Jonathan Klussmann: “Når man ikke er så gammel, vil man bare spille og ikke tænke på skader”

Jonathan Klussmanns anden sæson i Basketligaen har desværre budt på flere misset kampe grundet skader.
Foto: 1st Down Photo
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Jonathan Klussmann var en af sidste sæsons helt store oplevelser. Det danske stortalent var velspillende fra start, og en stor debutsæson i den bedste danske række blev anerkendt med kåringen som Årets Talent i Basketligaen.

Det blev ikke til mange sejre for Jonathan Klussmanns BK Amager i sidste sæson, men personlig succes havde den blot 18-årige guard masser af. Klussmann havde i sin debutsæson ligaens ottende højeste pointsnit med 17,3 point per kamp, og han slog tidligt på sæsonen igennem som et af BK Amagers stærkeste våben offensivt.

Klussmann er nu igang med sin anden sæson i Basketligaen, og den 18-årige Amagerkaner ramte et bump på vejen i starten af denne sæson, da han pådrog sig en skade. Det var første gang i Klussmanns unge karriere i Basketligaen, at han rendte ind i en skade, der gjorde ham ukampdygtig.

Skaden kostede ham fem kampe på sidelinjen, og selvom at stortalentet i sidste sæson red på en bølge og spillede samtlige kampe i sæsonen, så blev skadesperioden i starten af denne sæson lærerig for Klussmann, der prøvede at se lyst på skaden.

“Jeg fik en fibersprængning i mit baglår, som kostede mig nogle kampe, og det har været svært. Det var meget frustrerende pludseligt at være tvunget til at sidde ude, når jeg havde glædet mig så meget til at forbedre min sidste sæson og blive endnu bedre,” indleder Jonathan Klussmann med at fortælle til Fullcourt.dk og fortsætter:

“Det har samtidig også været en god erfaring at prøve og mærke, hvordan det er at være skadet. Det er noget, der kommer til at ske for alle på et eller andet tidspunkt i karrieren, så hellere have erfaringen tidligt end for sent,” siger det unge stortalent.

“Når man ikke er så gammel, vil man bare gerne spille, og man føler, at skader er noget der først burde komme, når man bliver lidt ældre. Men der var ikke andet for end at komme op på hesten igen og være klar til at spille, når skaden var væk,” lyder det fra Klussmann.

Udfordrende, men lærerigt

Jonathan Klussmann sad ude i hvad der svarer til knap 20 procent af sæsonen, men BK Amager-profilen har trods skaden formået at bygge videre på sin gode sæson sidste år, og han har fortsat et af de højeste pointsnit per kamp i Basketligaen, mens han på assist-fronten har forbedret sig sammenlignet med sidst sæson. Klussmann har med 17 point per kamp det sjette højeste pointsnit.

Sejre er det ej heller blevet til mange af i denne sæson. BK Amager har blot trukket sig sejrrigt ud af en enkelt kamp i denne sæson. Sæsonens første sejr kom i hus efter en spændende kamp mod Værløse Blue Hawks, hvor Klussmanns holdkammerat Oscar Quackenbush var brændvarm og leverede hele 34 point.

“Det har på flere måder været en meget svær sæson. Personligt har jeg jo været ramt af et par skader, og som hold har vi været udfordret og ikke vundet så meget, hvilket altid er svært. Jeg synes dog, at sæsonen har været meget lærerig,” siger den 18-årige dansker og uddyber:

“Man lærer meget af ikke altid at spille på det bedste hold. Man lærer meget af altid at skulle kæmpe og holde hovedet højt, og jeg har også lært meget af at se hver kamp som en ny mulighed for at præstere godt og ikke sidde fast i tidligere kampe,”

“Målet med de sidste fire kampe er at slutte sæsonen af på en hæderlig måde. Målet er at spille nogle gode kampe personlig men også som hold, så vi kan gå på sommerferie med oprejst pande og ingen sure miner,” afslutter Jonathan Klussmann med at fortælle til Fullcourt.dk.

BK Amagers næste kamp er d. 7 Marts på hjemmebane mod Bears Academy.

Se andre spændende artikler