fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Siler Schneider endelig tildelt arbejdstilladelse – får debut mod Bakken Bears

Siler Schneider har langt om længe fået sin arbejdstilladelse. Amerikaneren får derfor debut i Horsens ICs kamp mod ærkerivalerne Bakken Bears i morgen, torsdag.

Foto: MJ

Siler Schneider har tilbragt de seneste fire måneder i Danmark hos Horsens IC. Amerikaneren har været skadesfri og klar til kamp, men efter otte kampe i sæsonen har Schneider endnu ikke fået debut for ´De Gule´. Det skyldtes komplikationer med den 26-årige guards arbejdstilladelse.

Men sagaen har endelig fået en afslutning. I slutningen af sidste uge fik Schneider sin arbejdstilladelse, og det betyder altså, at han er med i morgen, torsdag, mod Bakken Bears, der gæster Forum Horsens.

Historien kunne dog have været en anden, hvis datoen nåede 1. december uden en spilleberettiget Siler Schneider. Klubben og spilleren havde indgået en aftale om, at hvis der ikke var sket noget inden indgangen til december, ville HIC være nødsaget til at kigge på nye emner, fortæller Horsens ICs formand, Lennart Jensen, til Horsens Folkeblad.

“Vi havde lavet en aftale med ham om, at den 1. december var deadline. Så ville vi ikke kunne vente længere, og han skulle også videre med sit liv. Han rejste hjem til USA i sidste uge, og her kunne han så agere efter, om han skulle tilbage hertil eller et andet sted hen alt efter, om han fik sin arbejdstilladelse inden den 1. december. Så tæt var vi egentlig på at ophæve kontrakten.” fortæller Lennart Jensen til Horsens Folkeblad.

Hele problematikken med Schneider bunder i et bøvlet ophold i sidste sæson hos en rumænsk klub, der ikke sørgede for arbejds- og opholdstilladelse til amerikaneren. Men HIC-formanden har kæmpet en lang kamp med udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration, og derfor kan Schneider nu få debut for Horsens IC.

Der er tipoff i Forum Horsens klokken 19:15 i morgen, torsdag.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC hentede søndag en sejr på en utrolig scoring af amerikanske Andy Cleaves. HIC vandt mod Værløse Blue Hawks med 95-92.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte lørdag den ubesejrede stime i Basketligaen med en overbevisende sejr mod Team FOG Næstved.

Basketligaen

Der var lagt op til en yderst spændende kamp i Nørrebrohallen lørdag eftermiddag, da theView Copenhagen tog imod Bears Academy. Det stod hurtigt klart,...

Basketligaen

Med en pligtsejr over BMS Herlev, kan Randers Cimbria nu snuse til Team FOG Næstved, som lige nu ligger på tredjepladsen. Randers Cimbria vandt...

Basketligaen

Gage Davis, der i sidste sæson spillede for Horsens IC, har fundet sig en ny arbejdsgiver i Italien. Amerikaneren har skrevet under med Pistoia,...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks revancherede sig, da de torsdag aften fik besøg af BMS Herlev. Hawks vandt med 103-87.

Basketligaen

Team FOG Næstved havde indtil i dag to ledige pladser på deres holdkort, men den ene af de pladser er nu blevet besat. Næstved...

Basketligaen

Miki Novovic, der gennem to sæsoner var på kontrakt hos Team FOG Næstved, skifter til Horsens IC.