fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

To nye forstærkninger skal hjælpe Vikings væk fra bunden

Efter at Aalborg Vikings topscorer Ryan Willen fik en diskusprolaps i udekampen mod SISU og tog hjem til USA og dermed afsluttede samarbejdet med Aalborg Vikings skulle man næsten tro, at situationen ikke kunne blive værre.

Imidlertid viste det sig for nylig, at også amerikanske Rob Delaney havde pådraget sig en seriøs skade og også han måtte tager over Atlanten efter at han i onsdags spillede sin sidste kamp som Vikings.

Efter de dårlige nyheder, har Aalborg Vikings til gengæld helt anderledes gode nyheder. Der er nemlig blevet fundet to nye spændende erstatninger, som skal være med til at løfte Vikings væk fra nedrykningsstregen efter nytår.

Aalborg Vikings har hermed æret af her at kunne præsentere den ene af de to spillere, der tilslutter sig Vikingemandskabet, nemlig den 208 cm høje Anthony Jones. Jones vil sammen med den nytilkomne serber Milan Bjegovic danne grundstammen i frontcourt for et Vikings-hold, der ikke bare sætter næsen op efter at undgå nedrykningsspillet, men som har ambitioner om at komme i slutspillet og lave noget larm.

Den 23-årige Jones spiller positionen forward og er en alsidig spiller, der både kan ramme skud fra 3 points linjen, men også kan bruge sin højde under kurven til at skabe lette scoringer. Anthony Jones spillede for college-holdet Baylor Bears, som er et af de allerbedste college hold i NBA. Her har han i løbet af sine fire år spillet på hold med ikke mindre end 4 nuværende NBA spillere og stadig formået at være en vigtig spiller på holdet.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Anthony Jones havde sin bedste sæson for Baylor i sæson 2010-11, hvor han snittede 8,5 point, greb 5,3 rebounds og ramte på hele 39,4 % af sine 3 points forsøg.

Efter college opholdet startede Anthony Jones sit oversøiske eventyr med et ophold i den bedste liga i Ungarn, hvor det var meningen, at han skulle tørne ud for et Ungarns bedste hold Atomeromu SE Paks. Kontrakten blev dog opløst inden Jones nåede at spille en kamp og i stedet, er Jones så endt i Aalborg.

Eliteansvarlig Christian Hamborg udtaler følgende i en pressemeddelelse fra klubben.

Det er sjældent set, at en spiller med så god en college-karriere som Anthony Jones ender i Danmark og umiddelbart ligner det et scoop. Samtidig er Anthony Jones 208 cm, virkelig hurtig og har et godt skud, at han vil give vores spil nogle helt nye dimensioner i både forsvaret og angrebet.

Jeg har store forventninger til at Aalborg Vikings efter nytår ,vil være et hold, som kommer til at skabe stor ravage i Basketligaen.

Selv har hovedpersonen Anthony Jones været glad for at få muligheden for at spille igen og han ser Vikings som et springbræt, der kan fremme hans videre karriere. Anthony Jones vil tilslutte sig resten af Aalborg Vikings truppen i starten af det nye år.

Annonce. Scroll for at læse videre.

General til Aalborg

Udover Milan Bjegovic og Anthony Jones bliver vikinger yderligere forstærket med Luis Guzman der er navnet på den nye point guard og playmaker for Aalborgklubben. Den 193 cm høje spiller med både dominikansk og amerikansk pas har spillet collegebasket for Temple Owls.

Temple var i hele Guzmans sidste sæson i 2009-10 blandt de 15-20 bedste hold i USA, bl.a. på baggrund af flot spile fra den den nuværende NBA spiller Lavoy Allen. Guzman var startende point guard for Temple i sin sæson for Temple og snittede 5 point og 4 assists på 32 minutter per kamp i sin sidste sæson. Siden da har Guzmans basketballevner taget ham Slovakiet og til 2 sæsoner i den Dominikanske Republik, hvorefter Aalborg Vikings nu lader ham fortsætte basketball-eventyret i Europa.

Guzman bliver altså sammen med Anthony Jones og den serbiske center Milan Bjegovic tilføjelser til den øjeblikkelige nordjyske bundprop i basketligaen. For Vikings’ head coach Mads Olesen var det vigtigt at få en erstatning for Rob Delaney, der var fokuseret på holdspillet:

Da det blev klart, at Rob Delaney ikke ville kunne fortsætte hos os, satte vi himmel og jord i gang for at finde en guard, der var fokuseret på defensiven og som var i stand til at bringe de offensive talenter ud hos sine medspillere. Vi har nogle danskere med rigtigt gode offensive talenter, og Anthony Jones og Milan Bjegovic er hver især i stand til at lave point.

For at få det fulde potentiale ud af holdet var det vigtigt at finde en, der tænker holdet først, og som havde noget erfaring med international basketball på højt niveau. Han bliver spilleren, der skal skabe de frie skud til Bjegovic, Jones, Søren Sørensen og de andre danskere, men også en spiller, der vil kunne sætte sig selv i scene. Guzman er en forholdsvis erfaring herre og erfaring er noget vi især har manglet på holdet i første halvdel af sæsonen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

For at få det fulde potentiale ud af holdet er var det vigtigt at finde en, der tænker holdet først, og som havde noget erfaring med international basketball på højt niveau. Han bliver spilleren, der skal skabe de frie skud til Bjegovic, Jones, Søren Sørensen og de andre danskere, men også en spiller, der vil kunne sætte sig selv i scene. Guzman er en forholdsvis erfaring herre og erfaring er noget vi især har manglet på holdet i første halvdel af sæsonen.

Den 25-årige guard er en general på banen, som altid har styret både angrebet og forsvaret på sine respektive hold. Guzman er en playmaker, som er god til at sætte sine medspillere i scene og derudover kan han både skyde fra distancen og tage bolden stærkt til kurven. Endvidere er Guzman en kompetent forsvarsspiller, som læser spillet utrolig godt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.

Basketligaen

En suveræn fjerde periode af Bears Academy betød, at BC Copenhagen måtte forlade Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus uden sejr. Academy vandt med...

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.