fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Plannthin om karrierestop: ”Det er da specielt at afslutte et kapitel af mit liv”

Boba Keseric - Fullcourt.dk

Efter en 14 lang karriere som professionel basketspiller valgte Mikkel Plannthin i en alder af 32 år at indstille karrieren, forud for den netop startede Basketligaen-sæson. Et stort ikon i Basketligaen har valgt at takke af, og især på sydfyn hos Svendborg Rabbits fik han sat sit præg.

Foruden at spille for kaninerne, har Mikkel også forsøgt sig af i Sverige, Slovakiet og en enkelt sæson hos Bakken Bears. Vi har taget en snak med Plannthin om årsagen til karrierestoppet og om de bedrifter, han har opnået i sin karriere.

”De første 90% af beslutningen var egentlig ikke så svær, men de sidste 10% var svære og fyldt med mange tanker for og imod. Jeg følte dog, at det var den rigtige beslutning i forhold til mig selv og min familie. Jeg havde svært ved at se mig selv kunne ligge alt den tid og energi, det kræver, når vi venter vores andet barn. Men det er da specielt at skulle afslutte et kapitel af mit liv, som har været en kæmpe del af mig og min identitet”, udtaler Plannthin selv om årsagen til sit karrierestop.

En karriere fyldt med store bedrifter

Et kapitel er hermed afsluttet i hans liv, og det er bestemt et kapitel fyldt med mange store bedrifter. Både individuelt og med kaninerne fra sydfyn.

Han slutter karrieren som den 12. mest scorende i den danske ligas historie med 3006 point fordelt over 333 kampe, hvilket gør ham til den spiller, der har spillet niende flest kampe i den hjemlige liga. Fire pokaltitler er det også blevet til, hvoraf tre af dem er vundet med Rabbits. Den største bedrift i hans karriere, mener han dog selv må være, da Svendborg Rabbits i 2010 vandt den danske liga for første og foreløbigt eneste gang.

”Hvis jeg skal vælge en enkelt bedrift, så tænker jeg tilbage på den aften, vi vandt DM i Svendborg som noget helt unikt”.

Med de førnævnte bedrifter, som Plannthin har opnået, er der ingen tvivl om, at han bestemt har haft en mindeværdig karriere. Hvis han selv skal forsøge at beskrive sin karriere, svarer han således:

”Når jeg kigger tilbage på de mange år, jeg har spillet, vil jeg sige, at det har været over al forventning. Hvis nogen havde fortalt mig som 15-årig, at jeg ville vinde DM-guld, sølv og bronze, pokalguld og sølv, spille på landsholdet og spille i ligaer udenfor Danmark, havde jeg nok ikke troet på dem. Så jeg er meget taknemmelig over alle de oplevelser, det har bragt med sig.”

Det er en tydelig stolt og taknemmelig Plannthin, som har valgt at stoppe karrieren. Han vil bestemt også blive savnet af alle fans i hele ligaen, for det er en spiller med et flot eftermæle. Han har altid bidraget på de hold, han har spillet på og forsøgt at få det bedst mulige ud af holdene.

”Jeg har forsøgt altid at prøve at passe ind på de hold, jeg har været på, både på og udenfor banen, og gjort det, jeg har følt var det rigtige at gøre, for at vi kunne blive det bedste hold som muligt.” udtaler han afslutningsvis.

Skrevet af

Mit navn er Mads, jeg er 21 år og kommer oprindeligt fra Svendborg. Min store basketpassion og basketviden kommer igennem mange års overværelse af kampe fra Basketligaen primært fokuseret på de vilde kaniner fra Sydfyn. Jeg har dog også en stor interesse i NBA og basketball generelt.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Lørdag eftermiddag mødtes Værløse Blue Hawks og BC Copenhagen. Det blev et opgør, som bød på tæt basketball, men det blev hjemmeholdet, der sluttede...

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Basketligaen

14-årige Oskar Skaaning kan nu kalde sig den yngste debutant i Basketligaens historie, efter han lørdag fik otte minutter i Bears Academy´s nederlag til...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-spiller Mikel Beyers skal i sæson 2023/24 spille i den bedste slovenske række.

Basketligaen

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

Basketligaen

Efter en tæt kamp mellem BMS Herlev og BK Amager, kunne hjemmeholdet fejre en sejr i deres åbningskamp i denne sæson af Basketligaen. BMS...

Bakken Bears

Bakken Bears slap med skrækken, da de tirsdag var lige ved at smide en 23-points føring over styr. Bjørnene slog Horsens IC med 94-87.

Basketligaen

Nørrebrohallen bød på basket i topklasse, da BC Copenhagen og Svendborg Rabbits mødtes. Gæsterne fra Fyn løb med sejren, der lød på 67-73 over...