fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Overtidsdrama i Værløse

Der der skulle et stort comeback til, men det blev en utrolig tæt affære i Søndersøhallen onsdag aften

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Der var spædning for alle pengene, da Værløse Blue Hawks onsdag aften tog imod BC Copenhagen i Basketligaen. Begge mandskaber kom med et nederlag i deres seneste kamp, så der var ikke blot point at spille om i onsdagens kamp men ligeledes selvtillid.

Det blev en tæt affære, og før kampens vinder kunne findes, måtte de to hold ud i overtid. Her trak BC Copenhagen det længste strå, og de kunne derfor rejse hjem til Nørrebro med en sejr i bagagen. Kampen endte 87-90, og kampens topscorer blev gæsternes Sharif Barfi, der noterede sig for 23 point. Hos hjemmeholdet blev den mest scorende spiller Adam Heede-Andersen, som stod for 22 point.

Sejren til BC Copenhagen betyder, at de overhaler netop Værløse Blue Hawks, og de indtager nu ottendepladsen i Basketligaen, mens Værløse Blue Hawks glider ned på niendepladsen.

BC Copenhagen dominans

Søndersøhallen lagde gulv til aftenens kamp, og til glæde for størstedelen af de fremmødte fans, var det hjemmeholdet der stod for kampens første scoring, da Adam Heede-Andersen scorede to point. Hannibal Salomon stod for gæsternes første point.

Herefter stod der BC Copenhagen på det meste af første periode. De københavnske gæster fik deres første føring ved stillingen 4-5, og de så sig herefter ikke tilbage, og med fire minutter tilbage af første periode var de foran 8-16.

Det var først ved stillingen 8-21, at det lykkedes hjemmeholdet fra Værløse at komme på tavlen igen, da de reducerede til 9-21, men lige lidt hjalp det. BC Copenhagen vandt første periode med 12-25.

Anden periode blev en lavtscorende affære, og på ti minutters basketball lykkedes det kun de to hold at score 16 point til sammen.

Perioden blev vundet 7-9 af BC Copenhagen, der derfor kunne gå til pause med en føring på 19-34.

Stort Værløse comeback

Inden starten på tredje periode så det svært ud for Værløse, der slet ikke havde fået gang i deres offensive spil. Bagud med 15 point skulle de forsøge at indhente BC Copenhagen, så der skulle en stærk anden halvleg til.

Og det kom der. Alt det, der ikke var lykkedes i kampens første to perioder lykkedes pludselig for hjemmeholdet, og de fik langsomt indhentet de københavnske gæster.

Stille og rolig åd hjemmeholdet sig tilbage i kampen, og tredje periode blev vundet med 26-23. Det var lykkedes at barbere BC Copenhagen føring ned med tre point, men der skulle mere til, hvis spændingen for alvor skulle tilbage i opgøret.

Værløse Blue Hakws gik på et imponerende run i starten af fjerde periode, hvor BC Copenhagen slet ikke kunne følge med. Ved stillingen 49-63 var der otte minutter tilbage af kampen, og under tre minutter senere var stillingen 62-63. Værløse var altså gået på et 13-0 run, og spændningn var derfor tilbage i opgøret.

Comebacket blev fuldført, da Karl Boje Formann med det en scoring til 65-62 cementerede slutningen på et imponerende 16-0 run, der gjorde, at Værløse var foran for første gang i kampen siden stillingen 4-2.

Værløse vandt fjerde periode 32-20, og da de var bagud med 12 inden periodens start endte det helt lige. 77-77, og vi skulle derfor i overtid for at finde dagens vinder.

BC Copenhagen løb med sejren

Selvom Værløse havde lavet et imponerende comeback, var det i sidste ende ikke nok til at løbe med sejren.

En overtids periode, der blev vundet 10-13 af gæsterne fra BC Copenhagen, gjorde at comebacket lige akkurat glippede.

Hannibal Salomon lukkede kampen med to point til stillingen 87-89, før hans holdkammerat Igor Bakic ramte et straffekast til slutresultatet 87-90.

Næste gang de to mandskaber skal i aktion er for Værløse Blue Hawks vedkommende d. 22 januar, hvor de skal møde Horsens IC på udebane, mens BC Copenhagen næste gang skal krydse klinger med BMS Herlev – en kamp der ligeledes er på udebane.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.

Basketligaen

Oscar Quackenbush og BK Amager fortsætter samarbejdet. Dermed går Quackenbush ind til sin sjette sæson i Basketligaen som Amager-spiller.

Basketligaen

Bears Academy holder på 19-årige William Bloch, der i den kommende sæson kan se frem til en større rolle på holdet.