fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Overtidsdrama i Værløse

Der der skulle et stort comeback til, men det blev en utrolig tæt affære i Søndersøhallen onsdag aften

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Der var spædning for alle pengene, da Værløse Blue Hawks onsdag aften tog imod BC Copenhagen i Basketligaen. Begge mandskaber kom med et nederlag i deres seneste kamp, så der var ikke blot point at spille om i onsdagens kamp men ligeledes selvtillid.

Det blev en tæt affære, og før kampens vinder kunne findes, måtte de to hold ud i overtid. Her trak BC Copenhagen det længste strå, og de kunne derfor rejse hjem til Nørrebro med en sejr i bagagen. Kampen endte 87-90, og kampens topscorer blev gæsternes Sharif Barfi, der noterede sig for 23 point. Hos hjemmeholdet blev den mest scorende spiller Adam Heede-Andersen, som stod for 22 point.

Sejren til BC Copenhagen betyder, at de overhaler netop Værløse Blue Hawks, og de indtager nu ottendepladsen i Basketligaen, mens Værløse Blue Hawks glider ned på niendepladsen.

BC Copenhagen dominans

Søndersøhallen lagde gulv til aftenens kamp, og til glæde for størstedelen af de fremmødte fans, var det hjemmeholdet der stod for kampens første scoring, da Adam Heede-Andersen scorede to point. Hannibal Salomon stod for gæsternes første point.

Herefter stod der BC Copenhagen på det meste af første periode. De københavnske gæster fik deres første føring ved stillingen 4-5, og de så sig herefter ikke tilbage, og med fire minutter tilbage af første periode var de foran 8-16.

Det var først ved stillingen 8-21, at det lykkedes hjemmeholdet fra Værløse at komme på tavlen igen, da de reducerede til 9-21, men lige lidt hjalp det. BC Copenhagen vandt første periode med 12-25.

Anden periode blev en lavtscorende affære, og på ti minutters basketball lykkedes det kun de to hold at score 16 point til sammen.

Perioden blev vundet 7-9 af BC Copenhagen, der derfor kunne gå til pause med en føring på 19-34.

Stort Værløse comeback

Inden starten på tredje periode så det svært ud for Værløse, der slet ikke havde fået gang i deres offensive spil. Bagud med 15 point skulle de forsøge at indhente BC Copenhagen, så der skulle en stærk anden halvleg til.

Og det kom der. Alt det, der ikke var lykkedes i kampens første to perioder lykkedes pludselig for hjemmeholdet, og de fik langsomt indhentet de københavnske gæster.

Stille og rolig åd hjemmeholdet sig tilbage i kampen, og tredje periode blev vundet med 26-23. Det var lykkedes at barbere BC Copenhagen føring ned med tre point, men der skulle mere til, hvis spændingen for alvor skulle tilbage i opgøret.

Værløse Blue Hakws gik på et imponerende run i starten af fjerde periode, hvor BC Copenhagen slet ikke kunne følge med. Ved stillingen 49-63 var der otte minutter tilbage af kampen, og under tre minutter senere var stillingen 62-63. Værløse var altså gået på et 13-0 run, og spændningn var derfor tilbage i opgøret.

Comebacket blev fuldført, da Karl Boje Formann med det en scoring til 65-62 cementerede slutningen på et imponerende 16-0 run, der gjorde, at Værløse var foran for første gang i kampen siden stillingen 4-2.

Værløse vandt fjerde periode 32-20, og da de var bagud med 12 inden periodens start endte det helt lige. 77-77, og vi skulle derfor i overtid for at finde dagens vinder.

BC Copenhagen løb med sejren

Selvom Værløse havde lavet et imponerende comeback, var det i sidste ende ikke nok til at løbe med sejren.

En overtids periode, der blev vundet 10-13 af gæsterne fra BC Copenhagen, gjorde at comebacket lige akkurat glippede.

Hannibal Salomon lukkede kampen med to point til stillingen 87-89, før hans holdkammerat Igor Bakic ramte et straffekast til slutresultatet 87-90.

Næste gang de to mandskaber skal i aktion er for Værløse Blue Hawks vedkommende d. 22 januar, hvor de skal møde Horsens IC på udebane, mens BC Copenhagen næste gang skal krydse klinger med BMS Herlev – en kamp der ligeledes er på udebane.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Basketligaen

Darius Bell, der indledte indeværende sæson hos BK Amager, skal prøve kræfter med georgisk basketball, hvor han skal spille for BC-Titebi.

Bakken Bears

Der var drama til det sidste, da Næstved tog imod Bakken Bears i denne rundes topopgør. Det blev gæsterne fra Aarhus, der løb med...

Basketligaen

Holbæk-Stenhus kæmpede bravt, men måtte lørdag eftermiddag se sig besejret af Svendborg Rabbits med 88-80.

Basketligaen

BC Copenhagen tog fredag sæsonens sjette sejr, da Bears Academy blev besejret med 75-68.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...

Basketligaen

Horsens IC snuppede endnu en sejr i denne sæson. Denne gang besejrede de Værløse, som nu kan vende tilbage til sjælland uden point. Kampen...