fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rasmus Bach forlader Randers Cimbria til fordel for drømmeskifte

Rasmus Bach skifter Randers Cimbria ud med et NBL-mandskab med øjeblikkelig virkning.

Foto: Sam's Photos

Drømme går nogle gange i opfyldelse, når man blot jagter dem.

Dette kan Randers Cimbrias nu forhenværende guard Rasmus Bach nikke genkende til, da han netop har skiftet Kronjylland ud med New Zealand, og skal spille i den australske NBL, som har været en drengedrøm for ham.

”Det har altid været min drøm at spille i NBL. Siden jeg var otte år og startede til basketball, har det været den liga, jeg er vokset op med og har fulgt,” fortalte dansk-australieren til Fullcourt tilbage i august.

Bach var dog også meget tæt på at lande en aftale over sommeren hos netop New Zealand Breakers, men handlen faldt til jorden.

Nu er muligheden atter opstået, og denne gang skal det være for Rasmus Bach. Tirsdag blev han kontaktet af New Zealand Breakers og med alt papirarbejde i orden, kunne han rejse mod New Zealand lørdag. Dette betyder også at guarden har spillet sin sidste kamp for Randers Cimbria i denne omgang.

Der er da også ærgrelse at spore hos hans nu tidligere arbejdsgiver.

”Vi er da trætte af det, for Rasmus er en god spiller, fyr og holdkammerat, som er faldet rigtig godt til her med sin kone, men vi er klar over, at det er en ’once in a lifetime’-mulighed for Rasmus. Det er en af de fire-fem bedste ligaer, han skal spille i, så det vil vi ikke stå i vejen for,” siger Randers Cimbria sportsdirektør, Morten Hansen.

Mulig erstatning på vej

Hos Randers Cimbria er det endnu for tidligt at sige, om klubben går ud og finder en direkte afløser til Rasmus Bach, eller om man kan erstatte ham internt.

”Vi kigger efter, hvad der er af muligheder. Det er ikke givet, at vi gør noget. Truppen er stærk, selvom den selvfølgelig er blevet svækket. Rasmus er en fighter, som gør alt det, mange andre ikke gør. Der er brug for en type som ham medmindre andre tager over. Så nu må vi se, hvad der sker, siger Morten Hansen.

Én ting er dog sikkert. Randers Cimbria har til d. 10. januar at hente en eventuel erstatning for Bach, hvis de finder det nødvendigt, eftersom dette er skæringsdatoen for spillerhandler i Basketligaen.

Rasmus Bach nåede at spille tre sæsoner for Randers Cimbria.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC har tilføjet den amerikanske point guard Chris Lykes til truppen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet Tyrell Kirk til klubben og udstyret amerikaneren med en to-årig aftale.

Basketligaen

Den svenske guard, Jordan Lou, er ny Team FOG Næstved spiller. Lou, som i sidste sæson spillede for BMS Herlev, skal prøve kræfter med...

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Basketligaen

Efter fem sæsoner væk fra Horsens IC, vender Esben Reinholt nu snuden hjemad til HIC, hvor han spillede i sin barndom, og senest for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har sikret sig amerikanske Devin Whitfield til den kommende sæson.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Randers Cimbria har landet en aftale med 25-årige Viktor Lorenzen, der kommer til Kronjylland efter en sæson i den tredjebedste italienske række.