fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Randers Cimbria tager pligtsejr over Copenhagen Basketball

Det var Randers’ aggressive forsvarsspil, der i sidste ende skaffede randrusianerne sejren, selvom Copenhagen Basketball bed fra sig i anden periode.

Randers Cimbria skulle lørdag eftermiddag forsøge på at rejse sig efter sæsonens første nederlag til Horsens IC i forrige runde. Dagens modstander, Copenhagen Basketball, gik omvendt ind til kampen med fornyet optimisme efter at man to første sæsonsejr i seneste kamp over BK Amager.

Det var dog forholdsfavoritterne fra Randers, der i sidste ende kunne lade sig hylde som sejrsherre, men Copenhagen havde stor ære af kampen. Det lignede undervejs, at gæsterne kunne tage føringen, men de hårde anstrengelser bar ikke frugt. Derfor vandt randrusianerne komfortabelt med 114-91.

Som nat og dag

Randers Cimbria startede som lyn og torden og fik hurtigt skabt sig et forspring i kampens første minutter. Ikke alene ramte hjemmeholdet størstedelen af sine skud i angrebsenden, men forsvarsmæssigt var de også  Copenhagen overlegen. Randers spillede med et meget aggressivt fuldbaneforsvar, hvilket fik rystet og presset gæsterne så meget, at Randers kunne gå ind til anden periode med et solidt forspring på 32-17.

Det var som om, at den flotte start fra hjemmeholdets side fik Randers til at hvile på laurbærrene, og dette straffede Copenhagen prompte. Copenhagen kom ud til perioden med en helt anden tænding, og de kunne stille og roligt arbejde sig in på Randers-mandskabet.

Cirka midtvejs i anden periode var københavnerne blot bagud med fem point, men Randers fik med nød og næppe afvist Copenhagen, hvorfor holdene gik til pause med en stilling på 52-43 i Randers’ favør.

Det fortjente nederlag i anden periode på 26-20 skulle vise sig at være eneste slinger i valsen for Randers’ side, for hjemmeholdet kom meget bedre ud til anden halvleg.

Randers Cimbria fortsatte deres flotte spil fra første periode, hvor de var effektiv i både angrebs- og forsvarenden. Dette var uden tvivl en medvirkende faktor til, at det netop var randrusianerne, der kunne gå ind til sidste periode med en 86-69-føring. Denne føring smed hjemmebanefavoritterne aldrig over bord og vandt også sidste periode med 28-22 og opgøret samlet med 114-91.

Amerikansk opvisning

Kampens bedste spiller var hjemmeholdets amerikanske guard Tyre Gathright, der står noteret for 24 point, 5 rebounds, 5 assists og 5 steals. Gathright var ikke ene og alene om at gøre en god figur for Randers-mandskabet, da hele seks spillere står noteret for minimum 10 point, heriblandt David Crisp, der lavede 19 point og flere highlights undervejs.

Hos gæsterne var det særligt Tyler Creammer, der sprang i øjenene. Den 23-årige center lavede en double-double bestående af 20 point og hele 14 rebounds. Landsmanden og holdkammeraten Patrick Burke var også velspillende med sine 23 point.

Sejren betyder, at Randers Cimbria indtager Pro A’s tredjeplads, men man har en kamp i hånden i forhold til Bakken Bears på førstepladsen.

Copenhagen Basketball er derimod at finde på Pro B’s fjerdeplads, da BK Amager står noteret for et nederlag mere end københavnerne.

Næste opgave for Randers Cimbria bliver ude mod Team FOG Næstved d. 17. november. Copenhagen Basketball møder d. 20 november selvsamme Team FOG Næstved på hjemmebanen i Nørrebrohallen.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC har tilføjet den amerikanske point guard Chris Lykes til truppen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet Tyrell Kirk til klubben og udstyret amerikaneren med en to-årig aftale.

Basketligaen

Den svenske guard, Jordan Lou, er ny Team FOG Næstved spiller. Lou, som i sidste sæson spillede for BMS Herlev, skal prøve kræfter med...

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Basketligaen

Efter fem sæsoner væk fra Horsens IC, vender Esben Reinholt nu snuden hjemad til HIC, hvor han spillede i sin barndom, og senest for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har sikret sig amerikanske Devin Whitfield til den kommende sæson.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Randers Cimbria har landet en aftale med 25-årige Viktor Lorenzen, der kommer til Kronjylland efter en sæson i den tredjebedste italienske række.