fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Krise i Svendborg: BMS Herlev med ny overraskelse

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Foto: Robert Dines Rasch

Fem nederlag i ni kampe.

Det er den virkelighed, som sidste sæsons sølvvindere i Basketligaen, Svendborg Rabbits, søndag morgen vågnede op til.

Lørdag indkasserede klubben endnu et skuffende nederlag – denne gang til BMS Herlev, der leverede en stor kamp hjemme i Nordic Basketball Arena Skovlunde.

Sejren betyder, at BMS Herlev overhaler Svendborg Rabbits i tabellen. Herlev indtager 5. pladsen med ti point efterfulgt af Svendborg på 6. pladsen med otte point. Herlev har desuden spillet én kamp færre end Svendborg.

Herlev har tidligere i denne sæson sejret mod guldvinderne Bakken Bears og kan nu tilføje en sejr mod Svendborg til samlingen.

Holdet fra Sydfyn indledte sæsonen på horribel vis med en enkelt sejr i de første fire kampe. Kaninerne fulgte op på den ringe start med tre sejre i streg mod Bears Academy, BC Copenhagen og Holbæk-Stenhus.

Pligtsejrene må have givet en fornyet tro på tingene i Svendborg-lejren, der i løbet af sæsonindledningen havde leveret den ene skuffelse efter den anden – blandt andet mod Værløse Blue Hawks og BK Amager.

Veloplagt BMS Herlev-mandskab

Kort før den nyligt afsluttede landskampspause måtte Svendborg Rabbits se sig besejret af deres finalemodstander fra sidste sæson, Bakken Bears, hvilket ikke kom som den store overraskelse med Svendborgs sæsonopstart in mente, men det var ikke desto mindre endnu et nederlag til ligaregnskabet.

Lørdag eftermiddag skulle Svendborg Rabbits forsøge at komme op på hesten igen efter nederlaget til Bakken med en pligtsejr mod det unge, dansk-dominerede BMS Herlev-mandskab.

Kampen forløb imidlertid ikke som håbet for Svendborg-cheftræner John Lattimore´s tropper, der påny blev besejret mod et hold, der før sæsonen var for forventet at ende under dem i tabellen, når kalenderen siger maj 2023, og der skal findes en dansk mester.

BMS Herlev, med velspillende Andreas Mortensen og Marqus Marion i spidsen, kunne besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Svendborg haltede efter

Hjemmeholdet fra Herlev satte sig tidligt på kampen og var i virkeligheden i front fra start til slut. Herlev kom bedst ud til kampen og var efter ti minutter foran med 27-17. Både anden og tredje periode var en tæt affære, hvor Svendborg dog lykkes med at indhente fire point af Herlevs føring.

Men da det spidsede til i fjerde periode, formåede Herlev at hænge i og undgå et Svendborg-comeback.

Kampens topscorer var Svendborgs Jaylen Fornes med 26 point. For Herlevs vedkommende var det Andreas Mortensen med 25 point.

Devin Whitfield scorede 25 point og tog syv rebounds for Svendborg. BMS Herlev-stjerneskuddet Marqus Marion leverede 21 point, fem rebounds, fire assists og to steals.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Gustav Knudsen gjorde forskellen, da Bakken Bears lørdag aften spillede sig i pokalfinalen for 19. gang i klubbens historie. Bjørnebanden slog de forsvarende pokalmestre,...

Basketligaen

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Basketligaen

Darius Bell, der indledte indeværende sæson hos BK Amager, skal prøve kræfter med georgisk basketball, hvor han skal spille for BC-Titebi.

Bakken Bears

Der var drama til det sidste, da Næstved tog imod Bakken Bears i denne rundes topopgør. Det blev gæsterne fra Aarhus, der løb med...

Basketligaen

Holbæk-Stenhus kæmpede bravt, men måtte lørdag eftermiddag se sig besejret af Svendborg Rabbits med 88-80.

Basketligaen

BC Copenhagen tog fredag sæsonens sjette sejr, da Bears Academy blev besejret med 75-68.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

AKS Falcon

Årets pokalfinale står mellem BMS Herlev og Høbas. De to hold sejrede på overraskende vis i deres respektive semifinaler og skal nu mødes i...