fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Spillerskifter i Basketligaen – Hvem har gjort det bedst?

Spillertrupperne i Basketligaen er ved at være på plads. Jeg har kigget nærmere på, hvordan holdene har klaret det med at forstærke trupperne.

Billede: Vildmedfoto.dk

Endnu en hektisk “silly season” i Basketligaen er ved være ved ende. Der er sket store udskiftninger på alle holdene, hvor der både er hevet nye danske og udenlandske spillere til ligaen. I denne artikel, vil jeg give mit bud på, hvem der klaret sig bedst, og vurdere de interne stykeforhold i ligaen. Det er vigtigt at pointere, at nogle klubber stadig mangler at få de sidste spillere på plads. Du kan få det fulde overblik her.

Jeg rangerer både Pro A og Pro B fra et til fem alt efter, hvor gode, jeg synes, de har været til at styrke deres spillertrup.

Pro A 

1. Bakken Bears

De forsvarende mestre er det hold, hvor der er sket færrest ændringer. De har sagt farvel til seks spillere, men kun hentede tre ind til at erstatte dem. Det vil sige, at de kun står med en trup på 11 spillere til den kommende sæson, hvor to af dem er Bears Academy spillere med dobbeltlicens.

“Vi har fået spillere ind med et højt niveau, og så har vi i stedet givet køb på vores bredde. Man kan jo ikke få alt, hvad man peger på. Det er et forsøg, vi prøver for at kvalificere os til Champions League, og der skal vi gøre noget anderledes, end vi har gjort de seneste sæsoner,” har klubbens sportsdirektør Michael Piloz sagt til Aarhus Stiftstidende.

Bakken har ellers i mange år vundet ligaen på netop deres bredde og rotationsprincip. De har ofte haft en bænk, der var på niveau med modstandernes startere, men det bliver altså anderledes i denne sæson. Point guard positionen ser hårdest ramt ud med farvel til Adama Darboe og Nimrod Hilliard, mens Justin Dentmon kun er på en to måneders kontrakt. Her kommer udviklingen af Magnus Møllgaard og Anton Harbo til at være afgørende.

Grunden til, at Bakken Bears alligevel er øverst på min liste er, at kvaliteten af spillerne er et niveau højere end alle andre i ligaen. Alle tre tilgange har erfaring fra europæisk top niveau, mens Dentmon endda har prøvet kræfter med NBA. Mens de fleste andre hold i ligaen satser på uprøvet collegespillere, så henter Bakken Bears erfarne topspillere. Det ligner et femte mesterskab i træk skal til Aarhus.

2. Team FOG Næstved

Næstved havde en skuffende sidste sæson, men begyndte at vise positive takter inden sæsonen blev stoppet grundet Covid-19. Næstved har lavet nogle gode ting på transfermarkedet, hvor i sær Phillip Hertz og Alante Fenner står ud som to virkelig gode tilføjelser. Hertz er etableret landsholdspiller, der kender både klubben og ligaen, men vender tilbage med en masse værdigfuld erfaring fra et år i Isreal. Alante Fenner her erfaring fra Kosovo, hvor han gjorde det godt, og alle ved, hvor svært det kan være at spille i de baltiske lande, hvor der virkelig bliver gået til den.

Næstved har også formået at holde på Jahmal Jones, der spillede rigtig godt efter han kom til klubben midt i sidste sæson. Der har dog også været mærkbare afgange i truppen, hvor jeg i sær tror Zarko Jukic bliver savnet.

Næstved har vægtet fleksibilitet højt i mange af deres spillere, hvilke både kan være positivt og negativt. Jeg har dog tiltro til, at Arnel Dedic nok skal få det bedste ud af holdet, og bruge spillerne de rigtige steder.

3. Randers Cimbria

Randers har, ligesom Bakken Bears, været gode til at forstærke holdet med spillere, der har erfaring fra Europa. Ud af deres fire nye udlændinge, så har tre af dem allerede prøvet kræfter med at spille professionelt i en europæisk liga. Tyre Gathright gjorde det godt i Sverige, der er meget sammenlignelig med den danske liga, mens Jordan Brangers har spillet på højt niveau i Tyskland. Jeg tror også, at vi muligvis kan se frem til en breakout sæson fra Simon Bjørnebo, hvis han får flere muligheder, end han gjorde i Bakken.

Randers beholder både Brantley Bynum og Chris Nielsen, der begge var afgørende for sidste års flotte resultat. Det ligner dog, at man må sige farvel til Jeanne, der tog ligaen med storm og blev kåret til Fullcourt Årets Spiller. Man har også sagt farvel til Jimmy Moore, der blev kåret til Årets Træner både af os på Fullcourt og af Basketligaen. Det er to store tab, som jeg tror kommer til at påvirke holdet kraftigt.

