fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rasmus Bach forlader Randers Cimbria til fordel for drømmeskifte

Rasmus Bach skifter Randers Cimbria ud med et NBL-mandskab med øjeblikkelig virkning.

Foto: Sam's Photos

Drømme går nogle gange i opfyldelse, når man blot jagter dem.

Dette kan Randers Cimbrias nu forhenværende guard Rasmus Bach nikke genkende til, da han netop har skiftet Kronjylland ud med New Zealand, og skal spille i den australske NBL, som har været en drengedrøm for ham.

”Det har altid været min drøm at spille i NBL. Siden jeg var otte år og startede til basketball, har det været den liga, jeg er vokset op med og har fulgt,” fortalte dansk-australieren til Fullcourt tilbage i august.

Bach var dog også meget tæt på at lande en aftale over sommeren hos netop New Zealand Breakers, men handlen faldt til jorden.

Nu er muligheden atter opstået, og denne gang skal det være for Rasmus Bach. Tirsdag blev han kontaktet af New Zealand Breakers og med alt papirarbejde i orden, kunne han rejse mod New Zealand lørdag. Dette betyder også at guarden har spillet sin sidste kamp for Randers Cimbria i denne omgang.

Der er da også ærgrelse at spore hos hans nu tidligere arbejdsgiver.

”Vi er da trætte af det, for Rasmus er en god spiller, fyr og holdkammerat, som er faldet rigtig godt til her med sin kone, men vi er klar over, at det er en ’once in a lifetime’-mulighed for Rasmus. Det er en af de fire-fem bedste ligaer, han skal spille i, så det vil vi ikke stå i vejen for,” siger Randers Cimbria sportsdirektør, Morten Hansen.

Mulig erstatning på vej

Hos Randers Cimbria er det endnu for tidligt at sige, om klubben går ud og finder en direkte afløser til Rasmus Bach, eller om man kan erstatte ham internt.

”Vi kigger efter, hvad der er af muligheder. Det er ikke givet, at vi gør noget. Truppen er stærk, selvom den selvfølgelig er blevet svækket. Rasmus er en fighter, som gør alt det, mange andre ikke gør. Der er brug for en type som ham medmindre andre tager over. Så nu må vi se, hvad der sker, siger Morten Hansen.

Én ting er dog sikkert. Randers Cimbria har til d. 10. januar at hente en eventuel erstatning for Bach, hvis de finder det nødvendigt, eftersom dette er skæringsdatoen for spillerhandler i Basketligaen.

Rasmus Bach nåede at spille tre sæsoner for Randers Cimbria.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I mandagens første opgør i Basketligaens Playoff-A gruppe tog Randers Cimbria i mod Team FOG Næstved. Det skulle vise sig at blive svært for...

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...

Basketligaen

Hal 1 bliver byttet ud med Arena Næstved. Det skriver klubben på deres Facebookside.

Basketligaen

I kampen om tredjepladsen blev det Team FOG Næstved, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret. De vandt opgøret med 92-102 over Svendborg Rabbits,...