fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens sejrede, men Holbæk-Stenhus bed fra sig

Det blev tættere end forventet, men Horsens IC løb i sidste ende med sejren over Holbæk-Stenhus

Foto: MJ Horsens

Torsdag aften var der endnu engang basketball fra Basketligaen på programmet, da Horsens IC tog imod Holbæk-Stenhus, der for nyligt fik deres første sejr i Basketligaen.

Horsens IC lå inden kampen placeret på en fjerdeplads i ligaen, mens Holbæk-Stenhus måtte tage til takke med sidstepladsen, og derfor måtte det forventes, at Horsens IC var favoritter til dagens kamp.

Det lykkedes da også Horsens IC at hive sejren i land, men det var tæt gennem hele kampen, og det lykkedes Holbæk-Stenhus at holde spændingen i live indtil det sidste. Kampen endte 84-79, og titlen som kampens topscorer blev delt mellem hjemmeholdets Jared Chatham og gæsternes Rasmus Blak Møller og Eysan Wiley, der hver især noterede sig for 19 point.

Sejren gør, at Horsens IC nu ligger delt treer – sammen med Bakken Bears, der dog har spillet en kamp mindre.

Tæt første halvleg

Det var gæsternes Gustav Winther, der skød kampen i gang, da han scorede kampens første tre point, og det var gæsterne, der kom bedst ud af starthullerne. Efter lidt over to minutters spilletid var de foran 2-11, og det tog lidt tid for Horsens IC at komme i gang.

Horsens-mandskabet åd sig dog langsomt tilbage, og halvvejs inde i kampens første periode var stillingen 11-13, så man kan sige, at Horsens fik vendt om på den sløve start.

Horsens var bagud 5-13, men det takket været et godt run, lykkedes det dem at komme op og føre med 19-13, før det lykkedes Holbæk-Stenhus at komme på tavlen igen – Horsens gik altså på et 14-0 run.

Det var dog Holbæk-Stenhus, der sluttede første periode bedst af, og de kunne derfor gå ind til anden periode med en føring på 23-25.

Og netop anden periode bølgede på samme måde frem og tilbage, og de to hold fulgtes pænt ad, uden at der var nogen af dem, der formåede at stikke af.  Halvvejs i perioden var det helt lige 31-31, og det tegnede til, at der ville være spændning et stykke tid endnu. Holbæk-Stenhus formåede at holde sig foran det meste af tiden, men de måtte lige akkurat gå til pause bagud med 39-38.

Horsens kørte sejren hjem i anden halvleg

I starten af anden halvleg – og kampens tredje periode – lykkedes det Holbæk-Stenhus at komme foran 44-46, men så stoppede festen også. Herefter var de bagud i resten af kampen, og selvom det var tæt, så nåede de aldrig at hente Horsens IC igen.

Stille og roligt begynde Horsens at trække fra, men det blev aldrig rigtig en stor føring, de fik opbygget, da Holbæk-Stenhus ikke havde i sinde at give op. I trejde periode var Horsens højst foran med seks point, og det lykkedes Holbæk at indhente Horsens-mandskabet så meget, at de to hold kunne gå ind til fjerde periode med stillingen 59-58.

Holbæk havde altså alle muligheder for at få sæsonens anden sejr, men Horsens var under pres, da de var nødsaget til at vinde, for at bevare presset på de tre andre tophold.

Med fire minutter tilbage af kampen var Horsens foran med ti point, da stillingen var 75-65, og det virkede som om, at sejren var i hus. Det blev dog heller aldrig tættere igen end, hvad slut stillingen antyder. Horsens kørte sejren på en 85-79 hjem, og fastholder derfor presset på de andre tophold i ligaen.

Næste gang de to klubber skal i aktion i Basketligaen er for Horsens’ vedkommende d. 22 januar, hvor Værløse Blue Hawks gæster Forum Horsens. Inden da venter der dog en pokalturneringskamp mod Bakken Bears søndag d. 14 januar.

Holbæk Stenhus skal næste gang møde Randers på hjemmebane, og den kamp spilles d. 19 januar.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...