fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Mads O. stopper som træner, nye sponsorer rundt om hjørnet

Sæsonen for Aalborg Vikings har kun peget i en retning hvis man kigger på tabellen, og der har ikke været meget at juble af i Nordjylland. Nu har klubben dog sikret sig endnu en sæson i Basketligaen, og der er nye mål på tegningsbrættet for den kommende sæson. Aftenens sejr betød desuden at Aalborg i den kommende sæson, kan arbejde endnu bedre på det organisatoriske plan, samt hyre en ny cheftræner til jobbet.

En meget lettet og utrolig glad Mads Olsen fortæller om sejren over BC Aarhus, der sikrede vikingerne overlevelse, og ikke mindst om sæsonen.

Det er den mest bemærkelsesværdige flok mænd, jeg nogensinde har arbejdet med. Vores danske spillere har bare nægtet at give op. Når man går gennem 25 nederlag, og stadig går i krig hver dag til træning, er man lavet af noget helt særligt. Moralen på holdet har været fantastisk, på trods af at det hold vi endte med overhovedet ikke lignede det, vi startede med.

Lasse Kristiansen og Philip Christiansen kom overhovedet ikke til at spille. Ryan Willen skød 55% fra 3’eren i de sidste fem kampe inden han blev skadet, og Rob Delaney ville have været fantastisk med Milan Bjegovic.

Efter vi slog BC Aarhus på hjemmebane i november, mødte Svendborg i en ret tæt kamp på udebane, og så var næste gang vi havde fuldt hold af udlændinge sæsonens næstsidste kamp mod Næstved.

Derfor har det også været fantastisk at vores undervurderede danske spillere har gjort det rigtigt godt.

Onsdag aften lige efter kampen mod BC Aarhus meldte Mads Olsen ud at trænerkarrieren var slut, og at jagten nu går efter en ny træner, der kan løfte holdet i den kommende sæson. Den nye træner skal i følge Mads Olsen have fokus på individuel udvikling.

Der er ikke skrevet noget under endnu, men det bliver en træner, der har fokus på spillerudvikling og forsvar. Det skal være en, der tager kæmpe ansvar for spillernes individuelle udvikling, og bruger tiden om formiddagen og i weekenden på individuelle træninger.

Mads Olsen har de sidste to sæsoner stået i spidsen for nordjyderne, men indrømmer dog at meningen aldrig har været at han skulle være ligatræner. Grunden til at han i dag træder tilbage er, Aalborgs nye muligheder for at ansætte en ny cheftræner til posten.

Jeg har aldrig haft planer om at være ligatræner, så det kommer fordi vi nu kan rejse pengene til at dele administration og trænerjob.

Han understreger derfor også at han ikke kommer til at savne trænerjobbet, men at han måske vil fornøje sig som ungdomstræner i fritiden.

Nej, ikke på liganiveau. Jeg mener ikke selv, jeg har profilen på en cheftræner i ligaen, og derfor har det også været en daglig kamp med jobbet. Jeg er en ret social person, og helt sikkert ikke hård nok til det job.

Men det kan da også godt være, jeg bliver ungdomstræner i fritiden.

Selvom Mads O stopper som træner, betyder det dog ikke at han er færdig med basketball, langt fra. I den kommende sæson vil man se ham i en ny rollen, nemlig bag kulissen med fokus på det organisatoriske plan.

Jamen, det kommer til at handle om at gøre Vikings bedre organisatorisk. Vores mål har de sidste to år været, at løfte klubben op på et højere organisatorisk niveau, med tilskuertal som den vigtigste parameter.

Filosofien har vist sig at være rigtig. Med tilskuerne er medierne blevet interesseret. Jeg startede i en klub helt uden TV-kampe, hvor vi virkeligt måtte kæmpe for bare at få en. I år har vi haft syv af 15 hjemmekampe på tv, og det har sponsorerne naturligvis lagt mærke til.

Den udvikling skal fortsætte.

Selvom sæsonen netop er overstået, så er planerne og målet for fremtiden allerede fastlagt. Aalborg Vikings, skal være en professionel basketballklub i fremtiden, på samme niveau med de større klubber i ligaen.

Vikings skal gå fra forening til professionalisme.

Vi skal med tiden tilbyde sponsorfaciliteter på linje med Bakken, Svendborg og Næstved, og dermed også have en stigende omsætning.

Samtidig skal vi tilbyde spillerne nogle rigtigt gode forhold, så de kan blive bedre. I min klub i England havde vi god succes med at udvikle spillere og sende dem videre i systemet, og på den måde rekruttere nye spillere, der gerne vil det samme. Det vil vi gerne fortsætte i Vikings.

Flere sponsorer stod inden aftenens kamp klar til at træde til, og give deres indskud hvis vikingerne sikrede endnu en sæson i ligaen. Mads Olesen kan dog ikke fortælle hvor store summer der er taler om.

Nej, der er ikke tale om at vi bliver rige, men vi har en lille dedikeret flok, der er villige til at lægge et stort stykke arbejde i deres netværk. De ville naturligvis kun være med, hvis vi var i ligaen.

På spillerfronten er der endnu uvished omkring, hvem Aalborg mister, hvem de beholder, og hvilke spillere man vil kigge efter. Dog er det dog ret sandsynligt at vikingerne kommer til at skulle ud og lede efter nye udlændinge.

Det ved jeg ikke endnu, og det kommer også meget an på hvilken spillestil den nye træner vil have.

Afslutter den tidligere cheftræner for Aalborg Vikings, Mads Olesen med at fortælle til Fullcourt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...