fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Kaninerne slog Aalborg – Mads Kofod og Vikingerne ser gerne Burton klar snarest

Vikingernes center Joe Burton har endnu ikke fået papirerne i orden, og i dag blev holdet virkeligt sat på prøve, da Svendborg gæstede Aalborg.

Aalborg Vikings - Bænk - Mads Olesen - Mads Kofod Rasmussen - Mikkel Thomasen 2011/2012

Vikingerne fulgte ellers godt med i løbet af kampen, og på trods af en brav kamp, havde kaninerne bare et højere niveau, og skruede derfor op for tempoet i slutningen af fjerde periode, og vandt kampen sikkert 94-70.

Aalborg ser dog virkeligt ud til at mangle deres center Joe Burton, da Svendborg var mere end dominerende under kurven med 53 rebounds i mod Vikingernes 29. Holdet ser derfor mere end gerne at Burton hurtigst muligt kan hoppe ind og hjælpe.

– Det tror jeg ikke nogen vil sige nej til. Vi er dog med i kampen i dag et godt stykke inde i 4. quarter, så vi havde en okay chance på trods af det, udtaler Mads Kofod Rasmussen efter kampen til Fullcourt, hvor han leverede 18 point, 6 rebounds, 2 assist og 2 steals. Udover Mads Kofod var canadieren Joey Haywood i dag endnu engang forrygende for Vikingerne med 29 point, 4 assist, 3 steals og 2 rebounds.

Læs også: Indianer til Aalborg – Vikings siger velkommen til Joe Burton

24-årige Mads Kofod forudser at det bliver et langt bedre Aalborg hold når den store center bliver klar til kamp, hvor han kommer til at være en stor hjælp i begge ender af banen.

– Folk kommer til at kunne spille deres naturlige positioner mere. I de sidste 2 kampe har vi spillet 3’ere som 4’ere og 5’ere. Det kan vi gøre i mindre grad når han er tilbage. Det vil hjælpe os både forsvarssmæssigt med matchups og rebounds, og angrebsmæssigt ved at han er farlig under kurven selv og åbner vores spil ved den opmærksomhed han tager og i rebounds, afslutter Mads Kofod med at udtale til Fullcourt.

– Vi spillede godt i cirka 30 minutter, men i de sidste ti gik vi væk fra de ting, vi gør godt og Svendborg straffede os. Spillerne bliver nødt til at forstå, at vi kun kan vinde, hvis vi køber præmissen om at forsvar er det, der skaber sejrene, udtaler en tilfreds Vikings coach James Vear i en pressemeddelelse efter kampen.

For Svendborg var det især Mads Bloch, der skilte sig ud med 13 point og vanvittige 24 rebounds. Bloch ligner virkelig en spiller, der har fundet stor motivation for spillet, efter at have skiftet fra Team FOG Næstved denne sommer. Sjov fact er at Bloch allerede har taget næsten ligeså mange rebounds i de to første kampe i år (43) sammenlignet med sidste års 8 første kampe (44). Johnell Smith og William Poul havde desuden henholdsvis 22 og 23 point i kampen for Svendborg.

Næste kamp for Vikingerne er mod Horsens IC på hjemmebane imens Svendborg Rabbits tager i mod de forsvarende mestre Bakken Bears på hjemmebane.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...