Randers Cimbria klatrer tættere på toppen af Basketligaen

Randers Cimbria hentede tirsdag aften en vigtig sejr i Basketligaen, da de var på besøg hos Team FOG Næstved.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Team FOG Næstved og Randers Cimbria tørnede tirsdag aften sammen, i Arena Næstveds Hal 1, til en tæt affære i den danske Basketliga.

Det skulle vise sig, at gæsterne fra Randers, skulle komme tilbage på sejrskurs efter to nederlag til Horsens IC og Svendborg Rabbits.

Big man dominans og gamewinner af den evigt stabile Borgmester

I de to holds seneste indbyrdes opgør, havde Randers Cimbria stor succes med både at have Jonathan Jeanne og Reginald Kissonlal på banen samtidig, og på den baggrund startede gæsterne fra Kronjylland deres to big men, mens holdets topscorer, Tyre Gathright, for en stund var henvist til bænken. Særligt Jonathan Jeanne viste sig som en vigtig brik i udeholdets sejr.

Opgøret startede aldeles lavt scorende med to uskarpe mandskaber, der havde svært ved at finde rytmen i kampens åbningsminutter inden en serie af trepointsscoringer fra Randers fik prikket hul på bylden af kvalitetsholdig offensivt spil.

Trepointsscoringerne fra Randers gav tempoet i kampen et nøk op, hvilket var til de to holds offensive kræfters fordel, hvor Anton Hansen med en buzzerbeater 3’er kunne gøre det til 21-23 til udeholdet ved 1. quarters afslutning.

Fra anden quarters start gik tempoet en tak ned, mens den umiddelbare skarphed forsvandt. Bedst illustreret ved Philip Hertz, der leverede en vaskeægte airball på et helt åbent trepointsforsøg fra hjørnet.

I stedet lukrerede Næstved på en række fastbreak muligheder, hvor Miki Novovic havde stor andel i hjemmeholdets 12-3 run, i midten af andet quarter, som bragte dem foran 30-29. Alligevel måtte hjemmeholdet konstatere, at de var bagud med en enkelt ved pausen.

I tredje quarter sænkede Jahmal Jones en 3’er inden Chris Nielsen begik en usportslig fejl på Alante Fenner, der kunne gøre det til 47-43. Hjemmeholdet formåede dog ikke at ridde videre på momentummet, og da Samuel Idowu kom i fejlproblemer, udnyttede Jonathan Jeanne mulighederne omkring kurven til at sende Randers på sejrskurs.

Selvom Randers var bedst i anden halvleg og dragede fordel af, at både Miki Novovic og Samuel Idowu var kommet i fejlproblemer og havde svært ved at stille noget op imod Jonathan Jeanne og Reginald Kissonlal, bragte Alante Fenner med trepointsscoringer spændingen ind i opgøret, da han med 23 sekunder tilbage af opgøret udlignede til stillingen 81-81.

Randers fik kørt 20 sekunder af klokken, inden Chris Nielsen, med 3 sekunder tilbage af opgøret kunne sikre gæsterne en sejr på 81-83.

Næstved formåede ikke at sende en kvalificeret afslutning afsted inden tiden løb ud, og kunne dermed se Randers Cimbria komme tættere på i den samlede stilling.

Både Jonathan Jeanne og Chris Nielsen scorede 21 point for Randers,  men blev overgået af hjemmeholdets Alante Fenner, der endte som kampens topscorer med 25 point.

Fejlproblemer og Jeanne dominans

Jonathan Jeanne er en af ligaens bedste spillere, og igen i dag demonstrerede han, hvordan han konstant kan vise sig kampafgørende med sit flotte fodarbejde og evne til at score over alt.

I dagens opgør, sendte Team FOG Næstved den store center på straffekastlinjen 14 gange, og da kampen gik ind i sin afsluttende fase, havde Jeanne egenhændigt bragt Samuel Idowu og Miki Novovic i fejlproblemer.

Jeanne var en enkelt rebound fra en double-double, og scorede både via trepointsskudet, fadeaway jumpers på baseline og layups under kurven – Når det kører for den langlemmede franskmand, er han en underholdende skikkelse.

 

 

 

Se andre spændende artikler