fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Interview med Tonny Mattern om Randers – “Der bliver fart på!”

Med det nye initiativ på plads i Randers, kan det ligne en spændende sæson for Østjyderne, ikke mindst på grund af deres hurtige spillestil der har for vane at underholde publikum. En af de nye ansigter er Tonny Mattern, der gennem de sidste tre år har været klubkoordinator for Skovbakken. Fullcourt fik mulighed for at snakke med Tonny omkring det nye initiativ, samt høre om målsætningen for den opkommende sæson.

Hvad fik dig til at tage chancen i Randers, velvidende at klubben har været konkurs før?

Her er det vigtigt at forstå, at jeg er selvstændig og ikke bliver ansat i Randers Cimbria, men tilknyttet via min egen virksomhed. Den tidligere konkurs har for mig at se, intet med det det nye set-up at gøre. Det er nye mennesker og nye ideer der er bag projektet.

Er det en “championship or bust” sæson i går i møde?

Det vil jeg mene ja. Hvis man ikke sætter sig den målsætning at vinde alle kampe, og dermed også mesterskaber, hvorfor så være med på dette niveau?

Hvorfor stoppe i Bakken?

Det er der såmænd ikke så meget at sige til. Jeg er glad for mine 6 sæsoner hos Bakken Bears og den erfaring tager jeg jo med mig til Randers Cimbria. Min aftale med Bakken Bears stoppede efter 2012/2013 sæsonen. Så da Randers Cimbria kontaktede mig omkring dette spændende projekt var det ret lige til.

Hvor svært var det at forlade Bakken, set bakspejlet af deres succes?

Annonce. Scroll for at læse videre.

Selv om jeg kommer til at savne de mange daglige relationer med spillerne, organisationen og sponsorerne, så er det er slet ikke svært. Jeg har vidst siden julen 2012, at min aftale ikke blev forlænget. Sådan er gamet. Samtidig ser jeg i den grad frem til de mange nye udfordringer i, at skabe resultater med Randers Cimbria. Hos Randers Cimbria får jeg større indflydelse arbejdet med holdet og de enkelte spillere. Noget der vejer meget højt for mig.

Hvem overtager din position i ungdomsafdelingen hos Bakken?

Når du siger Bakken, så er det vigtigt at differentiere mellem Bakken Bears og Skovbakken Basketball. Bakken Bears har jo ingen ungdomsafdeling. Men det er rigtigt at jeg de sidste tre sæsoner har været klubkoordinator for Skovbakken Basketball. Dette fortsætter jeg med her i august og september, således at Skovbakken har tid til at få en ny mand m/k på opgaven og de får skudt sæsonen godt i gang.

Hvilke planer har du for Randers’ ungdomsudvikling på sigt?

Pt. har jeg intet med ungdomsafdelingen i Randers at gøre. Randers Cimbria er et professionelt hold, helt separat fra Randers Cimbria af 2010 hvor ungdomsafdelingen er. Om jeg får noget med ungdomsafdeling at gøre på sigt vides ikke. Men det er grundlæggende, at det talentarbejde der ligger skal fastholdes og styrkes. Ellers vil ingen klub kontinuerligt kunne skabe topresultater, med mindre der konstant hentes spillere til udefra. Hvilket ingen klub har råd til i længden.

Chris Nielsen regner med en underholdene sæson i Randers i år. Betyder det I kommer til at spille up-tempo bold?

Morten V. Hansen og Randers Cimbria var sidste sæson garant for hurtig og underholdende basketball. Med de spillere der er og ikke mindst kommer til truppen, så er jeg sikker på at dette koncept kun vil videreudvikles. Dette til glæde for både spillerne, resultater og tilskuerne. Der bliver fart på! Det er jeg sikker på.

(Foto: Foto Trine / Vildmedfoto.dk)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.

Basketligaen

En suveræn fjerde periode af Bears Academy betød, at BC Copenhagen måtte forlade Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus uden sejr. Academy vandt med...

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.