fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Jonathan Klussmann skifter til Spanien

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

Arkivfoto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Efter fire sæsoner i Basketligaen drager 20-årige Jonathan Klussmann ud på sit første udlandseventyr.

Det danske stortalent, der hele tre gange er blevet kåret som Fullcourt Young Player of the Year, skifter til Fundación Globalcaja La Roda, der spiller i den tredjebedste spanske række, LEB Plata.

Det har den spanske klub offentliggjort på sine sociale medier.

Fundación Globalcaja La Roda, eller blot La Roda, spiller i LEB Plata´s vestlige konference. Sidste sæsons grundspil bød på 12 sejre og 14 nederlag for La Roda, hvilket lige nøjagtigt var nok til en plads i slutspillet. Her blev første runde endestationen.

Klussmann debuterede i Basketligaen i en alder af blot 17 år og efter to imponerende sæsoner for barndomsklubben BK Amager, rykkede den danske guard til Østjylland, hvor Randers Cimbria var klar med en kontrakt.

I Randers fortsatte Klussmann, der efterhånden er fast mand på det danske landshold, sin udvikling, og i sidste sæson var han en del af Randers´ farlige trio sammen med Brandon Norfleet og Josh Fortune.

Klussmann snittede 16,8 point, 3,2 rebounds og 3,9 assists per kamp i sidste sæson, hvor han desuden vandt både pokalsølv og bronze i Basketligaen.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...