Minder fra Pokalfinale: Næstved sejrer sent i Forum Horsens

Der var spænding til det sidste, da Team FOG Næstved torsdag aften gæstede Forum Horsens. Gæsterne sikrede sig sæsonens tredje sejr i streg.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Horsens IC tog i sæsonens første hjemmekamp imod Team FOG Næstved. En kamp, der for Horsens-fans bød på både gode og dårlige minder.

Før kampstart tog Horsens IC behørigt afsked med klublegenden Christian Lindberg, der inden sæsonen meldte ud, at han stopper med at spille basket. Hyldesten bestod af blomster, en videopakke med pris fra tidligere medspillere og et banner over bedrifterne i Horsens IC, der blandt andet tæller to DM-titler.

Højt tempo fra begge hold

Begge hold startede kampen angrebsivrigt ud, mens forsvarsdelen lod vente en smule på sig. Det rolige forsvar udnyttede Charles Callison fra Horsens, der blandt andet viste hjemmepublikummet, hvad de kan glæde sig til med et fænomenalt dunk.

Manglen på forsvar betød, at spillerne havde muligheden for at skyde sig varme. En mulighed Phillip Hertz benyttede sig af, og med tre trepointsscoringer i streg var han med til at hive momentum Næstveds vej. Et momentum de holdt indtil pausen og som førte til en føring på 45-57.

Opsang i pausen

Hjemmeholdet var i dagens kamp uden head coach Arnel Dedic, der var fraværende på grund af blindtarmsbetændelse. Derfor stod Sergio Rico i spidsen for De Gule, og den midlertidige head coach må have givet spillerne en ordentlig opsang i pausen.

Horsens samlede i hvert fald bedre op forsvarsmæssigt og halvvejs gennem tredje periode scorede Charles Callison to point, som reducerede stillingen til 60-62. Det fik Næstved til at tage en timeout.

Timeouten så imidlertid ud til at hjælpe Horsens med at få endnu bedre styr på deres spil, og de gik således fra at have været bagud med 12 point til at føre med fem ved slutningen af tredje periode, 75-70.

Spænding til sidste sekund

Darryl Tucker startede fjerde periode med at få sin anden usportslige fejl i kampen, og han blev derfor sendt tidligt i bad. De sydsjællandske gæster udnyttede efterfølgende begge straffekast, hvorefter de fik bolden i siden og scorede to point. Føringen skiftede efterfølgende frem og tilbage i hvert angreb.

Slutningen af fjerde periode vil for nogen vække minder fra Team FOG Næstveds pokaltriumf mod Horsens forrige år. Heldet så umiddelbart ud til at være med De Gule, da Brandon Tabb med 39 sekunder tilbage bragte Horsens foran 90-89 på to straffekast.

I det efterfølgende angreb smed gæsterne bolden ud over sidelinjen. Næstved lavede efterfølgemde en hurtig fejl, der sendte Charles Callison på linjen. Den velspillende Horsens-profil brændte begge straffekastskud, og Næstved fik kontrol over rebounden.

Med otte sekunder tilbage sendte en brandvarm P.J. Thompson et trepointsforsøg afsted, som gik rent i og bragte gæsterne foran 90-92. Horsens tog en timeout for at sætte det afgørende spil op.

Hjemmeholdet gav bolden til Charles Callison, som gik efter at vinde kampen med et trepointsskud. Det blev dog et presset skud, som ramte ved siden af.

Team FOG Næstved vandt således kampen 90-92, mens Horsens IC uden Arnel Dedic for anden kamp i streg må indkassere et nederlag.

Husk at du kan se Basketligaen live eller on demand på www.fanseat.com

Se andre spændende artikler