fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rasmus Bach forlader Randers Cimbria til fordel for drømmeskifte

Rasmus Bach skifter Randers Cimbria ud med et NBL-mandskab med øjeblikkelig virkning.

Foto: Sam's Photos

Drømme går nogle gange i opfyldelse, når man blot jagter dem.

Dette kan Randers Cimbrias nu forhenværende guard Rasmus Bach nikke genkende til, da han netop har skiftet Kronjylland ud med New Zealand, og skal spille i den australske NBL, som har været en drengedrøm for ham.

”Det har altid været min drøm at spille i NBL. Siden jeg var otte år og startede til basketball, har det været den liga, jeg er vokset op med og har fulgt,” fortalte dansk-australieren til Fullcourt tilbage i august.

Bach var dog også meget tæt på at lande en aftale over sommeren hos netop New Zealand Breakers, men handlen faldt til jorden.

Nu er muligheden atter opstået, og denne gang skal det være for Rasmus Bach. Tirsdag blev han kontaktet af New Zealand Breakers og med alt papirarbejde i orden, kunne han rejse mod New Zealand lørdag. Dette betyder også at guarden har spillet sin sidste kamp for Randers Cimbria i denne omgang.

Der er da også ærgrelse at spore hos hans nu tidligere arbejdsgiver.

”Vi er da trætte af det, for Rasmus er en god spiller, fyr og holdkammerat, som er faldet rigtig godt til her med sin kone, men vi er klar over, at det er en ’once in a lifetime’-mulighed for Rasmus. Det er en af de fire-fem bedste ligaer, han skal spille i, så det vil vi ikke stå i vejen for,” siger Randers Cimbria sportsdirektør, Morten Hansen.

Mulig erstatning på vej

Hos Randers Cimbria er det endnu for tidligt at sige, om klubben går ud og finder en direkte afløser til Rasmus Bach, eller om man kan erstatte ham internt.

”Vi kigger efter, hvad der er af muligheder. Det er ikke givet, at vi gør noget. Truppen er stærk, selvom den selvfølgelig er blevet svækket. Rasmus er en fighter, som gør alt det, mange andre ikke gør. Der er brug for en type som ham medmindre andre tager over. Så nu må vi se, hvad der sker, siger Morten Hansen.

Én ting er dog sikkert. Randers Cimbria har til d. 10. januar at hente en eventuel erstatning for Bach, hvis de finder det nødvendigt, eftersom dette er skæringsdatoen for spillerhandler i Basketligaen.

Rasmus Bach nåede at spille tre sæsoner for Randers Cimbria.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den mangeårige HIC-veteran, Vedran Borovcanin, overtager rollen som headcoach for Horsens IC.

Basketligaen

BMS Herlev har onsdag offentliggjort endnu en spiller til næste sæson. BMS Herlev truppen tæller hidtil syv spillere.

Basketligaen

BMS Herlev har været på rov i Alba Basket, hvor de har gaflet den danske ungdomslandsholdsspiller Silas Braikia.

Basketligaen

BMS Herlev har forlænget aftalerne med de to talenter Lau Christoffersen og Magnus Larsen, der er klar til endnu sæson med holdet.

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig klubbens 21. danske mesterskab, da de mandag aften besejrede Team FOG Næstved overbevisende med 66-87.

Basketligaen

Team FOG Næstved-stjernen Mike McGuirl, der udgik i mandagens finalekamp mod Bakken Bears, kommer ikke til at spille mere i årets finaleserie grundet en...

Basketligaen

Efter 58 års tro tjeneste forlader Lennart Jensen posten som formand for Horsens IC, oplyser klubben på sin facebookside.

Basketligaen

Der var både været op- og nedture hos Holbæk-Stenhus i deres første sæson i Basketligaen. For en af holdets profiler, William Vang, har det...