fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Mission 1500 tilskuere til basketball i Aalborg

Aalborg Vikings tager imod BC Aarhus med DK4 bag kameraet, hvilket bliver vikingernes anden TV-kamp på hjemmebane i denne sæson. Det var selv samme konstellation, der blev til sidste års bedste TV-kamp, hvor Aalborg Stadionhal summede ved hjælp af 1237 tilskuere, der bragte intensiteten, atmosfæren og spændingen op på et uset niveau. Det har fået Aalborg Vikings til at råbe op til et nyt rekordforsøg med hele 1500 tilskuere og derfor kaldt kampen ”1500 til Basket”.

Inden torsdagens kamp, skal de nordjyske vikinger til pokalbrag i Svendborg, hvor Basketligaens eneste ubesejrede hold venter – Svendborg Rabbits.

Inden begge kampe står Aalborg Vikings uden sejre i deres første ni kampe i sæsonen og der har været flere kampe, hvor vikingerne har været tættere på at vinde end at tabe. Alligevel har heldet og dygtigheden i de vigtigste situationer svigtet og derfor ligger Vikings sidst i dette års Basketligaen.

Specielt har de nordjyske vikinger haft store problemer uden en stor center, som sidste år var i form af Sami Eleraky. Det har givet færre rebounds til et hold, som virkelig har taget bolden til kurven i denne sæson. Vikings har været et af de hold, som har fået flest straffekast i deres kampe, kun overgået af sidste runders overmand, Team FOG Næstved. Tilgengæld har deres procent fra 2’eren været under niveau og hvis de gæve vikinger skal frem, skal deres angreb få flere af de nemme point inde omkring feltet.

Head Coach Mads Olesen mener helt klart, at successen til vikingernes fremtidige første sejr ligger i at være sikre i deres angreb på kurven:

Vi har i denne sæson fået sindssygt mange free throws og det har vi stilet efter. Tilgengæld har vi måtte se mange af vores skud tæt på kurven lige akkurat misse og ikke give os to lette point med mulighed for et mere. Drengene skal nok komme efter det og der er ingen der arbejder hårdere for holdet end disse gutter.

Mads Kofod Rasmussen blev desværre skadet i kampen mod Team FOG Næstved og Rob Delaney måtte efter kampen sidde over til træning også grundet en skade. De er derfor ude mod Svendborg Rabbits og stærkt tvivlsomme til torsdagens opgør mod BC Aarhus.

Torsdagens modstander BC Aarhus har haft en god sæsonstart med fire sejre og 5 nederlag. Det taget i betragtning har de dog valgt at afslutte samarbejdet med Kevin McShane, som var med mod Aalborg Vikings i deres sæsonpremiere. Alligevel har de formået at hive sejre hjem mod mange af deres direkte modstandere i bunden af Basketligaen og det har givet dem et midterplacering på nuværende tidspunkt i sæsonen.

Indtil videre har BC Aarhus formået at holde deres modstandere fra fadet i deres kampe og det vil de også forsøge at gøre mod Aalborg Vikings. Derudover har de en af ligaens mest afleverende points guards i form af Arnar Jonsson, som i top tre over assist per kamp. De kommer med et hurtigt angreb, som fra forsvar til angreb er et af ligaens hurtigste.

Der bliver derfor lagt op til en intens kamp mellem Aalborg Vikings og BC Aarhus, hvor vikingerne kan se en mulighed for at få revanche fra sæsonpremieren og BC Aarhus kan bygge videre på deres gode start på sæsonen.

Skader:

Aalborg Vikings er uden Phillip Christiansen, som er langtidsskadet og Lasse Kristiansen, som er ude efter en fodoperation i 4-6 uger. Derudover er Mads Kofod og Rob Delaney ude i op til en uge.

Historie

I sidste sæson tabte Aalborg Vikings to kampe til det tidligere Aabyhøj IF, men i den sidste kamp mod aarhusianerne, blev det til en overtidssejr på 96-93 i det der blev kaldt årets TV-kamp på DK4. Der blev også lavet tilskuerrekord til selv samme kamp med hele 1237 tilskuere.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort