fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits fik revanche mod BK Amager

Svendborg Rabbits lignede et tophold i hopla, da de onsdag aften udspillede BK Amager med cifrene 110-65 hjemme i Kaninhulen.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Sæson 2022/23 er ikke just gået som planlagt for Svendborg Rabbits, der ligger og roder i midten af tabellen med flere nederlag end sejre.

Ovenpå sidste sæsons pokaltriumf og sølvmedalje i Basketligaen er det kommet som lidt af en overraskelse, at Svendborg ikke har været nær så konkurrencedygtige i denne sæson.

Kaninerne indledte indeværende sæson på udebane mod BK Amager, og sydfynboerne fik den værst tænkelige start på den nye sæson med et meget overraskende og skuffende nederlag.

Onsdag havde Svendborg Rabbits muligheden for at revanchere sig mod Amagerkanerne, og kampen forløb lige efter bogen for Svendborg.

Modsat kampen i første spillerunde endte det med sejr til Svendborg Rabbits. BK Amager kunne ikke gentage succesen fra opgøret tilbage i september og måtte forlade Fyn med et smerteligt nederlag på 110-65. BK Amager fik ikke et ben til jorden, og en sejr af denne størrelse må give noget selvtillid til Svendborg Rabbits.

Forud for opgøret meldte Rabbits ud, at amerikanske Tyrell Kirk havde forladt klubben grundet sygdom i familien. Som erstatning for Kirk har Svendborg tilføjet Kirk´s landsmand Jermaine Marrow, der senest har spillet i Spanien.

Blowout-sejr

BK Amager har siden sensationssejren i starten af sæsonen ikke haft den store succes. Faktisk er det kun blevet til en enkelt sejr som kom mod sejrsløse Holbæk-Stenhus.

Men det sjællandske hold har en gang tidligere i denne sæson bevist, at de er i stand til at få skovlen under Svendborg Rabbits, der desuden også har smidt kampe mod Værløse Blue Hawks og BMS Herlev, så muligheden var der.

BK Amager kom imidlertid aldrig i nærheden af at tage endnu en sejr mod Svendborg Rabbits. Fra kampens start spillede Svendborg i et højt tempo, som BK Amager ikke helt kunne følge med på. Svendborg var bedst fra land og havde en føring på 27-15 efter første periode.

Denne føring blev blot udbygget i anden periode, hvor Svendborg for alvor stak af fra sin modstander. Svendborg spillede på alle tangenter og leverede en helt igennem gennemført anden periode, hvorfor de var foran komfortabelt med 59-30. Både offensiven og defensiven sad lige i skabet, og derfor var der lang vej hjem for BK Amager.

Det blev kun værre for BK Amager i tredje periode, der i virkeligheden mindede meget om anden periode. Svendborg trak yderligere fra og bankede det sidste søm i BK Amagers kiste. Inden fjerde periode var Svendborg foran med 93-49.

BK Amager var bagud med svimlende 44 point inden kampens sidste ti minutter, og derfor var kampen allerede afgjort. Svendborg endte med at vinde kampen med 110-65.

Kampens topscorer var Svendborgs Jaylen Fornes med 24 point. Kentwan Smith scored 23 point.

Topscorer for Amager var både Andreas Meilby og Carl Hjort med 16 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...

Basketligaen

Hal 1 bliver byttet ud med Arena Næstved. Det skriver klubben på deres Facebookside.

Basketligaen

I kampen om tredjepladsen blev det Team FOG Næstved, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret. De vandt opgøret med 92-102 over Svendborg Rabbits,...

Bakken Bears

Bakken Bears overtog lørdag førstepladsen i Basketligaen, da de besejrede ærkerivalerne Horsens IC med 83-66.