fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Kæmpe scoop: BMS Herlev henter stor dansk profil i Horsens

BMS Herlev har sikret sig en markant forstærkning til den kommende sæson, idet Leonardo Carlino søndag er blevet præsenteret i klubben.

Foto: MJ - Horsens

Leonardo Carlino er tilbage i klubben, hvor han fik sit store gennembrud i Basketligaen.

Søndag er det danske landsholdsemne nemlig blevet præsenteret i BMS Herlev, der opruster truppen frem mod den kommende sæson.

Carlino forlader således Horsens IC efter to sæsoner i gult.

“At få en spiller som Leo på holdkortet er enhver ligaklubs drøm. Leo er en af ligaens absolut bedste spillere. At Leo vælger at vende tilbage til os er helt fantastisk, og det siger også noget om værdierne og menneskerne i vores klub, når Leo vælger at vende tilbage,”

“Leo er ikke kun fantastisk på banen, men er også en kæmpe gevinst udenfor banen, hvilket er super vigtigt med det unge hold, vi har. Leo bliver et forbillede og en rollemodel for både de unge holdkammerater, men også for ungdomsspillerne her i klubben,” udtaler BMS Herlevs sportschef Jesper Lundin til klubbens Facebookside.

Sidste ophold hos Herlev var en succes

Leonardo Carlino vender dermed tilbage til BMS Herlev, som han tørnede ud for i sæson 2021/22, og opholdet i Herlev var en kæmpe personlig succes for Carlino, der for alvor fik vist, hvad han er i stand til på det højeste niveau i Danmark.

Forud for opholdet i Herlev havde Carlino spillet to sæsoner for Svendborg Rabbits, hvor han aldrig slog igennem.

Efter den succesfulde sæson hos BMS Herlev, hvor han snittede 17,6 point og havde en scoringsprocent på 49,7 %, blev Carlino kåret som ´Fullcourt Awards – Most Improved Player´, og dengang fortalte den i dag 24-årige dansker at skiftet var fra Svendborg til Herlev havde en kæmpe betydning for ham personligt.

“Det her skifte fra Svendborg til Herlev har betydet meget for mig personligt, idet jeg havde en følelse af, at jeg skulle bevise mit værd i Basketligaen efter mine to år i Svendborg, hvor jeg aldrig rigtig kom ind en god rytme,” udtalte han til Fullcourt.dk for to år siden.

Du kan læse det fulde interview med Carlino fra 2022 lige her.

Leonardo Carlino har siden afskeden med BMS Herlev spillet to sæsoner for Horsens IC, og den danske small forward har i begge sæsoner været en markant profil hos HIC.

Særligt i den forgange sæson var han betydningsfuld for De Gule med et snit på 13,5 point, 3,7 rebounds, 1,6 assists og 1,5 steals per kamp, så BMS Herlev får en spiller af en særlig kaliber.

Carlino er den første spiller, som BMS Herlev har bekræftet til næste sæsons holdkort.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved har indgået en aftale med 18-årige Lukas Christensen, der er klar til endnu en sæson i Næstved-trøjen.

Basketligaen

BK Amager har forlænget aftalen med amerikanske Pat Ryan, der er klar til endnu en sæson som cheftræner for BK Amager.

Basketligaen

BK Amager har hentet 27-årige Isaiah Burnett, der senest spillede i Holland.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har hentet Patrick Renane til klubben. Renane spillede senest i USA.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Basketligaen

Horsens IC har fredag offentliggjort tilføjelsen af 19-årige Elias Nørgaard, der kommer til HIC efter to år på high school i USA.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks oplyser på Facebook, at de har forlænget aftalerne med Karl Boje Formann og Mikke Hauge.

Bakken Bears

Ryan Evans forlader Bakken Bears efter seks sæsoner, oplyser aarhusianerne på Facebook.