Randers Cimbria udligner og forlænger spændingen i semifinaleduel

Randers Cimbria viste sig stærkest, da det galt, efter en sindsoprivende og tæt affære. Dermed fremtvinger randrusianerne en sidste og afgørende kamp i semifinaleserien mod Horsens IC.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Randers Cimbria havde kniven for struben, da de mandag aften tog imod Horsens IC, der med en sejr kunne sikre sig dette års finaleplads mod Bakken Bears i Basketligaen.

Dermed var stillingen 2-1 til Horsens IC inden opgøret, der havde budt på lutter hjemmebanesejre. Sådan kom det da også til at gå i det fjerde opgør i semifinaleserien, da Randers vandt opgøret med 101-93.

Sejren blev først en realitet i det sidste minut af kampen, da der var dødt løb mellem de to kombattanter fra start til slut.

Randers Cimbria var uden Fenton Bradley Jr., mens Horsens IC atter manglede Lasse Elbæk.

Randers’ Chris Nielsen kunne foruden sejren også juble over at have jubilæum, da han spillede sin kamp nr. 500 i Basketligaen. Dermed lægger Nielsen yderligere afstand til ’konkurrenterne’ til at være den spiller med flest kampe i Basketligaens historie.

Randers’ rebounds gjorde forskellen

Første halvleg startede yderst hektisk og præget af flere personlige fejl. Dette skyldes en tydelig og ens gameplan for begge mandskaber, der lød på at distancere modstanderen fra start.

Det eneste problem med denne opskrift var dog, at begge hold nægtede at sakke bagud, hvorfor kampen udviklede sig til en omskiftelig affære, hvor holdene skiftedes til at føre an. Derfor vandt Randers første halvleg med 52-50.

Samme kampbillede forsatte i anden halvleg, hvor randrusianerne vandt tredje periode med to point og kunne gå ind til sidste periode foran med 78-74.

Det fortsatte med dødt løb helt til sidst, hvor stillingen var 95-92 med to minutters spil igen. Randers vidste sig dog stærkest, da det galt, og trak fra i det sidste minut og vandt opgøret med 101-93.

Det var særligt på antallet af rebounds, at Randers dominerede horsensianerne, og dette var i sidste ende med til at gøre, at det netop var hjemmeholdet, der trak sig sejrsrigt ud af kampen.

Gode præstationer over hele linjen

For Randers Cimbria var Tyre Gathright godt spillende, og han lavede 24 point og 8 rebounds. Amerikaneren var brandvarm i første halvleg, hvor han lavede størstedelen af sine point. Jubilaren, Chris Nielsen, var ikke langt fra en double-double med sine 22 point og 9 assists. Brantley Bynum står noteret for 17 point og 5 rebounds.

Hos Horsens var der også flere gode præstationer at spore. Gage Davis står noteret for 20 point og 9 rebounds, mens Deng Geu lavede 21 point og 5 rebounds. Charles Callison står noteret for 17 point og 7 rebounds.

Næste og sidste kamp mellem de to duellanter bliver i Forum Horsens d. 6. maj.

Se andre spændende artikler