fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC’s nye center kommer fra Syracuse University i USA

Horsens IC har her til aften formentligt hentet den sidste forstærkning til holdet inden den kommende sæson, en center der kommer direkte fra et 4 årigt ophold på Syracuse University i USA.

Pressemeddelelse: Baye Keita måler 210 cm i højden – og bliver med sit vingefang på næsten 220 cm den største brik i det HIC-forsvarsspil, der er blevet voldsomt opprioriteret frem mod den kommende sæson.

Baye, som spiller center, er født i Senegal, men har siden 2008 jagtet sin basketball-drøm i USA. Den rejse fortsætter nu videre til Horsens IC, hvor han har indgået en aftale, der træder i kraft, så snart han har gennemgået det obligatoriske lægetjek.

Hos Syracuse, der er rangeret som et af de absolut bedste colleges i USA, havde Baye Keita sin bedste sæson i 2012/13. Her leverede han 3,7 point, 3,7 rebounds og 1,2 blocks i snit.

På papiret lyder det måske ikke af meget, men statistikkerne er faldet på et hold, der har sendt hele 6 spillere til NBA bare i Keitas tid på skolen. De spillere har naturligvis krævet en del afslutninger, som dermed har begrænset Keitas muligheder.

En af dem er den kæmpe NBA-stjerne, Michael Carter-Williams. Han har tidligere rost holdkammeraten Keita for hans store betydning hos Syracuse.

I love playing with him. He works so hard on the offensive end and he does so much on the defensive end that a lot of people don’t see, udtalte NBA-stjernen Michael Carter-Williams om den nye HIC-spiller i 2013.

Netop forsvarsspillet er den helt store force hos Keita. Han kan bevæge sig lynhurtigt, han er atletisk, og han går efter alle rebounds. Samtidig vil hans enorme vingefang skabe problemer for de fleste angrebsspillere i ligaen.

Men også i angrebet er der forventninger til Baye Keita. Hos Syracuse stod de nuværende NBA-stjerner i kø for at sende bolden i kurven, og det efterlod ikke mange afslutninger til Keita.

Dem vil der blive flere af i HIC til Baye Keita, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at han også vil vise sit potentiale i den ende af banen.

I Syracuse blev Keita trænet af den legendariske coach, Jim Boeheim, der også har varetaget jobbet som assistant coach hos det amerikanske landshold. Også han har lovprisende ord tilovers for den nye HIC-spiller.

– He’s unbelievable off the court and he works harder than anybody on it. He has probably been one of the most inspirational players I’ve ever worked with, sagde Boeheim tidligere i år.

Store ord fra en Hall of Fame-træner, der har stået i spidsen for Syracuse siden 1976 og været med til at sende intet mindre end 33 spillere til en karriere i NBA.

Hos træner Arnel Dedic er der glæde at spore over den nye HIC-spiller, som han har store forventninger til.

– Keita bliver fundamentet i vores forsvar. Han er en fantastisk spiller at have på banen. Man hører ham vokalt, og han motiverer. Han har en suveræn attitude, siger Arnel Dedic.

– Vi vil bruge hans evner på den bedst mulige måde. Han kan dække op, han kan løbe gulvet, og han kan afslutte tæt på kurven. Vores opgave bliver at give ham noget mere plads i angrebet, og muligheden for at komme til flere afslutninger end han havde i college, slutter Arnel Dedic med at fortælle.

(Foto: Video Screenshot)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...

Basketligaen

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften...

Basketligaen

Hal 1 bliver byttet ud med Arena Næstved. Det skriver klubben på deres Facebookside.

Basketligaen

I kampen om tredjepladsen blev det Team FOG Næstved, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret. De vandt opgøret med 92-102 over Svendborg Rabbits,...