fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Iffe Lundberg er tilfreds med hård start

København har længe sukket efter et potentielt tophold, hvilket man ikke har haft siden BF Copenhagen vandt mesterskabet og pokalturneringen tilbage i 2003, hvorefter holdet gik konkurs. 

BK Amager, Hørsholm og SISU har alle fået bronzemedaljer i dette årtusinde, men et reelt tophold har manglet. På Frederiksberg har man fået sat en spændende trup sammen, og sammenlægningen af Falcon, BMS og Glostrup har haft succes i deres første sæson i Basketligaen som Copenhagen Wolfpack. En 4. plads i grundspillet og hjemmebanefordel mod Team FOG Næstved er hvad, man har fået ud af det. En kvartfinaleserie Wolfpacks største danske profil Iffe Lundberg ser frem til.

“Jeg ser frem til serien mod Team Fog Næstved. Det er en rigtig god matchup for os, da vi har fordelen på de første essentielle punkter. Det bliver dog en meget fysisk serie, og der vil blive kæmpet om hver eneste bold. De er generelt et ret stort og tungt hold, så vi bliver nødt til at bruge vores hurtighed mod dem. Alt andet lige, ser jeg os som vindere af denne serie. Vi skal eksekvere i hver bold besiddelse, men jeg synes reelt at vores chancer for at slå dem er ret store.”

Næstved har skuffet i sæsonen, men Iffe Lundberg og resten af Wolfpack-holdet vil ikke undervurdere Næstved. Man er fuldt ud klar, hvilke spillere der skal være fokus på.

“Primært Corin Henry, Milan Stanojevic og Chris Gabriel. De tre er deres kernespillere, og dem som bærer holdet. Det er alle tre meget gode spillere, som klart vil blive en afgørende faktor for Næstved. Men hvis vi kan formå at lukke dem ned, og tvinge dem til at tage svære beslutninger – så vinder vi serien.”

At Wolfpack var i stand til at tage 4. pladsen og dermed få hjemmebanefordelen glæder Iffe. Han mener godt, at det kan få betydning.

“Det betyder, at vi får flere hjemmebane kampe end de gør. Det gør selvfølgelig alt for serien. Det er meget ofte det hold med hjemmebanefordelen, som vinder serien. Vores organisation har været ekstremt gode til at få folk i hallen i år, så jeg regner med at vores antal af fans vil stige, og dermed støtte os endnu mere.”

Wolfpack lå længe helt i toppen af tabellen, og tabte reelt først 3. pladsen med få runder igen. Dermed kunne man have fået en nemmere vej til semifinalerne. Det mener Iffe dog ikke nødvendigvis er et minus.

“For mit vedkommende, tænker jeg skam ikke så meget på, hvem vi møder. Det væsenligste punkt er, at vi skal spille godt ligegyldigt, hvem vi møder. Næstved er muligvis et bedre hold på papiret, og det er kun godt for os, at vi kan få den udfordring fra start af. Så bør vi være klar til at spille vores koncept kontinuerligt i en eventuel semifinale.”

Første kamp spilles i Ballerup Superarena mandag d. 23/3 kl. 19.00.

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den kronjyske klub har valgt at stoppe samarbejdet med deres træner, Martin Knezevic, der kom til klubben i sommers.

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...