fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Kamp 4 i semifinalerne

5. Randers Cimbria (1) vs. 1. Svendborg Rabbits (2)

Selvom Randers Cimbria vandt reboundkampen med 17, endte holdet alligevel med at tabe en tæt kamp til Svendborg. Coach Morten Hansen udtalte i starten af serien at de ikke fokuserer på forsvar, men er et angrebshold, og det kan tydelig ses. Hvis Randers vil videre til finalen bliver de nødt til at have en plan defensivt for at få Svendborgs høje procenter ned. Rigtig mange gange i serien har vi set Svendborgspillere lave frie lay-ups, og det virker ikke som om der er en aftale om hvem der hjælper, og hvornår.

Svendborg har svært ved at stoppe Randers’ vilde spillestil. Der er ikke et skud Randersspillerne ikke tør skyde, og næsten alle spillere på banen kan skyde fra distancen, og det strækker forsvaret rigtig meget. Bonell Colas har været det største problem for Svendborg, og de skal tilbage til at spille Colas som de gjorde i kamp 1, hvor han kun scorede 15 point. Her var Greg Washington mere aggressiv, og kom foran Colas i posten, og det gjorde det altså noget sværere for den tidligere Gator.

I kampe hvor Svendborg kan lukke serien, har de ikke tabt i rigtig lang tid. Holdet har erfaringen i at lukke serier, og jeg tror da også at det bliver en udesejr i torsdagens kamp, den første i serien. Grunden til at jeg tror Svendborg vinder, er at jeg tror de får mere succes med at lukke Colas ned, og vil helt sikkert have nogle ændringer med til kampen, noget som jeg tvivler stærkt på at Randers gør. Cimbria har deres spillestil, og den bliver der ikke ændret på.

Svendborg Rabbits +4

3. Horsens IC (2) vs. 2. Bakken Bears (1)

Det klassiske jyske opgør er mere intens og fantastisk end længe set, og især i Horsens har det skabt en masse energi i byen. De har indtil videre i sæsonen haft flest tilskuere i en kamp, og den bliver højst sandsynligt slået i kampen torsdag, hvor der forventes over 2.000 mennesker i hallen.

HIC har gjort det onde ved Bakken Bears i denne serie. De har udnyttet Bakkens svagheder, og vist at Steffen Wichs spillestil ikke er så dominerende som den har været. Guards’ene i den danske liga er blevet bedre, og derfor har Bakken ikke succes med deres trappende fuldbanepres længere.

Darko Jukic skal i denne artikel have et afsnit for sig selv! Darko har spillet fantastisk i serien mod Bakken. Bjørnene har ikke noget svar mod Jukics drives mod kurven, og især i transition er Darko utrolig stærk. Han afslutter højt, og endda over Chris Christoffersen i flere tilfælde, og hverken Morten Sahlertz, Jens Jensen, Henrik Falsvig, Christian Lindberg og Nicolai Iversen har formået at sætte en stopper for Darko Jukic. Han er nøglen til sejrene sammen med Skyler Bowlin, men i kamp 3 var det Darko der var den helt store profil. Jukic viste i den kamp stor tålmodighed, og er en meget mere moden spiller end de tidligere sæsoner i Aabyhøj, hvor han forcerede sine drives. I kamp 3 var det tydeligt at Bakken Bears ville sætte en stopper for Darkos drives til kurven, og spillede i 1. periode med fem forsvarere i feltet hver gang Darko slog bolden i jorden. Darko Jukics svar var at sætte sine holdkammerater op, og vente på at spillet åbnede sig op, når Bakken måtte justere og komme tættere på skytterne. Darko slutter kampen med en enkelt assist fra en triple-double, og er i min bog en klar MVP.

Bakken Bears er i problemer. De er stressede og der er masser af pres på. Det kom bl.a. til udtryk ved at ingen Bakkenfolk ville stille op til interview på tv. Det er utrolig dårlig stil, når alle andre stiller op til interviews, også når man har tabt, men det viser rigtig meget om hvor pressede holdet er lige nu.

Steffen Wich er gået på kompromis med sin filosofi i de seneste to kampe, og er gået væk fra mange udskiftninger og det hurtige fastbreak, da det ikke har virket i kampene. Alligevel har man så tabt to kampe i træk, og det må skabe en masse tvivl, både hos trænergruppen, men også spillerne. Det er ihvertfald tydeligt at se at de to amerikanske spillere ikke spiller op til niveau, og de virker forvirrede. Charles Parker og Marvell Waithe endte med at skyde 4/25 i kamp 3, og det er altafgørende at deres effektivitet er så lav.

Jeg tror på at HIC kan lukke serien på hjemmebanen. Holdet har masser af selvtillid i Forum Horsens, og tror simpelthen ikke på at de kan tabe i den hal. Skyler Bowlin, Darko Jukic og Keane Thomann har spillet fantastisk i de seneste kampe, men det er utrolig vigtigt at spillere som Daniel Friedrich, Lukas Varga og Edgaras Kvedaravicius kan komme ind og ramme skud fra distancen, noget som de har gjort i de seneste to kampe. Når Bakken doubler Darko Jukic eller Skyler Bowlin er det vigtigt at rollespillerne er klar til at skyde når de griber bolden, og på hjemmebanen er der som sagt masser af selvtillid i de spillere.

Jeg tror på at vi finder begge finalehold torsdag aften, og dermed en Horsens IC sejr.

Horsens IC +5

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne