fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Randers Cimbria er både ærgerlige og fortrøstningsfulde efter hårdt nederlag: “De kæmpede forbilledligt trods modgang”

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med adskillige tekniske fejl, udvisning af cheftræner og meget mere.

Foto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Første halvleg gik lige efter bogen. Anden halvleg not so much.

Randers Cimbria gæstede fredag Bakken Bears i Sparekassen Danmark Basketball Center, og efter en ganske flot første halvleg stod det helt lige i Smilets By, 45-45.

Der var bestemt plads til forbedringer hos begge hold, men Randers fulgte fint med forhåndsfavoritterne fra Bakken.

Tredje periode ændrede imidlertid kampbilledet totalt. Randers tabte perioden med 35-16, og det kom de aldrig tilbage fra.

Halvvejs inde i tredje periode måtte Randers´ cheftræner Charlie Burgess forlade hallen, efter udeholdets bænk havde fået tre tekniske fejl i kampen.

Frustration i Randers-lejren

Efter de første fire minutter af tredje periode stod der 54-54 på pointtavlen. Randers havde på det tidspunkt allerede været oppe at føre et par gange i anden halvleg, men de næste minutter blev dyre for Randers.

Kronjyderne fik teknisk fejl på teknisk fejl, og frustrationen boblede. Randers kollapsede i anden halvleg, og det var dommernes kendelser medvirkende til, mener Randers´ sportsdirektør Morten Hansen, der følte sig bortdømt.

“Dommerstandarden i den her kamp var ikke særlig høj. Det skal på ingen måde være undskyldningen, men det var en svær anden halvleg, hvor vi til tider følte os bortdømt,”

“Vi fik et par frustrerende tekniske fejl, hvor der slet ikke var tekniske fejl at give. Josh (Fortune, red.)  laver et layup, og vi som hold rejser os op, fordi manden bliver skadet (i forsøget på layuppet, red.). Det får vi en teknisk fejl for. Det er jeg uforstående over,”

“Anden halvleg blev desværre bare ødelagt,” siger Morten Hansen til Fullcourt.dk.

Det er værd at nævne, at Randers ikke var alene om at modtage tekniske fejl af dommertrioen.

Det samme skete for Bakken Bears´ Gustav Knudsen, da han ved et layup blev fejlet, men til Knudsens overraskelse blev der ikke kaldt en fejl.

I tilbageløbet udtrykte det danske stortalent sin utilfreds med det manglende fejlkald, og den ene af de tre dommere dømte med jernhånd i situationen og tildelte Knudsen en teknisk fejl.

Fejlen var den danske landsholdsspillers femte i kampen, og han kunne således sige tak for i dag.

“Holdet stod sammen og gav ikke op”

Randers var som forvandlet i tredje periode, og det var selvsagt ikke på den gode måde.

Bakken endte med at vinde kampen med komfortable 109-84, men Randers´ præstation i første halvleg var bedre end, hvordan det endelige resultat fik det til at se ud, fortæller Mike Nielsen, der er forretningsfører hos Randers Cimbria.

“Jeg synes, vi spiller en rigtig god første halvleg. Det var faktisk noget af det bedste basket, vi har spillet, længe. Det tegnede godt,” siger Mike Nielsen til Fullcourt.dk.

“Vi fik ikke lukket hullet, da Bakken lavede et run i tredje periode. De trak fra, og det blev udslagsgivende”

“Jeg er meget fortrøstningfuld over, at selvom vi havde det svært og fik flere dommerkendelser mod os, stod holdet sammen og gav ikke op. Cadeau til alle spillerne. De kæmpede forbilledligt, især i anden halvleg, der var rigtig svær for os,” uddyber han.

Randers Cimbria får muligheden for at komme op på hesten igen allerede søndag, hvor de møder Værløse Blue Hawks på hjemmebane.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...