fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Mads Olesen – De bedste og dårligste øjeblikke i Vikinge byen

Efter tre år i Aalborg Vikings har Mads Olesen og klubben valgt at skilles idet kontrakten som sportschef for holdet udløb.

Aalborg Vikings - Mads Olesen - Mikkel Thomasen 2011/2012

Mads Olesen er kendt som en stor basketball ildsjæl der har bragt Aalborg Vikings på basketball landkortet i Danmark. En ildsjæl der nu efter tre år i klubben forlader Vikingerne for at søge nye udfordringer.

I klubben har han både stået som cheftræner for liga-truppen Aalborg Vikings, og det seneste år som sportschef. Han har været involveret i mange projekter, og det største han personligt har formået at gøre for klubben i følge ham selv er at få tredoblet tilskuertallet i klubben i en by, der allerede trækker mange tilskuere til blandt andet håndbold og fodbold.

– Det er helt klart at skabe en forståelse af hvor vigtigt tilskuertallet er. Vi har formået at skabe et publikum til basketball i en by, hvor ishockey trækker 3.500 pr kamp, håndbold 6.000 og fodbold 8.000-12.000. Vi har tredoblet tilskuertallet, og det har skabt en helt anden medie- og sponsorinteresse, også fordi tilskuertallet er steget år for år, fortæller Mads Olesen til Fullcourt.

Det største han og klubben derimod sammen har formået at gøre er at holde klubben i den bedste danske basketball række i tre år i træk, hvilket i sig selv er en kæmpe succes baseret på de økonomiske omstændigheder.

– At forblive i ligaen tre år i træk med ligaens nok mindste budget imens vi fokuserede på udvikling fremfor resultater.

Tre år giver mange minder og oplevelser. Det bedste minde som træner og sportschef for Aalborg Vikings skal findes tilbage i 2012 fortæller Mads Olesen.

– De to ting hænger sammen, i en kamp mod Åbyhøj i foråret 2012. Vi havde kun haft en enkelt TV-kamp den sæson, hvor vi formåede at hive ca. 900 ind i hallen, og vi måtte virkeligt tigge om at få en til. Vi fik så en kamp mod Åbyhøj, og som sportschef var det fantastisk at få at vide, at der fem minutter inden kampstart var kø ud af hallen. Der vidste jeg vi var på vej til at lykkede med projektet.

– Samtidig vandt vi så en flot spillet kamp, med masser af highlights, og publikum var meget begejstrede. Det var den kamp, der lagde det endelige grundlag for at vi nåede slutspillet den sæson. Den kamp er tæt fulgt af nedrykningsspillet 2013, hvor vi både fik vist, at vi med et hold, der ikke havde halvdelen skadet, ikke var så dårlige endda og samtidig fik vist, at Aalborgs tilskuere virkeligt bakekde holdet op.

Det dårligste minde i Aalborg Vikings fortæller Mads Olesen er stormen Bodil der ødelagde Vikings forsøg på at få 1.500 tilskuere i hallen. Til vikingernes store ærgelse endte klubben kun at have 280 tilskuere den aften idet Aalborgs Politi frarådede al unødvendigt udkørsel.

– Som sportschef er det stormen Bodil. Vi havde lagt i kakkelovnen til en fantastisk basketfest i en TV-kamp mod Næstved og forventede mindst 1.500 tilskuere. Dagen var tilrettelagt i samarbejde med University College Nordjyllands Sports Management uddannelse, som havde promoveret kampen rigtigt flot, og havde planlagt en fantastisk aften. På aftenen gik alt, der kunne gå galt, galt. To timer inden kampstart frarådede Aalborg Politi al udkørsel, så maskotten turde ikke komme i hallen, og det samme gjaldt tilskuerne, vi endte med omkring 280 tilskuere i en hal, hvor lydanlæg og lysshow gik ned. Det betød at danserne ikke kunne komme på banen, vores introduktion gik i smadder og vi kunne ikke præsentere sponsorerne eller kommentere kampen i øvrigt.

– Til gengæld havde vi så 1500 “klappere”, der kunne lave en infernalsk larm, og de fans, der dukkede op, var de mest hard-core vi har, så de pacede holdet frem til en overraskende sejr, så selv om det var surt at vi ikke kunne præsentere den fest, vi gerne ville, endte det jo med at være en god aften, fortæller den tidligere træner og sportschef.

Til spørgsmål om hvad der skal ske nu med basketball ildsjælen, Mads Olesen, får vi af vide at der endnu ikke er et konkret bud hvad han nu skal foretage sig. Om han fortsætter karrieren i basketball regi eller tager en helt anden udfordring er endnu uvist.

Jeg har masser af udfordringer, men kigger på de muligheder, der dukker op, og jeg har da også følere ude forskellige steder, afslutter Mads Olesen med at fortælle til Fullcourt.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort