fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

South Bay Lakers drafter dansk talent: “Jeg nyder det lige nu”

18-årige Sharif Barfi blev onsdag draftet af South Bay Lakers i NBA G League´s internationale draft, og det danske stjerneskud er glad og stolt over udfaldet af onsdagens draft, fortæller han til Fullcourt.dk.

Foto: fiba.basketball

BC Copenhagen-stortalentet Sharif Barfi blev onsdag aften draftet af South Bay Lakers, der er Los Angeles Lakers´ NBA G League-hold.

Barfi blev valgt som nummer to i den internationale draft, der bestod af ti talenter fra verden over.

Sharif Barfi, der gennem de sidste tre sæsoner har vist sit store potentiale frem i Basketligaen, er nu bundet til South Bay Lakers i to år i NBA G League-regi. Barfi har dog mulighed for at takke nej til tilbuddet fra Lakers.

Onsdagens draft var den første internationale udgave nogensinde, og det var altså med en dansker i en hovedrolle.

“Det føles virkelig fedt. Jeg er glad og stolt. Jeg nyder det lige nu, men den her oplevelse har givet mig motivation til at arbejde endnu hårdere og virkelig knokle her i sommerferien,” fortæller Sharif Barfi til Fullcourt.dk.

“Jeg sad derhjemme og fulgte med i draften med min mor. Jeg var meget begejstret og overrasket, da de sagde mit navn. Jeg havde ikke nogen anelse om hvornår eller af hvem, jeg ville blive draftet, men jeg er meget glad,”

Sharif Barfi kan nu prale over at være blevet draftet til NBA G League, men om det også bliver til kampe for South Bay Lakers i den kommende sæson er endnu uvist. Senest den 7. juli skal Barfi fortælle Lakers, om han takker ja til tilbuddet eller ej.

“Hvad den kommende sæson helt præcist kommer til at byde på, ved jeg ikke endnu. Jeg skal snart snakke med Lakers, og så skal jeg have en snak med min agent og familie om fremtiden, men nu må vi se. Jeg tager det som det kommer,” siger Barfi.

Sharif Barfi snittede 8,5 point og 1,1 assists per kamp i Basketligaen i den forgangne sæson.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Morten Bülow skifter efter to sæsoner hos Randers Cimbria til Island, hvor han har landet en aftale med Thor Thorlakshofn.

Basketligaen

Det 18-årige talent Willas Møller er klar til sin anden sæson i Basketligaen, meddeler BC Copenhagen.

Basketligaen

Daniel Lilhauge, der sad ude med en skade hele sidste sæson, er tilbage og klar til den kommende sæson med Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har skrevet kontrakt med amerikanske Jemarl Baker Jr, som senest spillede på college i USA.

Bakken Bears

Bakken Bears har tilføjet amerikanske Terrence Hargrove Jr. til truppen. Den kommende sæson er amerikanerens første som professionel i Europa.