fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Jysk derby: Horsens IC bryder Bakken Bears´ ubesejrede stime i Basketligaen

Bakken Bears er ikke længere ubesejrede i Basketligaen, efter de torsdag aften tabte til ærkerivalerne Horsens IC med 86-80.

Foto: MJ Horsens

“Vores hold er klar til at tage imod Bakken Bears i aften kl. 19.00 i Forum Horsens. Alt kan ske i aften, og vi har brug for jer allesammen for at skabe den vanvittige stemning, der driver vores hold mod sejr,”

Sådan lød det torsdag eftermiddag på Horsens ICs facebookside.

De Gule havde inden opgøret tabt ni kampe i streg mod Bakken Bears, men trods den kedelige stime mod ærkerivalerne var troen på at kunne overraske og ødelægge Bakkens ubesejrede stime i Basketligaen i denne sæson til stede.

Selvtilliden var på plads, men man skal som bekendt ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt, og det var heller ikke tilfældet for HIC inden mødet med rivalerne fra Aarhus.

Men bjørnen endte med at blive skudt.

Horsens IC tog fusen på Bakken Bears og sejrede med 86-80.

Stime brudt

Bakken Bears har tidligere formået at gå igennem et grundspil uden et eneste nederlag.

Det var tilbage i 2021/22-sæsonen, hvor Bjørnene viste historisk styrke og sejrede i 18 ud af 18 kampe. For at finde det seneste hold i den bedste danske række, der leverede en lignende præstation, skal vi næsten 50 år tilbage, for at finde Falcon´s hold fra 1974, så et ubesejret grundspil er en sjældenhed.

Der går næppe 50 år, før vi ser et hold gå ubesejret igennem grundspillet igen, men der går i hvert fald minimum ét år mere.

For Horsens IC ødelagde som tidligere nævnt nemlig Bakkens hidtil perfekte grundspil, da de anført af den velspillende Most Valuable Player-kandidat Gage Davis gjorde det onde ved Bakken Bears.

Fra kampens start bølgede det frem og tilbage. Først med Horsens i front, dernæst Bakken. Og sådan forløb det i det meste af en meget tæt første halvleg.

Hen mod slutningen af første halvleg trak HIC dog fra Bakken, der mistede koncentration og var uskarpe.

Det blev straffet, og pludselig var Horsens IC foran med ti point med lidt over to minutter til pause. Gæsterne fra Smilets By svarede imidlertid prompte tilbage og fik hurtigt halveret føringen, så HIC gik til pause foran med 41-36.

Horsens nedlagde Bjørnene

Der skulle dog ikke gå mange minutter af tredje periode, før føringen var helt neutraliseret. Bears kom stærkt ud til anden halvleg og var halvvejs inde i tredje periode foran med 47-53.

Momentum var skiftet, og nu skulle HIC passe på, at Bakken ikke stak af.

Og det fik HIC også undgået, da hjemmeholdet gik på et 10-0 run med to point fra Kur Jongkuch og Liam Churchill og seks point fra Frederik Rungby, hvilket bragte Horsens IC foran med 57-53.

Bakken kom med endnu et modsvar og var derfor foran med to point, inden fjerde periode. Kampen var helt tæt, og de mange fans i Forum Horsens blev forkælet med en intens kamp mellem de to flagskibe i dansk basket.

De første tre perioder i kampen havde ikke skuffet, og det gjorde fjerde periode heller ikke, hvor Horsens var bedst.

Værterne startede perioden suverænt med at komme foran med 68-63 efter scoringer fra Frederik Rungby, Leonardo Carlino og Gage Davis, men Malik Parsons holdte Bakken inde i kampen med en række flotte scoringer.

Horsens førte an, men Bakken var lige i hælene. Med tre minutter tilbage af opgøret var De Gule foran med blot to point, men et par gode aktioner af førnævnte Kur Jongkuch gav Horsens en fem points føring med halvandet minut tilbage.

Føringen blev reduceret til tre point efter et layup af Malik Parsons, men Horsens-stjernen Gage Davis afgjorde kampen fra straffekastlinjen og gav Bakken deres første nederlag i Basketligaen i denne sæson.

Kampens topscorer var Malik Parsons med 25 point, mens Gage Davis sluttede med 21 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.

Basketligaen

Oscar Quackenbush og BK Amager fortsætter samarbejdet. Dermed går Quackenbush ind til sin sjette sæson i Basketligaen som Amager-spiller.

Basketligaen

Bears Academy holder på 19-årige William Bloch, der i den kommende sæson kan se frem til en større rolle på holdet.