Randers slog Næstved i en hæsblæsende affære

Randers trak det længste strå, da de i en actionfyldt kamp vandt over ligaens førehold fra Næstved

Tirsdag aften var der lagt op til en vaskeægte topkamp i Basketligaen, da Randers Cimbria, der lå på en delt andenplads, tog imod ligaens nummer et, Team FOG Næstved.

Der var vigtige point, håneret og selvtillid på spil i aftenens kamp som på papiret så ud til at blive et festfyrværkeri af offensiv basketball.

Begge mandskaber var inden kampen i forrygende form, og begge hold havde vundet ni af deres seneste ti kampe. Næstved havde vundet deres seneste fem kampe, mens Randers havde vundet sin seneste kamp, efter at have tabt til de forsvarende mestre fra Bakken Bears.

Det blev en hæsblæsende affære, da Randers slog Næstved med 101-97, og kampens topscorer-titel blev delt mellem Randers’ Jonathan Klussmann og Næstveds Rodney Chatman, der begge scorede 30 point.

Højtscorende start

Topopgøret blev skudt i gang med en scoring af hjemmeholdets Jonathan Klussmann, der stod for kampens første to point, men i det efterfølgende angreb lykkedes det Rodney Chatman at svare tilbage med sine egne to point, da han ramte to straffekast. Dermed var begge hold på tavlen indenfor kampens første minut.

De to hold fortsatte med at til at score på skift, men det var gæsterne fra Næstved, der fik kampens første rigtige forspring, da de kom foran med 4-7, da Rodney Chatman scorede ydeligere to straffekast. Det lykkedes i Randers at udligne til 7-7 få sekunder efter via en trepointsscoring fra Josh Fortune.

De to hold fortsatte med fremragende offensiv basketball, hvor scoringerne kom på samlebånd. Halvlegs i første periode var stillingen 19-14 til Randers, der virkelig havde fået smurt olie på den offensive maskine. Særligt havde Josh Fortune været god, og han stod for ni point på kampens første fem minutter.

Efter seks minutter kom Thik Bol ind til sin Næstved debut, og han scorede fem point i første periode. Randers-mandskabet fortsatte dog det fremragende offensive spil, og scorede point efter point, men Næstved ville ikke lade Randers slippe afsted med en alt for stor føring.

Da første periode var færdigspillet, var stillingen 29-27 i hjemmeholdets favør, og forventningen om en højtscorende kamp holdt stik – i hvert fald efter kampens første ti minutter.

Randers momentum endte i en Næstved føring

Anden periode startede præcis som første – med en Randers scoring. Denne gang var det Brandon Norfleet, der stod for de to point. Scoringerne faldt dog ikke i samme tempo som i første periode. Efter to minutter var det “kun” lykkedes de to mandskaber at sætte to scoringer på tavlen. Næstved lavede en række offensive fejl, der gjorde, at angrebsspillet virkede en smule mere rodet end tidligere i kampen.

Det var dog Randers, der var kommet bedst ud fra den lille pause mellem de to perioder, og efter små fire minutters spilletid af anden periode, var de foran 36-30.

Herefter flød trepointsskudene, og vi så tre ramte trepointsforsøg i streg – en enkel fra Randers’ Josh Fortune, og en fra både Mike McGuirl og Zach Rollins hos gæsterne.

Med lidt under tre og et halv minut tilbage af anden periode lykkedes det Team FOG Næstved at erobre føringen tilbage, da de med to hurtige scoringer kom foran 40-43. Det var deres første føring siden midten af første periode.

Mod slutningen af anden periode kom der nok engang tempo i det to mandskaber angrebsspil, og det lykkedes dem til at score på hinanden efter velbehag. Første halvlegs sidste rigtige højdepunkt var, da Jonathan Klussmann blev fejlet på et trepointsforsøg, og han gjorde sit arbejde ved at ramme alle tre forsøg.

En højtscorende første halvleg fik sin ende med stillingen 51-52 i gæsternes favør, og den mest scorende spiller efter de første to periode var gæsternes Zach Rollins, der stod for 16 point. Hos hjemmeholdet var det Josh Fortune, der stod for 14 point.

På vej mod de magiske 100 point

Det tog et minut, men tredje periode blev skudt i gang med en scoring af gæsternes Ian Rogers Dubose, der ramte sit trepointsforsøg – et forsøg som Jonathan Klussmann svarede tilbage på med at score på sit eget forsøg kort tid efter.

Tredje periodes start foregik i et højt tempo, og ganske som tidligere i kampen blev der scoret point på samlebånd. Det var Næstved, der kom bedst ud af starthullerne til efter pausen, og efter små fire minutter af trejde periode var gæsterne foran 56-65  hvilket var deres største føring i kampen indtil nu. Randers stoppede dog hurtigt blødningen og scorede fem hurtige point.

Halvvejs i perioden var stillingen 61-65 til gæsterne fra Næstved.

Med endnu en trepointsscoring af Jonathan Klussmann udlignede Randers til 68-68, men Mike McGuirl ville det anderledes og stod for to hurtige point som modsvar.

Næstved kunne dog gå inde i fjerde periode med en trepoints-føring, da de to mandskaber efter tredje periodes sidste skud kunne gå ud med stillingen 75-78 i gæsternes favør, og man kan roligt sige, at de to hold havde gang i scoringsmaskinen.

Der var altså alt på spil, inden fjerde periode skulle skydes i gang.

Neglebidende afslutning

Rodney Chatman skød fjerde periode i gang med en trepointsscoring, men Jonathan Klussman svarede tilbage med to point af sine egne. Dermed var begge spillere oppe på mindst 20 point.

Man skulle næsten tro, at fjerde periode blot var en genudsendelse af de tre overståede perioder, men den var god nok. De to mandskaber fortsatte med at score, som det passede dem, og Jonathan Klussmann fik taget til at lette i Arena Randers, da han sænkede endnu en treer der gjorde, at Randers kom foran 84-83.

Der var ild i Jonathan Klussmann i anden halvleg, og med endnu en scoring sendte han Randers foran 90-86. Han og Josh Fortune gjorde forskellen for hjemmeholdet i starten af fjerde periode.

Med under fem minutter tilbage af aftenens forestilling stod det 92-88 til hjemmeholdet.

Jonatan Klussmann sende to straffekast i kurven med lidt under tre minutter tilbage af kampen til stillingen 96-92, og der var derfor pres på Næstved, hvis de ville hive sejren med tilbage over Storebælt. De brændte dog deres to næste angreb, og da Josh Fortune sendte Randers foran 98-92 så det for alvor svært ud for ligaens førehold.

Med et enkelt minut tilbage var det fortsat tæt – 98-95, og alt var på spil.

Jonathan Klussmann cementerede sejren for Randers-mandskabet, da han scorede til 101-97 med 13 sekunder tilbage af kampen.

Det blev også slutresultatet, og Randers løb med sejren i et actionfyldt kamp.

Kampens topscorer-titel blev delt mellem Randers’ Jonathan Klussmann og Næstveds Rodney Chatman, der begge scorede 30 point. Josh Fortune var dog tæt på med sine 29 point.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.