fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Randers Cimbria henter Yasin Vernaza i 1. division

Randers Cimbria er gået på jagt efter nye spillere til den kommende sæson, og her er valget faldet på Yasin Vernaza fra den danske 1. Division.

Randers Cimbria sluttede af som nummer seks i Basketligaen i denne sæson, og kvalificerede sig samtidigt til slutspillet. Her mødte de Team FOG Næstved i kvartfinalen, der efterfølgende slog dem ud, efter tre sejre i træk.

Og det er et resultat man vil forbedre til næste sæson. Derfor er jagten på nye spillere allerede gået igang, og her er valget altså faldet på den ecuadorianske forward Yasin Vernaza, der kom til Danmark sidste sommer, og har optrådt i den blå-hvide trøje for Aalborg Vikings, i den anden bedste række.

”Vi har i længere tid haft kontakt til Yasin, og derfor er det rart endeligt at kunne offentliggøre ham, som nyt ansigt i Randers. Han er en god, stor spiller, som spiller meget aggressivt, hvilket passer perfekt ind i den nye spillestil, der bliver lagt op til den kommende sæson. Han er derudover en rigtig god aktiv spiller, der er god til at ”run the floor”,” skriver Randers på deres hjemmeside, om deres nye spiller.

Læs også: Bakken Bears tager afsked med Israel Martin

Vernaza er 27 år gammel og måler 204 cm. Han startede sin basketball opvækst i Ecuador, hvor han spillede ved Andino High School og vandt tre turneringer med skolen. I Ecuador spillede han også for UTE og ESPE i den bedste profesionelle række, og har også en række kampe for Ecuadors landshold i benene.

Herefter tog han turen til USA, hvor han spillede for Allan Hancock Junior College, før han fik tilbudt et scholarship til Holy Names University i NCAA2. I sine fire år for Holy Names nåede han kun at spille 30 kampe, i sine to sidste år på skolen. Her snittede han i alt 7.4 point og 3.7 rebounds pr. kamp.

Da der ikke opføres statisik i 1. Division i en officel database er det svært at finde frem til Yasin Vernaza’s statistikker for hele sæsonen i 1. division. Men efter et kig på Aalborg Vikings hjemmeside, har vi fundet frem til disse udvalgte kampstats.

26 point, 12 rebounds, 8 blocks, 2 assists og 2 steals mod EBAA
18 point, 14 rebounds, 5 blocks,  2 assists mod Virum
16 point, 9 rebounds, 5 blocks, 4 steals og 2 assists mod BK Amager

Kronjyderne forventer snarligt at kunne præsentere flere nye spillere, og ikke mindst en ny træner, der skal overtage roret efter Morten Hansen.

Foto: Nikolaj Christensen

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Valget af Fullcourts Player of the Month er i februar måned faldet på Josh Fortune fra Randers Cimbria.

Bakken Bears

Bakken Bears er et skridt tættere på førstepladsen i Basketligaen, efter de torsdag aften slog Randers Cimbria med 83-71.

Basketligaen

Søndag hentede Randers Cimbria deres anden sejr i dette års slutspil, da de besejrede BMS Herlev med 88-74 i Arena Randers.

Bakken Bears

Randers Cimbria er alene på førstepladsen i Basketligaen. Det er en kendsgerning, efter de mandag aften besejrede Bakken Bears med 89-78.

Basketligaen

Randers Cimbria dominerede, da BMS Herlev lørdag var på besøg i Arena Randers. Kronjyderne viste sine kvaliteter i begge ender og sejrede med 88-52.

Bakken Bears

Det er blevet tid til at kåre sæsonens fjerde udgave af Team of the Month i Basketligaen. Se, hvem der er kommet på holdet,...