4. Horsens IC

Horsens har hentet fire nye udlændinge til klubben, hvor ingen af dem har andet erfaring end college basketball i USA. Davis havde skrevet kontrakt med en tysk klub, men kontrakten blev revet over, mens Reed slet ikke kunne komme på et hold i sidste sæson. Robinson og Geu kommer direkte fra college af. Det er ikke nødvendigvis kun dårligt, for college er højt niveau, men det er bare noget andet at spille professionelt i Europa. Jeg tror derfor, at spillerne kræver længere tid til at vende sig til både spillet og landet, hvilket kommer til at påvirke resultaterne.

Horsens har sagt farvel til Gallinat, der blev kåret til Årets Spiller af Basketligaen i den seneste sæson, hvilket bliver svært at erstatte. Jeg tror, at det er vigtigt, at de har holdt på både Vedran Borovcanin og Frederik Rungby, der begge er veteraner, der kan skabe en form for kontinuitet på holdet.

5. Svendborg Rabbits

Svendborg har været lidt langsommere ude end de andre Pro A hold, og de har kun offentliggjort tre spillere indtil videre. Strøh fra Randers Cimbria, Levarity fra Holbæk og Atwood, der har spillet college. Strøh havde for to sæsoner siden en flot sæson for Wolfpack, men han kom mest fra bænken for Randers sidste år, mens Atwood spillede første division. Hvis ikke Svendborg offentliggøre flere spillere, så får de det svært i den kommende sæson.

Noget Svendborg dog har gjort godt er at forlænge med flere af nøglespillerne. Åris, Norfleet og Vinson fortsætter alle sammen. Det betyder, at de nok skal bruge mindre tid på at spilles sammen end nogle af de andre hold. Man har også hevet Jimmy Moore ind som træner, og han har vist i Randers, at han kan skabe flotte resultater i Basketligaen.

Pro B

1. Værløse Blue Hawks

Værløse har lavet nogle virkelig gode handler og ligner et hold, der godt kan drille nogle af Pro A holdene i år. De har hentet to landsholdspillere hjem i Peter Møller og Mathias Bak Christensen – to spillere der endda tidligere har erfaring fra Værløse og kender både byen og klubben. Derudover ser Koch Bar også rigtig spændende ud, han kan blive en vigtig mand under kurven for dem.

Værløse har også forlænget med flere af profilerne fra sidste sæson, hvor den vigtigste nok var Martin Poulsen, der spillede en rigtig flot sæson og også var udtaget til landsholdet. Man har dog måtte sige farvel til kaptajnen Søren Formann.

2. BMS Herlev Wolfpack

Wolfpack har hentet nogle spændende spillere til klubben. August Haas og Nicholas Posborg vender begge tilbage efter ophold på college, mens man også har hentet Viehweg hjem fra Isreal. Man har desuden holdt på en stor del af den trup, der sidste år tog førstepladsen i Pro B.

I skrivende stund ligner det, at Wolfpack må sige farvel til både Chanan Colman og Javion Blake (intet officielt et meldt ud endnu). Uden dem, så ser jeg det som meget svært for Wolfpack at slå Værløse, der ser endnu stærkere ud end sidste sæson.

3. BK Amager

Der er et stort skridt ned fra Værløse/Wolfpack og til resten af Pro B. BK Amager har dog hentet tre spillere fra college, hvor amerikanske Jordan Naughton kan blive vigtig for dem under kurven. Det er dog ikke spillere fra lige så store skoler som mange af de andre hold henter spillere fra. Amager har holdt på mange af de samme spillere fra sidste sæson, hvor den store profil var unge Jonathan Klussmann, der spillede en rigtig flot sæson.

BK Amager har sagt farvel til Rob Fields, der fortsætter karrieren i Hvidovre.

4. Copenhagen Basketball

Copenhagen har hentet Tyler Creammer fra college, hvor han så udmærket ud, mens resten af tilgangene kommer fra andre danske klubber. De har forlænget med en af sidste års profiler i Patrick Burke, hvilket er rigtig positivt. Derudover har de oprettet et samarbejde med Stevnsgade og Ajax Sportsgymnasium, hvilket kan betyde en stigning i antallet af egne talenter, der får chancen.

Copenhagen har måtte sig farvel til sidste års ligatopscorer Filip Rajovic, hvilket er et stort tab.

5. Bears Academy

For at være helt ærlig, så er den primære grund til at BA er nederst på listen er, at jeg ikke kender alle deres nye spillere. De lever af nye talenter, og kvaliteten af dem kan være rigtig svær at vurdere på forhånd. Begge Churchill brødrende er skiftet, og Magnus Møllgaard og Anton Harbo forventes at skal bruge mere tid med Bakken Bears. Om der er nye talenter, der kan tage over, må tiden vise.

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den kronjyske klub har valgt at stoppe samarbejdet med deres træner, Martin Knezevic, der kom til klubben i sommers.

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears er fortid i denne sæsons udgave af FIBA Europe Cup, men der er gode nyheder for Bakken Bears omkring deres seks kampe...

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.