fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Næstved åbner sæsonen med hjemmebanesejr

Efter en flot indsats kunne Team FOG Næstved se op på den elektroniske tavle og se, at de havde vundet dagens kamp mod Værløse Blue Hawks med 94-80

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

Der var torsdag aften lagt op til et sjællandsk opgør mellem hjemmeholdet fra Team FOG Næstved og gæsterne fra Værløse Blue Hawks. Kampen var for begge mandskabers side sæsonens første kamp i Basketligaen.

Næstved nåede lige akkurat ikke i semifinalerne i den forgangne sæson, og Værløse sikrede sig en syvende plads. En god sæsonstart er vigtigt for ethvert hold, og der er ingen tvivl om, at begge klubber gerne ville starte sæsonen stærkt ud med en sejr og to point på kontoen.

Det lykkedes Næstved at åbne sæsonen med en sejr på 94-80 og dermed er sæsonen skudt i gang for de to mandskaber.

Det var hos hjemmeholdet fra Næstved at kampens to topscorere også skulle findes. Det blev Rodney Chatman og Mike Mcguirl, der begge noterede sig for 24 point. Hos gæsterne blev det Asbjørn Nerlov, der stod for 13 point.

Første halvleg var rig på straffekast og Næstved dominans men fattig på trepointsscoringer

Der var flot fremmøde til dagens kamp, og det kvitterede hjemmeholdet for ved at score kampens første to point, da James Lull scorede på et layup. De to hold startede ud med at bytte scoringer, men det lykkedes hurtigt hjemmeholdet fra Næstved at opbygge et lille forspring på seks point, da stillingen var 10-4 efter fire minutters spil. Ved stillingen 12-6 kaldte Værløses træner, Mathias Madsen, kampens første timeput.

Kampens første and-one kom efter fem minutter og 30 sekunders spilletid, da Ian Dubose kom på linjen. Han brændte dog straffekastet og måtte nøjes med sine to scorede point. Kendtegnende for begge klubbers taktik i kampens første minutter var, at de begge arbejdede meget i det lille felt, hvor de to centers var meget på arbejde.

Kampbilledet ændrede sig ikke ufattelig meget, og med tre minutter tilbage af første periode var stillingen 14-10 til hjemmeholdet.

Første periode bag præg af, at begge mandskaber ikke havde tur i den bag trepointslinjen. Til sammen havde de to hold forsøgt sig ni gange, før kampens tiende forsøg endte med blive kampens første trepointsscoring.  Den stod gæsternes Balsa Veljic for.

Efter de første ti minutters basketball var stillingen 20-15 til hjemmeholdet fra Næstved, hvilket passede størstedelen af de fremmødte fans ganske fint.

Trods en kort pause var der ikke meget der ændrede sig ved anden periodes begyndelse. Næstved havde overhånden, men Værløse lod ikke hjemmeholdet stikke af. En af grundene til at Næstved kunne bibeholde forspringet var, at de i starten af anden periode var dygtige til at komme på linjen.

Næstved fik dog overtaget i kampen, og efter fire minutters spil af anden periode var Næstved foran med 12 point, hvilket tvang Værløse endnu en timeout. Stillingen var 35-23.

Begge klubber fik gang i scoringerne, og angrebsspillet flød væsentligt bedre. Det resulterede i, at begge klubber fik sat en masse point på tavlen. Det var særligt layups, der gjorde arbejdet for begge klubber. Med tre minutter tilbage af anden periode, og dermed også første halvleg, var stillingen 44-31 til hjemmeholdet fra Næstved.

En højtscorende anden periode, der endte 34-23 i hjemmeholdet favør, gjorde, at Næstved kunne gå til pause med en 19 points føring. Stillingen var 57-38, og der var derfor noget at snakke om i gæsternes omklædningsrum

Særligt straffekastene gjorde ondt på gæsterne fra Værløse i første halvleg. Hjemmeholdet skød hele 18 straffekast, hvor gæsterne måtte nøjes med at skyde syv.
Begge mandskaber havde det dog svært med at få nettet til at blafre, når skudende kom bag trepointslinjen. Næstved ramte 25 % af sine skud fra trepointsland, og Værløse ramte 15 %. Det vil sige at Næstved skød 3-12 og Værløse skød 2-13.

Den store oplevelse i første halvleg var Næstveds Rodney Chatman, der noterede sig for 17 point. Hos gæsterne var det Mikkel Hauge, der blev halvlegstopscorer med otte point.

Næstved kørte dominerende sejr hjem

Hvis Værløse ville gøre sig nogle forhåbninger om at få point med hjem fra Næstved, så skulle der ske noget drastisk, for der var et mindre bjerg, der skulle bestiges. Et bjerg på 19 point.

Starten af anden halvleg forløb formentligt ikke som gæsterne havde håbet på. Næstved udbyggede føringen, og vandt de første to minutter med 11-2, og forspringet var derfor oppe på 28 point, og det gjorde, at gæsterne tog endnu en timeout.

Kampbilledet fortsatte, og vi så et Næstved hold, der begyndte at spille sig ud. Efter små fire minutter af trejde periode omsatte Ian Dubose en flot lob-aflevering fra Mike Mcguirl til et alley-oop dunk. Det faldt i god jord hos hjemmeholdets fans, der gav spillerne en fortjent klapsalve og et højt jubelbrøl.

Halvvejs i perioden var stillingen 74-43 i Næstveds favør, og Værløses håb om point så derfor ud til at hænge i en ualmindeligt tynd tråd.

Anden halvdel af tredje periode forløb forholdsvis uændret, og derfor kunne Næstved gå ind i fjerde periode med en føring på 82-53, efter at de havde vundet trejde periode med 25-15.

De manglende straffekast blev dyre

Det lykkedes Værløse at vinde fjerde periode, som forløb udramatisk, med imponerende 12-27 , men det blev aldrig for alvor rigtigt spændende. Forspringet inden periodens start var for stort.

En af de helt store forskelle på de to hold af torsdagens kamp var antallet af gange, de hver især kom på straffekastlinjen. Da alle fire perioder var færdigspillet havde hjemmeholdet forsøgt sig 25 gange fra straffekastlinjen, hvoraf de ramte 22 af dem. Gæsterne måtte derimod nøjes med 11 forsøg. hvor de ramte 5 af dem. Omsat til point vandt Næstved alene straffekastskampen med 17 point.

Næste gang Næstved skal i aktion er tirsdag d. 27 september, hvor de skal møde BC Copenhagen. Værløse tager i sin næste kamp d. 28 septemper, imod BK Amager.

 

 

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I mandagens første opgør i Basketligaens Playoff-A gruppe tog Randers Cimbria i mod Team FOG Næstved. Det skulle vise sig at blive svært for...

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...

Basketligaen

Hal 1 bliver byttet ud med Arena Næstved. Det skriver klubben på deres Facebookside.

Basketligaen

I kampen om tredjepladsen blev det Team FOG Næstved, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret. De vandt opgøret med 92-102 over Svendborg Rabbits,...