fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Invasionen fra Nord

Aalborg Vikings starter den nye sæson med at drage mod midten af Danmark og tage kampen op mod en direkte konkurrent om placeringerne i Basketligaen.

En ny sæson og invasionen fra nord er klar til at indvadere den danske basketballscene i år. Vikingerne lægger ud mod den nystiftede eliteklub BC Aarhus, det tidligere Aabyhøj IF, der sidste år var en direkte modstander i kampen om slutspilspladserne. Der bliver uden tvivl intensitet og spænding i kampen om at få den første sejr hjem i den nye sæson og vikingerne er klar til krig.

Kaptajnen på vikingeskibet er Mads Olesen, som overtog positionen som Head Coach i sidste sæson. Han har med sig en ny trænerstab og et nyt hold vikinger, som skal kæmpe sig igennem en ny og spændende sæson.

I sommerens forløb har Aalborg Vikings måtte sige farvel til to af deres absolutte profiler i ligatopscorer Ryan White og ligaens bedste Rebounder Tony Bishop. Derudover har klubben sagt farvel til prominente navne som Morten Christensen, Anders Schou og Søren Hansen. Talentet Sami Eleraky tog også afsted mod USA, hvor han skulle fortsætte sin udvikling. Til gengæld har Aalborg Vikings fået tilgang af adskillige spillere og ikke mindst to amerikanske holdkammerater, der kommer direkte fra deres college hold i Lafayette. Rob Delaney og Ryan Willen er blevet hentet ind til at erstatte sidste års store profiler og de skal nok vise deres værd!

Rob Delaney skal fylde Ryan Whites sko, som point guard. Delaney er cirka 20 cm højere end White og næsten lige så hurtig på fødderne. Delaney er fysisk stærk point guard og hans kvaliteter som spiller, passer perfekt til den måde Aalborg Vikings vil spille på.

Ryan Willen – læg godt mærke til det navn. Man finder sjældent en spiller, som kan så meget med en bold, som ham og Willen bliver en afgørende spiller for vikingerne i år. Han kan stort set det hele: skyde, tage den til kurven og finde den lækre aflevering. Vi håber, at både Delaney og Willen bliver profiler for Vikings i år.

Blandt de danske profiler på Aalborg Vikings finder vi Søren Sørsensen, som i sidste sæson beviste overfor alle, at hans kvaliteter kan gøre ham til en bærende spiller for holdet. I år blev han også fremhævet af Head Coach Mads Olesen, som kunne blive en af de top ti bedste danske spillere i ligaen og der ville ikke blive hentet spillere ind på hans plads. Den 196 cm høje og ikke mindst 100 kg tunge Søren Sørensen skal ses på banen i år og han bliver helt sikkert en af favoritterne blandt Aalborg Vikings’ tilhængere.

BC Aarhus er et mandskab med gode skytter med tre markante profiler på holdet. Den islandske landsholdspiller Arnar Jonsson er blevet hentet til klubben som point guard. AJ er en spiller, som Aalborg Vikings skal holde øje med i forsvaret. Derudover har BC Aarhus hentet to spillere fra den anden side af Atlanterhavet. Canadiske Randy Dezouvre og amerikanske Kevin McShane. Dezouvre er en stærk All-round spiller og McShane er en høj spiller, der er god under kurven.

I forhold til sidste sæson, skal vikingerne fortsætter stimen mod BC Aarhus. I de tre indbyrdes kampe, blev det til to sejre og et nederlag mod det tidligere Aabyhøj IF, nu BC Aarhus, og nederlaget i den første indbyrdes kamp blev først afgjort i sidste sekund af regulær spilletid. Derfor er Aalborg Vikings optimistiske inden åbningskampen i denne sæson.

Skader:

Aalborg Vikings er foruden Niels Koch Andreasen, som har været ude i snart tre uger med en kraftig forstuvning, mens Phillip Christiansen og Lasse Kristiansen er langtidsskadet.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...