Randers bringer sig foran 1-0 i serien mod Værløse

Randers Cimbria bragte sig mandag eftermiddag foran 1-0 i serien mod Værløse Blue Hawks. Et opgør, som til tider så ud til at blive tættere end forventet, men takket være en koncentreret tredje periode fra kronjyderne, kunne de trække sig sejrrigt ud af opgøret.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Mandag eftermiddag blev Basketligaen-slutspillet skudt i gang i kvartfinaleserien mellem Randers Cimbria og Værløse Blue Hawks. Hjemmebanefordelen var hos Randers, da de sluttede på en tredjeplads i sæsonen, mens Pro B-mandskabet Værløse sluttede på en sjetteplads, og var dermed det bedst rangerede Pro B-hold. Det var da også favoritterne fra Randers, der trak sig sejrrigt ud af opgøret med en 105-88 sejr.

De to mandskaber har mødt hinanden tre gange i løbet af sæsonen. To gange i grundspillet og en enkelt i pokal-kvartfinalen. Alle tre gange har det kronjyske hold løbet med sejren. Derfor var der på forhånd også en klar favoritværdighed hos Randers, der gerne skulle avancere i serien, hvor der spilles bedst af fem. Det seneste møde i grundspillet mellem de to hold var dog ganske tæt, da det kun var seks point, som skilte holdene i 100-94 sejren til Randers den 21. Marts. Man bør således ikke afskrive Værløse, som på dagen kan spille lige op med alle hold i ligaen.

Kronjyderne trådte i karakter i anden halvleg

Eftermiddagens opgør startede bedst ud for gæsterne. Det var et hjemmehold, som åbnede med en ukoncentreret offensiv, hvilket resulterede i en række turnovers. Noget som der ikke er plads til i slutspillet. Dette fik Værløse udnyttede, som igennem et velspillende angreb, kom til en række gode muligheder, hvor særligt heldet var med dem fra distancen. Randers fik dog bedre styr på det i slutningen af perioden, og dermed var stillingen helt lige inden anden periode. 26-26.

Anden periode fortsatte ud af samme spor. Værløse spillede i et fornuftigt tempo, og med et aggressivt forsvar, hvor de ikke tillod Randers at komme til de ønskede afslutninger. Dette gjorde da også Randers-mandskabet tydeligt frustreret, som resulterede i et par usportslige fejl fra Jonathan Jeanne og Reginald Kissoonlal. Mod slutningen af anden periode mistede Værløse dog lidt af koncentrationen. Et par turnovers skabte et 10-0 run til Randers, og dermed kunne de gå til pause i front 54-48.

Randers Cimbria viste i tredje periode, hvorfor de af de fleste, er udpeget til store forhåndsfavoritter i denne serie. Flot og aggressivt forsvar gjorde, at Værløse ikke kunne komme til samme muligheder som i starten af kampen. Det ene block efter det andet blev leveret, og samtidig kom Randers til gode muligheder i angrebet. En række scoringer fra distancen og alley-oop spil til Jonathan Jeanne, betød at kronjyderne var i front 79-66, inden sidste og afgørende periode.

I sidste periode virkede det til, at Værløse var begyndt at blive lidt trætte. De havde hvertfald ikke, hvad det krævede, for at kunne komme tilbage i kampen. Randers var aldeles godt skydende, hvor særligt Jacob Hoffmann sprang i øjnene, og Værløse lod til at miste modet. Kampen endte 105-88, og dermed løb Randers med sejren i kamp ét af denne serie.

Hoffman havde indstillet sigtekornet

For opgørets hjemmehold var det overraskende bænkspilleren Jacob Hoffman, som var bedste mand. Han leverede flotte 24 point, og skød flotte 6/9 fra 3’eren. Dermed blev han topscorer i kampen. I kan høre ham sætte lidt ord på kampen via dette link. Brantley Bynum og Chris Nielsen spillede også rigtig flot i begge ender af banen. Bynum stod noterede for 19 point og 5 rebounds, mens det for ”Borgmesteren” blev til 18 point, 4 assists, 3 steals og 2 blocks.

Hos Værløse var det landsholdspilleren Martin Poulsen, som var bedste mand med 22 point og 7 rebounds. Under kurven gjorde Koch Bar også en rigtig god figur, da han lavede en fin double-double, i form af 16 point og 14 rebounds. Bar var dog ikke eneste mand med en double-double fra Værløse. Mathias Bak Christien blev noteret for 14 point, hvoraf han skød flotte 4/8 bag 3’eren, samtidig med han tog 11 rebounds.

Næste kamp i denne kvartfinaleserie finder sted på torsdag den 8. April i Søndersøhallen, i hvad der godt kan gå hen og blive en underholdene affære. Værløse viste hvertfald til tider, at man bestemt ikke må undervurdere dem.

 

Se andre spændende artikler