fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits hentede vigtige point til top 6-striden

Svendborg Rabbits er et skridt tættere på at sikre sin plads i Playoff A i Basketligaen. Onsdag slog de Bears Academy med 93-83.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Svendborg Rabbits hentede onsdag aften en uhyre vigtig sejr, da hjemme på Sydfyn besejrede deres direkte konkurrent om den sidste plads i Playoff A-mellemspillet, Bears Academy.

Kaninerne besejrede gæsterne fra Aarhus med 93-83 og øger dermed deres forspring til Academy i tabellen til fire point. Efter onsdagens resultater ligger Svendborg Rabbits på sjettepladsen med 16 point, mens Bears Academy er syver med 12 point.

Bjørnebanden har tre kampe til gode i årets grundspil, mens Svendborg har fire kampe tilbage, så det er selvsagt Svendborg, der har de bedste kort på hånden, hvorimod Academy har brug for lidt af et mirakel.

Sæsonen har på mange måder været meget turbulent for sidste sæsons pokalmestre og sølvvindere, men sydfynboerne håber på at slutte grundspillet godt af, så de for alvor kan mærke mulighederne for en eventuel semifinaleplads. Når Playoff A-mellemspillet er slut, er det top fire, der går videre til Basketligaens semifinaler.

Men før Svendborg Rabbits kan arbejde på at gøre en god figur i Playoff A, skal de lige kvalificere sig til mellemspillet for top seks-holdene. Første bump på vejen var som sagt Bears Academy, og her kom sydfynboerne på en svær opgave.

Rabbits var efter første halvleg foran med 51-45, men man havde som seer ikke en fornemmelse af, at Svendborg kunne cruise kampen hjem i anden halvleg. Det unge mandskab fra Smilets By gav Svendborg kamp til stregen, og en stærk tredje periode af Academy betød, at stillingen hed 70-70 inden fjerde periode.

De første fem minutter var tætte, men hen mod kampens slutfase fik Svendborg tilkæmpet sig et mindre forspring, der endte med at holde hjem.

Rabbits slog Academy med 93-83.

Kampens topscorer var Svendborgs Devin Whitfield med 28 point. Den amerikanske Svendborg-profil havde dertil ti rebounds og fem assists. Brantley Bynum scorede 19 point.

Keane Thomann var topscorer for udeholdet med 22 point. Thomann sluttede også med syv rebounds. Stortalentet Silas Oriane leverede 17 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.