærke mulighederne for en eventuel semifinaleplads. Når Playoff A-mellemspillet er slut, er det top fire, der går videre til Basketligaens semifinaler.

Men før Svendborg Rabbits kan arbejde på at gøre en god figur i Playoff A, skal de lige kvalificere sig til mellemspillet for top seks-holdene. Første bump på vejen var som sagt Bears Academy, og her kom sydfynboerne på en svær opgave.

Rabbits var efter første halvleg foran med 51-45, men man havde som seer ikke en fornemmelse af, at Svendborg kunne cruise kampen hjem i anden halvleg. Det unge mandskab fra Smilets By gav Svendborg kamp til stregen, og en stærk tredje periode af Academy betød, at stillingen hed 70-70 inden fjerde periode.

De første fem minutter var tætte, men hen mod kampens slutfase fik Svendborg tilkæmpet sig et mindre forspring, der endte med at holde hjem.

Rabbits slog Academy med 93-83.

Kampens topscorer var Svendborgs Devin Whitfield med 28 point. Den amerikanske Svendborg-profil havde dertil ti rebounds og fem assists. Brantley Bynum scorede 19 point.

Keane Thomann var topscorer for udeholdet med 22 point. Thomann sluttede også med syv rebounds. Stortalentet Silas Oriane leverede 17 point.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Gustav Knudsen gjorde forskellen, da Bakken Bears lørdag aften spillede sig i pokalfinalen for 19. gang i klubbens historie. Bjørnebanden slog de forsvarende pokalmestre,...

Basketligaen

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Basketligaen

Darius Bell, der indledte indeværende sæson hos BK Amager, skal prøve kræfter med georgisk basketball, hvor han skal spille for BC-Titebi.

Bakken Bears

Der var drama til det sidste, da Næstved tog imod Bakken Bears i denne rundes topopgør. Det blev gæsterne fra Aarhus, der løb med...

Basketligaen

Holbæk-Stenhus kæmpede bravt, men måtte lørdag eftermiddag se sig besejret af Svendborg Rabbits med 88-80.

Basketligaen

BC Copenhagen tog fredag sæsonens sjette sejr, da Bears Academy blev besejret med 75-68.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...