fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Kæmpe forløsning: Holbæk-Stenhus tager sæsonens første sejr

Holbæk-Stenhus kunne for første gang i denne sæson smage sejrens sødme, da de på hjemmebane besejrede BK Amager med 71-65.

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

17. spillerunder skulle der gå, før nyoprykkede Holbæk-Stenhus fik hul på bylden og sejrede for første gang i sæson 2022/23 i Basketligaen.

Dermed er det kedelige nul ud for Holbæk-Stenhus i Basketligaens sejrskolonne nu væk. Holbæk-Stenhus fightede sig til sejr mod BK Amager, der på udebane i Holbæk Sportsby tabte med 71-65.

Holbæk-Stenhus, der efter en suveræn sæson i 1. division rykkede op i Basketligaen, har haft en svær tilværelse i landets bedste række, og forud for mødet med BK Amager havde sæsonens budt på 14 nederlag i lige så mange kampe.

Men søndag eftermiddag blev den stime endelig brudt, da alt gik op i en højere enhed for det unge akademihold fra Holbæk.  Profilerne Eysan Wiley, Rasmus Blak Møller og Pablo Macias leverede store præstationer og viste vejen i sæsonens første sejr.

Artiklen fortsætter under opslaget

Holbæk-Stenhus har sæsonen igennem specialiseret sig i at være garant for en god indsats og ikke smide håndklædet i ringen, selvom de er stort bagud, men dette blev ikke aktuelt i søndagens bundbrag, hvor føringen aldrig kom over ti point.

Kampen var hele vejen igennem en jævnbyrdig affære, hvor begge hold prøvede at få overtaget – uden held. Efter de første 20 minutter spil var hjemmeholdet foran med et enkelt point, og den føring blev udbygget med fire point i løbet af tredje periode, som Holbæk vandt med 22-18.

Første halvleg var præget af en stor uskarphed fra begge mandskaber, der ikke havde fået justeret sigtekornet, og dette fortsatte i anden halvleg.

Første sejr i sæsonen

BK Amager indledte jagten på comebacket i fjerde periode, men Holbæk holdt stand.

Med to minutter tilbage af kampen havde Amagerkanerne fem point op til Holbæk, men ændrede Gustav Winther, William Vang og Pablo Macías på, hvorfor føringen hed ti point et minut senere, og så kunne Holbæk-Stenhus for alvor se den forløsende sejr ude i horisonten.

Holbæk-Stenhus slog BK Amager med 71-65.

Kampens topscorer var BK Amager Oscar Quackenbush med 30 point. Eysan Wiley var topscorer for Holbæk med 22 point. Wiley kunne tilføje ti rebounds til sin statline.

Rasmus Blak dominerede og sluttede med 16 point og 15(!) rebounds, heraf otte i den offensive ende. Pablo Macías leverede ti point, ni rebounds og syv assists.

Holbæk lavede blot to trepointsscoringer på 23 forsøg, hvilket svarer til en trepointsprocent på ringe otte procent, men det ændrede ikke på, at de i sidst ende stod tilbage som det jublende hold. I alt skød Holbæk 38 procent fra gulvet, mens Amager skød 34 procent.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...

Basketligaen

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med...

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...