Marius Sørensen har sat ny Basketliga-rekord: “Jeg er stolt over at præstere noget, der ikke er gjort før”

ry-foto.dk - Fotograf: Per Bille.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

8,67.

Så mange assists lavede Marius Sørensen i gennemsnit pr kamp i dette års grundspil i Basketligaen. En ny rekord i ligaen (statistikkerne dækker tilbage til 2002), og også første gang, at en spiller er over 8 assists pr kamp i gennemsnit. Den tidligere rekord stod Miguel Ortega for i 2012/13 sæsonen, da han snittede 7,42 assists pr kamp for Randers Cimbria.

Fullcourt fangede Marius Sørensen til en kort snak om rekorden og sæsonen.

Hvad siger du til, at du har slået rekorden?

“Det er da meget fedt. Lige nu er jeg mest af alt ærgerlig over, at sæsonen allerede er slut. Jeg havde gerne set, at vi var endt lidt højere i Pro B og givet Bakken flere problemer i slutspillet. Men når jeg tænker på alle de gode spillere, der har været i Basketligaen gennem årene, er jeg selvfølgelig stolt over at præstere noget, der ikke er gjort før,” fortæller Sørensen.

Selvom Marius Sørensen satte en ny suveræn rekord, så fortæller Bears Academy point guarden, at det ikke var et decideret mål for ham i sæsonen.

“Jeg har ikke tænkt så meget over det. Min målsætning har været at hjælpe Bears Academy mest muligt til at kunne konkurrere i Basketligaen. Med bolden meget i mine hænder, og mange gode spillere omkring mig, tror jeg bare assists er kommet naturligt,” siger Sørensen.

Sørensen fortæller også, at Bears Academys træner, Thomas Hemmingsen, er en stor del af grunden til hans flotte sæson

“Jeg tror, at det spiller en stor rolle, at Thomas i år har givet mig ret frie tøjler til at styre angrebet. Vi har haft mange gode scorer på holdet og en fantastisk kemi, så det har ofte været nemt at give de andre bolden i gode positioner. Og så har jeg bare altid godt kunne lide at se mine holdkammerater score,” siger Sørensen.

Marius Sørensen er fyldt 23 år, og har brugt de seneste fem sæsoner i Bakken Bears og Bears Academy. Han ved dog ikke endnu, hvad næste sæson kommer til at byde på efter dette års rekord-sæson.

“Det kommer jeg nok til at bruge den næste tid på at finde ud af. Men jeg har i hvert fald været glad for mit år i Bears Academy med Thomas Hemmingsen og drengene på holdet,” slutter Sørensen af med at fortælle.

Rekorden for flest assists pr kamp er Marius Sørensens tredje Basketliga-rekord i denne sæson. De to andre, kan du læse om her.

Se andre spændende artikler