fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Jonathan Klussmann skifter til Spanien

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

Arkivfoto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Efter fire sæsoner i Basketligaen drager 20-årige Jonathan Klussmann ud på sit første udlandseventyr.

Det danske stortalent, der hele tre gange er blevet kåret som Fullcourt Young Player of the Year, skifter til Fundación Globalcaja La Roda, der spiller i den tredjebedste spanske række, LEB Plata.

Det har den spanske klub offentliggjort på sine sociale medier.

Fundación Globalcaja La Roda, eller blot La Roda, spiller i LEB Plata´s vestlige konference. Sidste sæsons grundspil bød på 12 sejre og 14 nederlag for La Roda, hvilket lige nøjagtigt var nok til en plads i slutspillet. Her blev første runde endestationen.

Klussmann debuterede i Basketligaen i en alder af blot 17 år og efter to imponerende sæsoner for barndomsklubben BK Amager, rykkede den danske guard til Østjylland, hvor Randers Cimbria var klar med en kontrakt.

I Randers fortsatte Klussmann, der efterhånden er fast mand på det danske landshold, sin udvikling, og i sidste sæson var han en del af Randers´ farlige trio sammen med Brandon Norfleet og Josh Fortune.

Klussmann snittede 16,8 point, 3,2 rebounds og 3,9 assists per kamp i sidste sæson, hvor han desuden vandt både pokalsølv og bronze i Basketligaen.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Frida Formann står nu noteret for 1,000 point som spiller for Colorado Buffaloes, da hun blev topscorer med 22 point i en kamp mod...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter ikke i Spanien for BAXI Manresa, der har valgt at tage afsked med den 210 centimeter høje dansker efter tre måneders...

Internationalt

Laura Ziegler vandt denne uge Player of the Week i hendes collegekonference efter en double-double i et overtidsdrama i sidste uge mod Temple.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

EuroLeague

Iffe Lundberg imponerede, da Virtus Bologna søndag kunne indtage førstepladsen i den italienske Serie A med en sejr mod Germani Brescia.

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.