fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Mest scorende dansker er tilbage i Vikings trøjen

Aalborg Vikings præsentere spiller nummer to til årets Basketligatrup, i 23-årige Mads Kofod Rasmussen. Det er anden sæson i vikingetrøjen for den gennembrudsstærke forward på 195 centimeter, efter han i sidste sæson kom til klubben fra Virum Vipers i 1. division i forbindelse med et ophold på Aalborg Sportshøjskole skriver klubben i en pressemeddelelse.

Vikings head coach Mads Olesen var Kofods lærer på Sportshøjskolen, hvor den unge forward tog en uddannelse som baskettræner:

På Sportshøjskolen havde vi en rigtig god chance for at arbejde med Mads’ individuelle færdigheder, samtidig med at hans spilforståelse havde rigtigt godt af det indgående studie af basketballsporten, man er nød til at foretage i Diplomtræneruddannelsen. Jeg glæder mig derfor i år til at Mads tager endnu et skridt op fra ungt talent til etableret ligaspiller for Vikings.

I 2012-13 var Kofod Vikings mest scorende dansker gennem sæsonen med et snit på 8.11 point. Pointene kom som oftest på drives til kurven, der er Mads’ spidskompetence, men i løbet af sæsonen begyndte han også at kunne sætte 3-pointsskudet, hvilket har gjort ham sværere at dække.

Der er ingen tvivl om at Mads er blevet en mere komplet spiller, og vi vil fortsætte med at udvikle hans spil, så det bliver sværere for modstanderne at læse ham, og jeg forventer også han udvikler sit reboundspil, da han er en meget fysisk stærk spiller.

Selv forventer Kofod at fortsætte den positive udvikling han har været inde i siden skiftet fra 1. division:

Personligt er målet for mig, som altid, at fortsætte min udvikling og blive den bedste basketballspiller jeg kan blive. Både ved at træne og forbedre de ting jeg er god til, men også ved at arbejde på de ting, der endnu ikke er mine spidskompetencer. Sidste år fik jeg etableret mig som en solid starter i ligaen, og det vil jeg bygge videre på med hårdt arbejde hvert minut på banen.

Kofod ser positivt på Vikings chancer for at forbedre sig fra sidste års 8. plads i ligaen:

Med det jeg ved om holdet, og med de tilføjelser jeg ved kommer, er min forventning at vi bygger på det vi lærte sidste år, og etablerer os som et solidt midterhold. Sidste år fik vi drillet nogle af dem der har væsentligt større budgetter end os, og det er også min forventning at vi kan komme til det i den kommende sæson.

Udover at spille for Vikings skal Mads også studere Engelsk på Aalborg Universitet, og anvende sin diplomtræneruddannelse som træner i Aalborg Basketball Klub.

Historie

Mads kom til Vikings fra 1. divisionsklubben Virum Vipers, hvor han også spillede U23, og i finalen om Danmarksmesterskabet bl.a. scorede 37 point mod Aalborg, og satte de afgørende skud i sidste sekund. Før han fandt succes i Vikings, har han prøvet kræfter med ligaen i Roskilde BBC og BK Amager.

Statistik

Mads Kofod scorede sidste sæson 8,11 point pr kamp, og hans bedste scoringskampe var 17 og 19 point i to kampe mod Falcon, samt 22 point mod Horsens, i en kamp hvor han ramte 9 ud af 13 skud. 63,3% af Kofods skud kom helt tæt på kurven, mens kun 12,9% af skudene kom bag 3-pointslinjen. 8,11 point pr. kamp gjorde Mads til den 43. mest scorende spiller i ligaen i 2011-12.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BMS Herlev har forlænget aftalerne med de to talenter Lau Christoffersen og Magnus Larsen, der er klar til endnu sæson med holdet.

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig klubbens 21. danske mesterskab, da de mandag aften besejrede Team FOG Næstved overbevisende med 66-87.

Basketligaen

Team FOG Næstved-stjernen Mike McGuirl, der udgik i mandagens finalekamp mod Bakken Bears, kommer ikke til at spille mere i årets finaleserie grundet en...

Basketligaen

Efter 58 års tro tjeneste forlader Lennart Jensen posten som formand for Horsens IC, oplyser klubben på sin facebookside.

Basketligaen

Der var både været op- og nedture hos Holbæk-Stenhus i deres første sæson i Basketligaen. For en af holdets profiler, William Vang, har det...

Basketligaen

BMS Herlev har mandag offentliggjort, at de har forlænget aftalerne med Andreas Mortensen, Mile Nedic og Danijel Marsenic, der dermed alle er klar til...

Basketligaen

Den helt store Team FOG Næstved-profil, Mike Mcguirl, måtte udgå af aftenens kamp mod Bakken Bears.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har deres nye cheftræner på plads i form af Jonas Sørensen, der kommer til klubben fra et trænerjob hos Falcons U19-herrer.