fbpx
Connect with us

Basketligaen

Næstved henter dansk assist-konge tilbage til Basketligaen

Team FOG Næstved har hentet den danske landsholdsspiller, Frederik H. Nielsen, hjem til Basketligaen.

Team FOG Næstved kunne tidligere på dagen offentliggøre, at de har hentet Frederik Hougaard Nielsen til truppen på en kontrakt, der rækker 2,5 sæson.

”Kvalitetsspiller er mit første ord. En spiller der kan sætte en struktur for holdet. Trænerens højre hånd og den ekstra træner på banen. En spiller som kan reagere på de taktiske ændringer, med erfaring og med tusindvis af basketballminutter i benene med erfaring. En leder. Jeg er rigtig glad for at det er lykkedes,” siger Næstveds cheftræner, Arnel Dedic til klubbens Facebook-side.

Frederik Nielsen er en gammel kending i Basketligaen, hvor han tidligere har brugt 11 sæsoner hos Hørsholm 79’ers og 2 sæsoner hos Bakken Bears. Han har lavet flest assists i Basketligaens historie (eller i hvert fald siden 2002, hvor statistikkerne går tilbage til), og så blev han i 2014 kåret til Årets Forsvarsspiller. Han er desuden en fast del af det danske landshold, hvor han senest var med i sensationssejrene over Litauen og Tjekkiet.

”Jeg har snakket meget med Philip Hertz, som har givet sine klare anbefalinger i flere omgange. Jeg tænker, at der er styr på butikken. Der er fans og godt med tilskuere og ambitioner rent sportsligt. Mit mål er at vinde hver kamp, og jeg kommer naturligvis til Næstved, fordi jeg håber og tror, at vi kan komme i finalerne i den kommende periode,” fortæller Nielsen selv om skiftet.

Den 32-årige guard kommer til Næstved efter 2,5 sæson for Real Murcia i den næst- og tredjebedste spanske række. Efter to sæsoner som starter i det spanske, så er Nielsen primært kommet fra bænken i denne sæson, og det kan være en af grundene til, at han nu søger hjem til Basketligaen.

Sportsdirektør, Andreas Larsen, fortæller, at Næstved har forsøgt at få fat på Frederik Nielsen de sidste 10 år, og at han allerede kan komme i spil til klubbens pokalkamp i næste uge.

Næstved har indtil videre haft en svingende sæson, men tilgangen af Frederik H. Nielsen kan måske ændre på styrkeforholdet i ligaen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen